Ugye milyen jól fest a fenti kaja? Igaz, a kép alapján nincs ember, aki rájönne, hogy ez egy brassói aprópecsenye. Újragondolva. Ez a fúziós és molekurális konyha meg a kézműves gasztroforradalom korában mondjuk pont simán belefér egyébként, de talán egy kockás terítős étteremben ezt nem ártana jelezni, mert ott a vendég tutira nem erre számít, akármelyik oldalra is szavaz az amúgy tökre létező igazi brassói vitában. Ha meg egyszerűen elcseréltek valamit, illene bevallani.
Kedves Tékozló Homár!
Egy esetet szeretnék megosztani, ami a budapesti Mester Étterem és Pálinkaházban történt.
Családdal beültünk az említett helyre vacsorázni, ahol rendeltünk négyféle ételt: két brassóit, két májjal töltött jércemellet, juhtúrós hátszínt és gulyáslevest.
Miután kikaptuk az ételeket - két részletben, körülbelül tíz perces eltéréssel - észrevettünk, hogy a brassói aprópecsenye helyett mást kaptunk. A tányéron steak burgonya volt, baconbe csavart csirkemell, amibe kolbász és erős paprika volt töltve. Szóltam a pincérnek, hogy ez nem brassói, mire azt a választ kaptam, hogy de, ez az, csak “újragondolva”. Kétszer megismételtük öt perc eltéréssel ezt a beszélgetést, a pincér pedig előadta, hogy épp egy új étlapon dolgoznak, amin képekkel is megjelenítik majd az ételeket, mert mindent "újragondolva" készítenek majd el, mint az én brassóimat is. A baconös májas jércemellben egy gramm máj sem volt és nem baconbe volt csavarva, hanem be volt panírozva! A juhtúrós hátszínhez az étlap szerint kolbász is járt volna, ami természetesen szintén nem került fel a tányérra.