Tékozló Homár

Gyakori a túszejtés a pécsi buszokon

2006.09.15. 13:21 | jackyll | komment

Mostanában riktábban jár a Homár Pécsre tömegközlekedni, de Slyka szerint bevett gyakorlat a buszon az utazóközönség túszul ejtése, ha bliccelõt fognak a kallerek:

A pécsi történethez csak annyit szeretnék hozzáfûzni, hogy nem kizárólag azokat nem engedik le a buszról, akik lógnak, hanem ajtóbezárással SENKIT sem. Tudom, mert ültem már így a buszon. Ráadásul ez még a jobbik eset volt, ami Eszterékkel történt, hiszen a bevett szokás az, hogy a busz, ott ahol tetten érték a vétkest leáll és nincsen tovább... utána ha jó napjuk van és a vétlen utasokat engedik leszállni, akkor lehet gyalogolni... az persze senkit sem érdekel, hogy esetleg elkésünk a munkahelyünkrõl, iskolából. Láttam már olyat, aki próbált igazolást kérni a sofõrtõl, de az meg csak széttárta a kezét.
Olvasson tovább!

Minden reklám hazudik!

2006.09.15. 12:47 | jackyll | komment

Történelmi leleplezést hajtott végre András a román Vodafone egy kortárs hirdetésén:

Mellékelem a Vodafone egyik Romániai hirdetését. Nem lenne ezzel a hirdetéssel semmi gond, ha nem lennénk szemfülesek és észre nem vennénk, hogy a fiatalember egy különleges tehetség, hiszen úgy is tud keverni, hogy bizony nincs bedugva a hálózatba a kütyüje.
Olvasson tovább!

Eladható a nemlétezõ parkolódíj-tartozás?

2006.09.15. 09:59 | jackyll | komment

Stuntman a legutóbbi behajtós centrumos történetre reagálva írta meg a Homárnak, hogy õ is belefutott egy kisebb halom nemlétezõ parkolóbírságba. Csakhogy a legújabb divat szerint, a Centrum eladta a tartozását az Instrium Justita verõcégnek, akik rátették a kezüket a kocsijára:

Nekem most van folyamatban 2 ilyen ügyem. 2001ben vettem egy ladát gyakorolni. Meg volt kb 2 hónapig. A centrum szerint ez nekem parkolásilag majd 200ezrembe került... Természetesen mint jóhiszemû parkoló kértem, hogy fotókkal bizonyítsák. Nah csend is volt vagy egy évig. Majd kaptam értesítést, hogy instrium justita vagy mi megvette a tartozásomat! Ennek fejében kicsit többet leszek szíves majd befizetni vagy bíróság. Mondtam akkor bíróság. Megint csend pár hónapig. Aztán kaptam egy kedves kockefjtõl egy levelet, hogy fizessem be büntetést mert már bírósági végzése is van rá és jön elfoglalja valami tulajdonomat.
Olvasson tovább!

Összcsaládi Star Wars-élmény

2006.09.15. 07:33 | jackyll | komment
De rég volt már Star Wars, pedig idén is lesz karácsony. Valahogy így gondolhatta Lucas is. Nem habozott és megrendelte a legundorítóbb családi szpotot, ami csak speciális effektusok nélkül kifért. Erõs idegzetûek továbbkattinthatnak a videoért. Azok kedvéért, akik nem bírják az ilyesmit, lelõjük a jó hírt a végérõl, vagyishogy az agresszív rajongók nyomására kiadták dévédén az eredeti trilógiát, amit még nem csesztek szét számítógéppel.
Olvasson tovább!

Skodavásárlás blues

2006.09.15. 01:24 | jackyll | komment

Egy igazi káeuróoai roadmovie forgatókönyvét vázolta Feri, amibõl kiderül, ha az ember romantikus típus, kedvére szenvedhed vágya titokzatos tárgyáért gonosz mostohák, szerelmek és szívszorító vonósok nélkül is.

Történetünk 2 éve kezdõdõtt, egy hideg õszi napon. Friss jogosítványomat a zsebemben tartva elindultam autót vásárolni egy hatvani használtautó-kereskedésbe. Kb 6 kilométert gyalogoltam a város szélén lévõ kereskedésbe a vasútállomástól, de hát, kibírom, úgyis kocsival megyek haza. Alapos nézelõdés után találtam egy elég jó állapotú 120L-es skodát, pont azt a típust, ami nagyapám révén annyira a szívemhez nõtt. Vásárlási igényem jelzése után a kereskedõ a kezembe nyomott egy cetlit, amit a kereskedés másik telephelyére kell eljuttatni. Ott kapom meg ugyanis a forgalmit, ott írják meg az adás-vételit, ott kell fizetni.
Olvasson tovább!

Re: A második legkedvencebb biztosító

2006.09.14. 12:38 | jackyll | komment

Volt egy ilyen postabiztosítós történetünk pár hónapja, ahol egy román autó elcsapott egy motorost, de a biztosító sehogysem akart fizetni. Hónapokkal késõbb most a Posta megpróbálta tovább simítani az ügyet, azazhogy azt szerették volna elérni, hogy Gábor vonja vissza minden követelését:

A hozzászólásokból erõt merítve levelet írtam a PSZAF-nek, aki elkezdte kivizsgálni az ügyemet. Erre a Posta Biztosító kiküldött a lakásomra egy magánnyomozót, miszerint vagy aláírom, hogy lemondok mindenféle követelésemrõl a Biztostó részérõl, vagy beperelnek KÖZOKIRAT hamisításért. Mindezt azért, mert szerintük az a román aki aláírta nekem a károkozói nyilatkozatot nem az a román aki engem elütött.
Olvasson tovább!

Re: Gondolatbûnözés Pécsen

2006.09.14. 12:08 | jackyll | komment

Kicsit átmegyünk Zugügyvédbe, hiszen ami Eszterékkel történt, az Iustizmord szerint nem egy, hanem rögtön két bûncselekmény: a személyi szabadság megfosztása illetve hivatali helyzettel való visszaélés.

Tájékoztatásul idemásolom a Btk vonatkozó részét:

"1/75. § (1) Aki mást személyi szabadságától megfoszt, bûntettet követ el, és három évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ.

Olvasson tovább!

Õszinte sajtcímke a Sparban

2006.09.14. 11:13 | jackyll | komment

Új fejezetéhez érkezett a Sparban a sajtcímkézés. Amíg mások újracímkézték a szavatosság lejárta napján termékeiket, a Spar akár 5x is újracímkézett. Most viszont ennek vége. Az új trend - ahogy Freeze felfedezte - a hiteles, õszinte ügyfélkommunikáció, amikor a cég szétteszi a kezét, hogy igen, a cucc lejárt, kell vagy nem?

Úgy látszik a romlottsajt biznisz még mindig mûködik, de már nem trükköznek a régi átcimkézõs módszerekkel, hanem világosan a tudtunkra adják: bizony a sajt szavatossága már a csomagolás elõtt lejárt.
Olvasson tovább!

Backdoor-kommunikáció 2 - Útmutató szaráshoz

2006.09.14. 11:03 | jackyll | komment

Naivka kordokumentumából a Homár arra következtet, hogy vagy vmi helyi kezdõ streetartmûvész tréfálta meg a benzinkút mikroközösségét, vagy tényleg terjedni kezdett Fehérvárnál a higiéniai és praktikus szempontból is ellenjavallott állva szarás:

Láttam az új OMV-s posztot. Mások sokkal finomabban hívják fel a figyelmet a benzinkút háttérhelyiségeinek helyes használatára, mint ahogyan azt egy fehérvári tankolásomkor tapasztaltam. Arra már nem emléxem, hogy ez is OMV volt-e, de ha nem az, akkor Aral, valami kék, az tuti.
Olvasson tovább!

Gondolatbûnözés Pécsen

2006.09.14. 01:12 | jackyll | komment

Ha lenne a Homárnak különdíja szarrágásra, az alábbi történet ellenõrei esélyesek lennének egy dobogós helyre. Persze "csak a munkájukat végezték", meg "valakinek ezt is el kell végezni", márminthogy falhozállítani az érvényes jeggyel utazó Esztert, mert késõn lyukasztott. Értjük, ja. De azért szerencséjük, hogy nem Charles Bronsonba futottak bele...

Épp hazamentem szüleimhez Pécsre Kedvesemmel, amikor ez az ominózus eset megesett: Bent voltunk a városban és haza vettük az irányt, Kertvárosba. A 6-os buszra kellett felszállnunk, és még jegyünk is volt. Félve vallom be, hogy nem azért volt jegyünk, mert én és drága párom, olyan becsületesek vagyunk, hogy vettünk jegyet, hanem mert Édesanyám vett nekünk. Írom ezt reszketõ kezekkel: félek a törvény ujja lesújt majd, hiszen, ha azért meghurcoltak, mert MAJDNEM blicceltem, talán már a bliccelés szándéka is büntetendõ cselekmény(?) vagy gondolat (?)...
Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása