Tékozló Homár

Hát téged meg minek nevezzelek modernül?

2017.11.03. 14:51 | Homár Hilda | 56 komment

22237062_10208586124044732_86780776_n_1.jpg

Ugye milyen jól fest a fenti kaja? Igaz, a kép alapján nincs ember, aki rájönne, hogy ez egy brassói aprópecsenye. Újragondolva. Ez a fúziós és molekurális konyha meg a kézműves gasztroforradalom korában mondjuk pont simán belefér egyébként, de talán egy kockás terítős étteremben ezt nem ártana jelezni, mert ott a vendég tutira nem erre számít, akármelyik oldalra is szavaz az amúgy tökre létező igazi brassói vitában. Ha meg egyszerűen elcseréltek valamit, illene bevallani.

Kedves Tékozló Homár!

Egy esetet szeretnék megosztani, ami a budapesti Mester Étterem és Pálinkaházban történt.

Családdal beültünk az említett helyre vacsorázni, ahol rendeltünk négyféle ételt: két brassóit, két májjal töltött jércemellet, juhtúrós hátszínt és gulyáslevest.

Miután kikaptuk az ételeket - két részletben, körülbelül tíz perces eltéréssel - észrevettünk, hogy a brassói aprópecsenye helyett mást kaptunk. A tányéron steak burgonya volt, baconbe csavart csirkemell, amibe kolbász és erős paprika volt töltve. Szóltam a pincérnek, hogy ez nem brassói, mire azt a választ kaptam, hogy de, ez az, csak “újragondolva”. Kétszer megismételtük öt perc eltéréssel ezt a beszélgetést, a pincér pedig előadta, hogy épp egy új étlapon dolgoznak, amin képekkel is megjelenítik majd az ételeket, mert mindent "újragondolva" készítenek majd el, mint az én brassóimat is. A baconös májas jércemellben egy gramm máj sem volt és nem baconbe volt csavarva, hanem be volt panírozva! A juhtúrós hátszínhez az étlap szerint kolbász is járt volna, ami természetesen szintén nem került fel a tányérra.

Olvasson tovább!

Mi a jóistenen gondolkodik a Whirlpool ennyit?

2017.11.03. 09:51 | Homár Hilda | 29 komment

whirlpool-logo_1.jpg

Ha az ember 150 ezer forintot feccöl egy hűtőbe, egy csudaszép és csudajó éléskamrát lát maga előtt, nem pedig egy batár elektromos hulladékot a gyárból. De, ha már úgy esett, hogy az üvegtartó polc bekerült, de a freon kimaradt, joggal reméli, hogy a gyártó extra gyorsan megoldja a kínos szitut. Erre mi történik? A Whirlpool gondolkodik, hogy mi legyen. 1-2 hétig.

Sziasztok!

Van egy érdekes sztorim a Whirlpool Magyarországgal.

Szeptember 15-kén rendeltem 150 ezer forint értékben egy hűtőt a www.mediamarkt.hu  webshopjáról. Ez a termék, amelyiket vásároltam (WHIRLPOOL BSF 8353 OX kombinált hűtőszekrény +5 év motor garanciascreenshot_2017-10-27_11_22_52.png A hűtőszekrényt beszereltem  október 2-kán és nem működik. Nem hűt és nem is fagyaszt. Teljesen használhatatlan.

Olvasson tovább!

Szenvedélyünk az etikus munkavégzés

2017.11.02. 14:52 | Homár Hilda | 45 komment

fanmade_sad_applejack_is_sad.jpg

Magyarország az okosba dolgozó szakik Mekkája. Legyen szó gázosról, villanyosról, légkondisról, festőről, burkolóról, nagygépszerelőről, a négy fal közt munkálkodás sokukból egyszerűen azonnal kiöli a számlaadási kötelezettség tudását, mindezt persze a megrendelők habitustól függően aktív vagy szégyenkezős beleegyezésével. Ha viszont a vevő valami oknál fogva van annyira tudatos vagy önsorsrontó, hogy konkrétan kéri a számlát, már pattan is a 27% az eredeti árra, mer' ugye az áfa kezicsókolom. Pedig nem csak az államot rövidíti meg az, aki belemegy ezekbe a pillanatnyi hasznot hozó dílekbe, főleg, ha egy a kerületi Kisokosban hirdetett, saját vagy ismerősi referencia nélküli céggel teszi.

Régóta vívódok magammal, hogy elmondjam-e a velem történt esetet. Végül úgy döntöttem, hogy az én esetem alapján mások tanuljanak és ne kövessék el azt a hibát, amit én.

Augusztus 10-én éjjel kilukadt a 120 l-es gáz vízmelegítő bojlerunk és elázott a lakásunk. Németországból itthon lévő fiamékkal és a nálunk tartózkodó rokonnal öten próbáltuk a vizet felszedni, ami nagyon nehezen ment, mert a vízaknában még soha nem használt golyóscsapot, csak nagy feszítőszerszám segítségével tudtuk elzárni. Reggel az interneten az első címet felhívtam az xxxxx Kft. A munkafelvevő nagyon készséges volt és biztosított arról, hogy még délelőtt folyamán kijönnek és kicserélik a bojlert. A Vízmelegítő várható költsége 80 000, - Ft, a beszerelés 50 000, Ft-ba fog kerülni, amit én el is fogadtam. Mondta az illető, hogy a szerelők még telefonon fel fognak hívni, hogy milyen bojlert vettek, és még pontosítani fogják a bekerülési összeget.

Olvasson tovább!

Elvették az HBO-t, és még én fizessek?

2017.11.02. 10:52 | Homár Hilda | 34 komment

mindigtvlogo.png

Az HBO Antenna Hungáriával kötött szerződése 2016. november 30-án megszűnt, így aztán december 1-től a Westworld-rajongó előfizetők bizony hoppon maradtak. Csaba nem tétovázott sokat, egyszerűen lelépett a UPC-hez, aminek rövid távú hasznaként nézhette tovább a mozicsatornát, hosszú távon viszont az Antenna Hungária a nyakába varrt egy kötbért. 

Kedves Tékozló Homár!

Szeretném véleményeteket kérni az alábbi esetről.

Az Antenna Hungária Zrt. a MindigTV Extra kínálatában 2016.12.01-ével megszüntette az HBO csatornát, amelyre a Családi Csomaggal együtt 2 éves határozott idejű szerződésem volt. Ennek hatására felmondtam a szerződést, mivel a HBO csatorna nélkül a szolgáltatás számomra nem volt elfogadható. A UPC Direct szolgáltatására voltam kénytelen szerződni, ahol az HBO csatorna elérhető volt.

Olvasson tovább!

Mindenki maradjon Séma Mária!

2017.10.31. 14:50 | Homár Hilda | 43 komment

shutterstock_560132017.jpg

Manapság már szinte senki sem veszi fel a Minta Jánosné nevet csak azért, mert beházasodik a Minta családba, és a Mintáné Séma Mária verzió is visszaszorulóban van, ami már csak praktikus okokból is nagyon helyes az alábbi okmányirodai és  postai közös bénázással összehozott sztori alapján.

Kedves Tékozló Homár,

szeretném megosztani a történetem, remélem lehet belőle tanulni. A nevem legyen csak Lné.

Idén augusztus 1-jén férjhez mentem egy vas megyei településen, csak kis, polgári esküvő volt. Még aznap bementem az ottani okmányirodába (Celldömölk), hogy új iratokat csináltassak az új, férjes nevemmel. Az csak egy dolog, hogy milyen arrogáns, nemtörődöm módon kezeltek az ügyintézők (tisztelet a kivételnek, aki a lakcímigazolómat csinálta, pikk-pakk, teljesen normális volt, előtte ő is végighallgatta miket csinált velem a másik két kolléganője).

Külföldön dolgozunk a párommal, és még aznap visszaindultunk, igazából csak az esküvő miatt ugrottunk haza pár napra. Így a személyi leadása, és az új megvárása (8 nap), nem volt opció számunkra. Maguktól nem ajánlották fel azt a lehetőséget, hogy csináltassak útlevelet (így addig nálam maradhat a személyi, és elutazhatok az országból), nekünk jutott eszünkbe. Nagy nehezen felvették az adatokat, csináltak egy díjnyertes fotót, amit meg sem mutattak. Kézbesítési címnek az egyik barátnőm (aki az egyik tanú volt) címét adtam meg (Veresegyház), nála hagytam postai meghatalmazást (Ez is egy külön kis történet: A postán 3-an néztek a meghatalmazásra, mint borjú az új kapura. Ugyanis az útlevél már az új, férjes nevemre jön, viszont így a meghatalmazáson még nem tudok feltüntetni személyi okmány számot, mert a személyim még a régi, leánykori nevemre szól, az útlevél meg az új nevemmel meg majd abban a levélben lesz, amire szól a meghatalmazás. Végül nagy nehezen leigazolták a személyemet, amivel érvényessé vált a meghatalmazás. Legalábbis remélem!) Azt hittem ezzel vége a nehezének.

Olvasson tovább!

Az Orsayt különösebben nem izgatja, ha panasszal fordulnak hozzá

2017.10.31. 10:49 | Homár Hilda | 34 komment

orsay.png

Tulajdonképpen dicséretes, hogy az Orsay, amely majd 20 éve van jelen Magyarországn,  csak most debütál a Homáron, az esetük viszont elég hervasztó. Komolyan gondolja egy cég, amelynek célközönsége a modern és magabiztos nő, hogy ilyen tessék-lássék, rálegyintős-lerázós, vállvonogatós módon kezelhet egy panaszt?

Kedves Tékozló Homár,

az alábbi levelezéssel szeretném nektek bemutatni, mennyire értékeli az Orsay online shop a vásárlóit, és az általuk elköltött összegeket.  

Alexandra

Tisztelt Hölgyem/Uram,

rendelésemkor megadtam a Glamour kuponom számát (30862) és végig a 20%-al csökkentett árakat mutatta, a rendelés folyamatában. Azonban mikor átirányított a bankkártyás fizetési oldalra, ott a teljes összeg szerepelt és azt is vonta le a számlámról. Érdeklődnék, hogy mikor kapom vissza a rendszerhiba okozta különbözetet?

Köszönettel

Alexandra

Olvasson tovább!

Valakikhez képest háromszor drágábban kapjuk a karácsonyi művirágot

2017.10.30. 14:48 | Homár Hilda | 42 komment

main-qimg-88c93c43f069da45d43339d74820384e-c.jpeg

Pált az teljesen hidegen hagyta, hogy a Kikában karácsonyi művirágnak tituláltak egy 180 centis műfenyőt, a dobozról nem túl diszkréten arcába vigyorgó 10,96 eurós VS. 9900 forintos ár viszont írásra ösztökélte. De vajon ez tényleg gáz? Megkérdeztük.

Kedves Homár!

A Kikában fényképeztem a hétvégi kiárusítás idején. 

unnamed_6.jpg

Szeretnék én is ilyen euró/forint átváltást kapni!

Nektek mi a véleményetek?

Üdv.:

Pál

Kedves Pál!

Magyarországon minden vállalkozásnak egyértelműen, könnyen azonosíthatóan és tisztán olvashatóan forintban kell feltüntetnie az eladási árat és az egységárat.

Az általad küldött képen, amelynek a dobozán a felragasztott címkén a "karácsonyi művirág Műfenyő 180 cm műanyag lábbal" termékmegnevezés szerepel, ártájékoztatásként pedig Db 9990,- Ft látható, a fent írt jogszabályi előírásoknak megfelel. 

Észrevételed, a dobozon látható eurós árjelzésre vonatkozóan jogos, de a hazai ártájékoztatásra főszabályként a fenti jogszabály vonatkozik. A kereskedők az eladási áraikat szabadon állapítják meg, csak az ártájékoztatásra vonatkozóan vannak szigorú előírások. 

Felhasznált jogszabály: A fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. tv. 14. §(1)-(7) bekezdései

Ha áram van, minden van, ha áram nincs, jókedv sincs

2017.10.30. 08:53 | Homár Hilda | 40 komment

dude.jpg

Zoltánéknál legalább is tuti, aki hetek óta próbálja bejuttatni az áramot némi bővítéssel együtt a vadiúj házukba. A maga részét bele is tette már a projektbe, a vezetékek, a földelés minden várja, hogy rákössék végre a hálózatra, csak épp az elektromos szolgáltató oldalán nem hasít ennyire az ügy. 

Tisztelt Homár,

Vásároltam egy házat 2017.07.01-én. Ahogy azt illik, minden aktív közművet átírattam gyorsan. A villanynál csak 16A a bejövő, viszont ez kevésnek tűnt, így gondoltam, a szerződéssel egyszerre kérem, hogy 32A-t kapcsoljanak, addig a határig nincs többletköltség.

Meg is jelentek a DÉMÁSZ szakemberei, hogy ellenőrizzék az órát, illetve a rendszert, hogy megfelel-e a bővítésnek. Közölték, hogy mivel régi ház, nincs földelés kiépítve, ezért kell egy földelés, valamint egy nyilatkozat egy szakembertől, hogy a belső hálózat megfelel a 32A-nek. Lemérték, mi kell a bővítéshez, kábel, egyéb eszközök, majd elmentek. Idáig nagyon profi is volt az egész, elégedett is voltam.

Villanyszerelő felrakta a dobozt, 32A életvédelmi relé, bekábelezés, előkészítve, hogy csak be kelljen kötni az órába, valamint a földelést is megcsinálta. A nyilatkozatot is kitöltötte, hogy megfelel az előírásoknak a ház, rá lehet kötni a 32A-t. Ez volt 09.15-én.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása