Tékozló Homár

Pattogj tovább te nyomorult senkiházi féreg!!!! Ezt is posztold ki!!!!

2016.06.03. 16:11 | Homár Hilda | 238 komment

via GIPHY

Sokan tartják úgy, hogy egy pasik között zajló nézeteltérés soha nem képes  még csak megközelíteni sem durvaságban azt, amikor csajok közt tör ki a háború. Amihez egyeseknek még csak ellenfél se nagyon kell. Az alábbi sztori Dorka nevű szereplője például pont ilyennek tűnik. Az általa szervezett garázsvásár az esemény Facebookja szerint ősztől új helyen, új szabályok szerint folytatódik, ahol mint írja:'már ki fogom szűrni ki alkalmas eladásra, mert nem engedem, hogy a vásár színvonalát lehúzzák azok az emberek akiknek nincs önkritikája...". Aha.

Tisztelt Szerkesztőség,

kíváncsi vagyok, az alábbi „üzleti levelezés” mások szerint sem a megszokott mederben folyt, annak ellenére, hogy nyilván nem az évszázad üzletéről, üzleti kapcsolatáról szól?

Egy rendezvényre, a Boltkór Garázsvásárra, béreltem két barátnőmmel asztalokat. E-mailben történt a foglalás. Megkérdeztem a rendezőt - a Boltkór Garázsvásár képviselőjét -, hogy felállíthatunk-e állványt. Már a válasz is kissé meglepő volt, mert úgy kezdődött,

Olvasson tovább!

Megveszed, de nemaztkapod.hu?

2016.06.03. 11:36 | homar herold | 44 komment

megveszed.jpgAz internetre felköltözött kínai piacok korában nehéz tisztán látni, melyik webshopból érdemes rendelni, és melyikből nem. Ugyanis ezeknek egy része nemcsak, hogy gagyit árul, de panasz esetén nem is viselkedik korrekt módon a vásárlókkal. Arra meg nem is merünk gondolni, hogy esetleg szándékosan küldenek ki olcsóbb terméket, mint amit a vásárló megrendelt. A megveszed.hu-ra nem ez az első panasz, és olvasónk levele szerint a fogyasztóvédelem se tudta sok jóval biztatni. Egyet tudunk tanácsolni, netes rendelésnél ne csak a kedvezmény mértékét nézzük meg, hanem azt is, milyen tapasztalatok vannak a webáruházzal kapcsolatban

Tisztelt Homár!

Még mindig folytatja az átveréseit a megveszed.hu, de nem tudom, hogyan tudnánk ezt közös erővel megállítani.

Rendeltem egy 80x200x10-es memória matracot a nyaki gerinc törött keresztanyámnak, hogy a fekvését megkönnyítsük. Kb. 2 hét után meg is kaptuk a matracot, de egy 4 cm-eset és számla nélkül. Próbálkoztam a cserével, de azt írták, hogy a megfelelő terméket küldték. Most azt szeretnék, hogy fizessek 3.200 Ft-ot és 30 napon belül vissza kapom a pénzem, amit mindenki tud, hogy ismerjük most már a céget és soha nem látott ebből senki semmit.

Olvasson tovább!

Csigalassan születik az a jogsi a Csigavérnél

2016.06.02. 14:53 | Homár Hilda | 85 komment

screenshot_2016-06-02_14_38_11.png

Oké, a jogosítványszerzés nem egy párhetes procedúra, pláne ha esetleg nem is őstehetség az illető tanuló, de hogy ez ki se derülhessen 8 hónap alatt, azért az elég durva!

Kedves Homár!

Elképesztő és elkeserítő sztorit szeretnénk megosztani Veletek arról, hogy (nem) juthat el egy átlagember a jogosítványszerzésig hazánkban. Kis magyar abszurd, amely lassan egy éve hömpölyög.

Olvasson tovább!

Valószínűleg kísértetek fogyasztanak áramot egy lakóházban

2016.06.02. 10:10 | homar herold | 90 komment

elmu_1.jpg

 

Legalábbis nekünk most hirtelen csak ez az egyetlen racionális magyarázat jutott eszünkbe arra, hogy miután a levélírónk - állítása szerint - arra vár, hogy végre üzembe helyezzék elektromos mérőóráját, az ELMŰ már javában és vígan számláz, méghozzá nem is kis összegeket. Olyat nem tudunk elképzelni, hogy valaki hibázott, tehát nyilván kísértetek pörgetik a mérőórát (ami amúgy a levélíró szerint nem is pörög, évek óta egy helyben áll, ez a másik poén).

Szia Kedves Hilda!

Olyan sok panaszos levelet olvasok az Elmű-Émász "kedves" szolgáltatóról. Most én is haragba kerültem velük! A történet ott kezdődött,hogy 2016. február 25-én vásároltam egy kis ingatlant, és az ilyenkor szokásos átírási procedúráról szeretnék írni neked! Megtörtént a villanyóra átírás majd bő három hónap múlva (május 11.) kijött egy "szakember" hogy lefotózza a villanyórát, majd ráírta a munkalapra hogy "mérőóra nincs megfelelően rögzítve".

Olvasson tovább!

A Telekom nem osztogatja ám könnyen a netet, meg kell érte küzdeni!

2016.06.01. 10:00 | homar herold | 136 komment
Szerkesztőségünk szerint felháborító, hogy manapság mindenki csak úgy bemondásra kaphat internetet. Igenis tessék megküzdeni érte, bizonyítani, hogy valóban kell, hogy nem csak egyéjszakás kaland, hogy szándékaink komolyak.
A levélíró szerint úgy kell járni a Telekomhoz netért esedezni, mint valami mesebeli királykisasszonyhoz. A sztori majdnem happy end, de csak majdnem, hiszen a Telekom olyan, mint egy jó sorozatíró: a végén csak sikerül bevinnie egy váratlan fordulatot.
Íme a történetem a Telekommal. Én csak wifit szerettem volna a II. kerületi kávézómba, de úgy látszik, hogy ez 2016-ban mégsem olyan egyszerű.
Március 1-én voltam bent a Mammut Telekom üzletében, ahol az ügyintéző hosszas monitorba bambulás után sem tudta megmondani, hogy milyen technológiával tudnánk internethez jutni II. kerületi kávézómban. Abban maradtunk, hogy majd visszahív, ha megvannak a lehetőségek. 3 hét elteltével én mentem be ismét a Mammutba, hogy mi újság, sikerült-e már kideríteni, hogy milyen vonalon fut a házban a net. Az üzletvezető helyettessel felgöngyölítettük a szálakat, beszélt az ügyintézővel, aki ezek után két nap múlva felhívott, hogy mik a lehetőségek.

Olvasson tovább!

Többe kerül az odajutás, mint a visszajáró pénz/Frissült a BKK válaszával

2016.05.31. 15:38 | Homár Hilda | 123 komment

165104_144747068917123_6622603_n11-630x350_1.jpg

A BKK híresen udvarias irományokban levelezik utasaival, ezúttal sincs ez másként. A tartalma azonban már megkérdőjelezhető. Na, nem mintha nem ismernék el a panasz jogosságát, de azért azt ők sem gondolják komolyan, hogy 150 forint miatt Pestre utazik valaki! Túl XXI. századi lenne, ha lehetne utaltatni ilyenkor a visszajáró pénzt? Legalább bizonyos összeghatár alatt. (A BKK automaták üzemeltetési és működési titkairól ebben a posztban tudhat meg sok mindent.)

Kedves Hilda!

2015. május 12-én a 3-as metró Corvin-negyed megállójánál szerettem volna 1 vonaljegyet venni a BKK automatájánál. (Ennek előzménye, hogy reggeli, Keleti pályaudvartól való indulásomkor az ottani automaták papírpénzt nem fogadtak el, így érmékből csak 1 jegyet tudtam vásárolni.) Az automata a vonaljegyet kiadta, ám a behelyezett papírpénzből nem adott vissza.

Olvasson tovább!

Tévesen utalt pénzt kér vissza valamihez képest 15 napon belül a NyUFI

2016.05.31. 12:09 | Homár Hilda | 81 komment

6910_1024_1.jpg

Egy haláleset sok szomorú kötelességet ró a valószínűleg amúgy is rossz állapotban lévő családtagokra, így különösen szerencsétlen ügy, ha ilyenkor bénázik valamelyik hivatal. Ez történt szegény Ádám a "néhai" Vénszivar.(míg te azzal ki nem tiltottál! esetében, aki hiába tett eleget bejelentési kötelzettségének időben, az állami szerv működése igencsak döcögött. De vajon miért fogamazzák meg ilyen hevenyészve a kérésüket, és miért nem küldik az ilyen típusú levelet ajánlva, hogy biztosan eljusson a címzetthez? 

Üdv helga! 

Már a megszólítással magam alatt vágom a fát, de én már csak a találkozó s a "méhkirálynő" átadása utáni vesszőfutásod okán így "nyomom"!:)

Éppen két hónapja elhunyt édesanyám. Van olyan ismerősöm, akinek szintén az anyja 3héttel előtte hunyt el s ő mondta, hogy a halál után, még a következő hónapban jön egy nyugdíj! Mivel a nyugdíj kifizetés napja fix ezért a kijelölt napon átmentem az üres lakásba s úgy mint máskor jött is a póstás s hozta a havi nyugdíjat, amit én átvettem. Bízom benne, hogy ez így teljesen szabályos volt, nehogy a postásnak baja legyen! Egyébként kb. másfél éve van egy hivatalos irományom arról, hogy mivel jó anyám már mozgásképtelen volt, ezért minden ügyében én járhattam el.

Olvasson tovább!

Percenként növekvő büntetés a MÁV specialitása

2016.05.30. 11:57 | Homár Hilda | 186 komment

mav_logo_1.jpg

A sztoriban olvasónk sem hibátlan, hiszen nem csekkolta az előre megváltott vonatjegyen a dátumot, és ebből kerekedett ki az egész kalamajka, de azért az a rész, ahol a kalauzzal való tárgyalás hullámzását követve 150 forintról 12500-ig nő a fizetendő összeg, elég elképesztő.

A debreceni Nagyállomás jegypénztáránál várok a soromra, végre odajutok az ablakhoz. Helyjegyet szeretnék holnapra, április 14-ére Budapestre a 8.07-es IC-re, vissza pedig, mondanám tovább, amikor a pénztárosnő közbeszól, hogy várjak, rendezzük először az odautat. És asztal meg ablak mellé, teszem hozzá, mert tudom, lehet ilyet is kérni.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása