Tékozló Homár

Szabálytalanul kéri a személyi lemásolását maga az Államkincstár is

2010.07.08. 00:05 | szily | komment

Bár nem szabadna, egy rakás cég, sőt állami hivatal és kormányszerv kötelezi az ügyfeleit a személyi igazolványuk lemásoltatására. Pedig az adatvédelmi biztos többször is leszögezte, hogy ez a gyakorlat szabálytalan. Tamás most a Székesfehérvári Kistérségi Szociális Alapszolgáltatási Központ ellen indított, reméljük nem szélmalom-, hanem sikeres harcot. Az SZKSZA ugyanis csak akkor adna kedvezményes étkezést a néninek, ha hajlandó lenne lemásolásra odaadni a személyijét. Az érvelésük arra alapul, hogy az Államkincstár is csak a másolatot fogadja el az életkor hiteles igazolásának. Bizarr dolog, hiszen rákszabásúésszel nyilvánvalónak tűnik, hogy egy magyar állampolgár számtalan módon igazolhatja, hogy hány éves. Szélmalomlevelezés alant.

Olvasson tovább!

Miért maffia az Artisjus? helyett a MAHASZ

2010.07.07. 10:39 | jackyll | komment

UPDATE: Itt a nagy felindulásban alapvetően keveredett össze a szezon a fazonnal, minthogy a népszerű DJ-razziákat a MAHASZ intézi, továbbá a matricákat is a ők adják az üres adathordozókra. Az Artisjus ettől függetlenül az őket érintő kérdésekben hamarosan önálló posztban válaszol T. "szakmabelinek".

Egy mindannyiunkat károsító "nonprofit" szervezetről lesz szó, akik például a szerzői jogok védelme címén pénzt szednek mindenkitől, aki a kutyáját/macskáját/gyerekét filmezi a parkban. Egy "szakmabeli" olvasónk összeszedett néhány anomáliát a magyar "jogvédelemről", tanulságos. Mint bármilyen "jogvédő" egyesületnek, az ArtisjusMahasznak sincs lófasz joga sem vádolni senkit, sem lefoglalni semmit. Nade halljuk a szákembert:

Az Artisjus több sebből is vérzik, ha lenne valaki annyira tökös, hogy nekik megy egy jó ügyvéddel, simán pert lehetne nyerni. Alapvetően a jogvédelem fontos és hasznos dolog lenne, de ami itt folyik, azt távolról sem nevezhető annak.

Olvasson tovább!

Cigizés közben hajcsomókat dobált a gusztustalan lakó?

2010.07.07. 00:03 | szily | komment


"Mindennemű kommentet mellőzve elküldenék Neked egy fotót, amit a minap készítettem a házunk bejáratánál. Néhány lakó nagyon kellemesen elcseverészett a rögtönzött chat-fórumon. Én nagyot mosolyogtam ezen az egészen. Nagy az Isten állatkertje! Remélem Nektek is tetszik majd!" - írta A.

Drága A., az nem kifejezés, hogy tetszik. A papírchat a világ leginspirálóbb műfaja, ez az eset is bizonyítja. Féltett gyűjteményi kincsünket, a Cser-Palkovics András könnyeit tartalmazó kristályfiolát is odaadnánk, ha megtudhatnánk, Takácsék 4 emelettel feljebb miért érezték találva magukat.
   

Szerződés közben módosult az OTP-hitel?

2010.07.06. 16:37 | jackyll | komment

Különösen furfangos átverés áldozata lett naiv ügyfél, miután szerződéskötés közben kicserélték az ajánlatot, ő pedig a módosított lakáshitelt vette fel? A Homár szkeptikus, ilyen gonoszság nem is létezhet ezen a földön.

A fenti bankkal a következő afférünk támadt 2 éve aminek azóta is isszuk a levét és sajnos nem tudunk mit tenni. Lakás vásárláshoz szabadfelhasználás hitelre több banktól kértünk ajánlatot.A legkedvezőbbet az OTP adta CHF alapú hitelre,ezt nyomtatott formában is oda adták,feltüntetve a törlesztő részletet is,természetesen az akkori árfolyammal és kamattal. Pár nappal később beszereztük az álltaluk kért igazolásokat, munkáltatóit többször  is mert így  ellenőrizték a valódiságát és jelzálog hitel lévén az ingatlan papírjait is, és elindítottuk az igénylést az árajánlat alapján.

Olvasson tovább!

Adott is Újlipótváros, meg nem is

2010.07.06. 15:30 | jackyll | komment

Károly saját bőrén tapasztalja, milyen nehéz egyedüli szocialista kerületi polgármesternek lenni Budapesten:

A fölöttébb szavahihető XIII. ker-i polgármester a múlt héten bájosan mosolyogva végighaknizta a tévék politikai műsorait azzal, hogy az anyukák érdekében (bölcsi - ovi járat) ezentúl nem 8-tól, hanem 8.30-tól kell fizetni a kerületben. Na, mondom, ez egy úr. Aztán hétfőn döbbentem rá, hogy a parkolási díjat az időhatár módosításával egyidőben felemelték. Nálunk, Újlipóciában, 400 Ft/óra helyett 425 Ft/óra lett.

Olvasson tovább!

Megbolydult a Budapest Bank rendszere, nem tudni, kinek mennyi pénze van

2010.07.06. 09:51 | szily | komment

Ma úgy látszik bankos napunk van, szegény Wágner úr a számláin izgul, teljes joggal, hétfőn ugyanis őrült, összevissza adatokat kapott a Budapest Banknál vezetett két számlája állásáról. Ráadásul, mit tesz isten, a valódinál jóval kisebb összegekről. A bank elismerte a rendszerhibát, de leszögezték, hogy tudják, melyik ügyfélnek mennyi pénze van a bankban. Ehhez képest kedd reggel Wágner úr számlálója éppen többet mutat a kelleténél. Ha szerencséje van, az inga itt áll meg. Részletek a hajtás után, aki hasonlót tapasztalt, kérjük, írja meg!

Olvasson tovább!

Aki nem megbízható, az csak sok pénzt kaphat az OTP-től, keveset nem

2010.07.06. 09:30 | szily | komment

Maqi sztorija megmutatja, hogy a magyar bankok mégis igazságosak. Az ügyfeleket olyan sokszor kikészítő, logikátlan szabályaik ugyanis adott esetben őket magukat ugyanúgy sújtják. Na jó, az OTP-nek valamivel kevésbé fáj az ilyesmi, mint egy magánembernek vagy magánhomárnak. Maqi BAR-listás, megemelték a a folyószámlája hitelkeretét, aztán a rovott múltjára hivatkozva nem engedték, hogy csökkentse azt.

Olvasson tovább!

Köcsög süketnek nevezte az utast a MÁV biztonsági őre

2010.07.06. 09:16 | szily | komment

Borzasztó presztizsveszteség lehet a MÁV kallereinekbiztonsági őreinek, hogy hiába tesznek le nap mint nap sokmindent az asztalra, a közvélemény mégis egyértelműen a BKV-ellenőröket tartja nagyobb bunkónak. Megfelelő visszajelzés nélkül egy dögnyúzó vagy egy online újságíró sem tud dolgozni, érthető is, hogy a mávosok néha bepipulnak. I. története egészen friss, kedden reggel, nem egészen 2 órája mutatta meg neki egy alkalmazott, hogy ő is ember.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása