Tékozló Homár

Re: lopotttelefonhelymeghatározás

2006.10.06. 15:10 | jackyll | 1 komment

Ismét egy forró tegnapi téma, a lopott telefonok keresése cellainformációk alapján. Mai bennfentesünk Tat, akinek méréseken alapuló személyes tapasztalata van a GSM helymeghatározás "pontosságáról":

A pontosság alapvetõen a bázisállomások sûrûségétõl függ. Külvárosi körzetekben az eltérés átlagosan 60-90 méter, de szerencsétlen esetben akár a 300 métert is elérheti. A belvárosi körzeteknek elvileg jobbnak kellene lennie, de itt az épületek sûrûsége jelentõsen rontja a pontosságot, illetve a megbízhatóságot. Elõfordulhat, hogy egy méteres tényleges elmozdulás hatására a mért pozíció száz métert ugrik. A gyakorlatban ez a technológia alkalmatlan a pl. navigációra.
Olvasson tovább!

Re: Egy maréknyi hitelért

2006.10.06. 12:27 | jackyll | Szólj hozzá!

Múltkor írta egy olvasónk, hogy az Erstés hitelkártyájánál a teljes hitelösszegre számolnak kamatot, ha akár csak 50 forintot nem fizet vissza a kamatmentes idõszakban. BB szerint ez a CIB-nél is így van, szóval legközelebb az írjon, aki meg tudja mondani, melyik banknál nem ez a gyakorlat:

Hali, csak egy info: az én CIB-es hitelkártyámnál is így van, úgyhogy lassan a komplett bankrendszert küldhetnénk kalodába, kétszintestõl, kereskedelmistõl, százmilliós büntetésestõl - amit persze nem a megkárosított ügyfelek kapnak, hanem az államkincstár ugyebár. Kitartás, BB

Ügyfélpingpong az OTP Garanciánál

2006.10.06. 12:01 | jackyll | Szólj hozzá!

Valahogy az ilyen sztorik mindig az OTP-hez kötõdnek, hiszen nekik van elég irodájuk ahhoz, hogy szerencsétlen felhasználót a végtelenségig és tovább küldözgethessék:

 

3 éve kötöttem egy hitelfelvétel kapcsán életbiztosítást az OTP Garancia Biztosítónál, mivel muszáj volt. Mostanában törlesztettem a hitel utolsó részletét, és utánaszámoltam, hogy nekem ez az életbiztosítás nem éri meg, így úgy döntöttem, eladom. Ez normál esetben annyit tesz, hogy felhívod a biztosítót, kiküldenek egy ügynököt, és te kitöltesz egy papírost, majd 10-15 napon belül utalják az összeget. De nem itt. Az alapproblémát az adta, hogy a biztosítást vidéken kötöttem, most pedig Budapesten élek, de õk szerették volna, ha a szerzõdéskötés helyén intézem ügyeimet. Mondtam, hogy nem. Interneten, telefonon természetesen semmit nem tudnak csinálni/segíteni.

 

Olvasson tovább!

Amerikában beütött a kommunizmus – Helyszíni tudósítás az Elmo-hiányról

Fisher Price/TMX Elmo

2006.10.06. 11:46 | szily | 1 komment

Végre megoldódott egy közepesen kínzó rejtély. Csütörtökön kettõt is postoltunk, ezt meg ezt, a szezon legaranyosabb játékáról, a röhögõgörcsben fetrengõ Elmo-babáról. Közben egy helyreigazítást is közöltünk, merthogy elõször azt láttuk az amazonon, hogy 160 dezsõ az ára, a gyártó oldalán viszont 40 szerepelt. Hírbehozó barátunk közben megjött New York-ból és megoldotta a rejtélyt: az übercute figura akkora hiánycikk, hogy a szabadpiacon 80-160 dollárért adják, miközben a „hivatalos” ára tényleg 40.

Íme Hírbehozó elsõ levele az Árpád Útiakhoz:

Olvasson tovább!

Mentegetõzik a Sztaki-szótár, hogy összeállt az Origóval

Sztaki/szótár

2006.10.06. 00:01 | szily | 1 komment

A Homár mindig is a Sztaki remek tartalmáról és fejhasogató viccelõdéseirõl híres angol-magyar online szótárát használta. Egy ideje nem jártunk arra, így most – ciki, nem ciki – jól meglepõdtünk, hogy origós dizájn alatt fut már az oldal. Nekünk vannak origós barátaink is (muhaha), úgyhogy nem ilyen szempontból volt vicces a dolog. Az igazi mulatságot a több flekken át folyó mentegetõzés jelentette, amit a sztakisok a szótár fõoldalán elhelyeztek.

Olvasson tovább!

Mûködik a pénzfogadás PayPalen

2006.10.05. 21:02 | jackyll | Szólj hozzá!

Most kaptuk az infót blazetõl, hogy immáron teljes jogú felhasználók vagyunk az online megaperselyben:

Örömmel tájékoztatlak, hogy a mai naptól (október 5) a magyar PayPal felhasználók is fogadhatnak végre pénzt. A pénz automatikusan az "account balance"-ra kerül, majd onnan kérés esetén a bevitt magyar bankszámlára továbbítják a pénzt (forintban). A költsége 1-24999 forint között 250 forint, 25000 forinttól pedig INGYENES.

Re: A szezon legjobb röhögõgörcse - Tömeges Elmo-orgia

Fisher Price/fetrengõ Elmo

2006.10.05. 15:51 | szily | Szólj hozzá!

Miután rajongó sorok kíséretében beposztoltuk a Fisher Price zseniális új játékát, a jubileumi, görcsben fetrengõ gülüszemû babát, kicsit elmerültünk az Elmo-univerzumban. Azonnal kiderült, hogy szenvedélyes írásunkban nagyobbat hibáztunk, mint egy vagonnyi Gyurcsány Ferenc: a csodajáték nem is 160, csak 40 dollárba kerül!

Olvasson tovább!

Ügynökök a Subwayben

2006.10.05. 14:08 | jackyll | Szólj hozzá!

A Homár akkor a legboldogabb, ha olvasói, a naiv ügyfelek és olvasói, a frencsájzok konstruktív párbeszédben találnak egymásra. Ez történik épp Subway-ügyben, ahol egy száraz bagett detektálása után a cég több üzletvezetõje is megnyilatkozott, most pedig ismét a naiv ügyfeleké a szó. Elsõként a múltkori fotókat beküldõ fogyasztó válasza jön, aztán hajtás után lesz még egy újabb száraz bagett, ezúttal az Oktogonról, egy Amerikát megjárt Subway-rajongó hazai tapasztalatai és végül egy olvasó, aki három helyen három különbözõ árat fizetett ugyanazért a salátáért:

Gál Péter levelére válaszolnék egész röviden. A bagettet tényleg szándékosan morzsolgattam, igyekeztem hozzáférni az 1240 forintos szendvics ehetõ részeihez. A mulatságos, ugyanakkor szomorú reakciója ellenére a Subwayt még mindig az egyetlen használható nemzetközi gyorsétteremláncnak tartom, de ezentúl inkább elmegyek a Deák térig.
Olvasson tovább!

Egy gyûrû felejtõsöknek

Alaska Jewelry Inc./Remember Ring

2006.10.05. 13:26 | jackyll | Szólj hozzá!
A rohadék évfordulók megkeseríthetik az életét, ha idõközben ráunt a kispolgári ünnepelgetésre, és már igazából fogalma sincs, éppen mit felejtett el, de azért a világért sem haragítaná magára válásig fajulóan élete párját, fõleg, hogy igazából õ tartja el magát is. Mázlija van, hiszen a Remember Ring alig 760 dollárért (164khuf) emlékezteti a jeles évfordulóra. A 14 karátos fehér/sárgaarany gyûrû egy nappal a beprogramozott dátum elõtt óránként 10 másodpercre 50C fokra melegszik fel, hogy még legyen ideje odatenni magát.

Nem bünteti a Posta az újságkihordókat

2006.10.05. 12:44 | jackyll | Szólj hozzá!

Sokan reagálták a Posta lapterjesztési szokásaira, hogy náluk is hasonló a probléma. Ahelyett, hogy ezeket a leveleket adagolnánk hetekig, jöjjön inkább egy kis insider info. Warcher ugyanis pontosan tudja, mi történik azokkal a bejelentésekkel, amiket Önök tesznek a zöld számon:

Én dolgoztam a Posta újságkihordójaként pár éve, és elárulom, hogy nyugodtan hívhatod a zöldszámot, mert amit ott bejelentesz, megy egy kockás füzetbe a rendezõszobában. Ebben a füzetben benne van a járatszám és a kifogás, ha van valami, csak mellé kell írni mit gondolsz róla. Nekem egy tapasztalt kolléga ajánlotta, amit õk is csinálnak évek óta, azaz írjam be, hogy legközelebb jobban figyelek. Ennyi... Semmi retorzió...
Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása