Tékozló Homár

Cornavin - hagyomány vagy átverés (frissült)

2007.06.08. 13:06 | jackyll | 6 komment

UPDATE 2013/01/22: Mint az kicsit megkésve kiderült, mégis van hivatalos gyátója és forgalamzója a Cornavinnak, úgyhogy a kellemetlenségek elkerülése végett inkább tőlük vásároljanak.

Ripley az internet segítségével eszmélt rá, hogy kedvenc óramárkája már évtizedek óta nem létezik, vagyis szabad rablás van a brandre:

Bizonyára sokaknak feltűnt, hogy megjelent a hazai piacokon a régen oly nagyra tartott óramárka a Cornavin. Én is féltve őrizgetem a nagyapámtól kapott Cornavin órámat, melyet még a 18. születésnapomra kaptam. Nagy örömmel tértem be az egyik budapesti kereskedesésbe, hogy megvásároljam a hőn áhított modellt. Elégedetten, egy új Cornavin óra tulajdonosaként tértem haza. Másnap belevetettem magam az internet szövevényes hálójába, hogy információkat szerezzek az újdonsült szerzeményemről. Meglepve tapasztaltam, hogy csakis a régi, tradicionális modelleket képeit találtam, lényeges információt nemigen.
Olvasson tovább!

Hagyományőrző megfélemlítő spam a BSA-tól

2007.06.08. 10:46 | jackyll | 1 komment
Hihetetlen, de még mindig vannak, akik szerint trendi az 50-es évek fenyegetőpropagandája. Bizonyára ők azok, akik hétvégenként elváltoztatott hangon "lakosságilag" körbefeljelentgetik szomszédaikat. Az Adobe nevében a Creative Suite 3 megjelenését koronázta meg a BSA ezzel a pazar DM-levéllel, amiben egyebek közt azzal érvelnek forradalmi új programcsomagjuk mellett, hogy "megkímélheti magát a szoftverkalózkodással kapcsolatos peres ügyek költségeitől és az egyéb szankcióktól" illetve "nem kell tartania az irigykedő versenytársak és az elbocsátott alkalmazottak feljelentéseitől". (Más esetben atomra perelnék a hasonló tevékenységet, de ha multik nevében spammol és fenyeget egy egyesület, nem kereskedelmileg, dehogy, akkor az rendbevan. Azért megnéznénk egy próbapert.) Gábor levele hajtás után:
Olvasson tovább!

Szemüvegzúzás garancia nélkül

2007.06.08. 10:32 | jackyll | 8 komment
A Homárnak eddig sosem volt baja a Vision Expresszel, ami annyit tesz, hogy 1-2 évente visszahajlítottak egy-egy szemövegkeretet, amiért általában nem kértek pénzt sem. Attila nem volt ilyen szerencsés:
Betévedtem a Vision Express soroksári Tesco áruházban lévő üzletébe, azzal a szándékkal, hogy kicseréltetem a szemüvegkeretben lévő gumi papucsokat, mert bizony nagyon nyomták már az orromat. Kedves mosolygós kislány közölte velem, hogy semmi gond, 15 perc alatt megvannak (mi tart ennyi ideg, nem tudom), de előtte írjam alá, hogy ŐK nem vállalnak felelősséget, ha esetleg eltörik valahol a keret, vagy valami baja esik a szemüvegnek. Na itt kellett volna megfordulnom és kimennem, de hát naiv kis ember révén, gondoltam nem lesz gond. 15perc múlva vissza is megyek mire közli a kedves, hatalmas vigyorral, hogy „Hát eltört”.
Olvasson tovább!

Sugárpisztolyt 1500 háztartásba!

2007.06.08. 00:35 | jackyll | Szólj hozzá!
A Homár nem egy tőzsgyökeres steampunk-fetisiszta, de mostantól beveszi a nyálcsorgatópanteonba a háztartási gépek és a szexuális iPod-kiegészítők közé a gőzgépoid sugárpisztolyokat is. A felelősöket Új-Zélandon kell keresni, egész pontosan a Gyűrük urát rajzoló Weta-bagázs miatt nedvesedik újra a billentyűzetünk. Az egyik megfestette, a másik lemodellezte, a harmadik kiöntötte fémből-üvegből, sőt még hangulatos reklámot is kaptak (alant).
Olvasson tovább!

Életveszélyes játszóház

2007.06.07. 16:29 | jackyll | 1 komment
Igazi jó fogyasztóvédős kedvcsinálóval csavarták el Feri objektívjét a Corában. Ki tudna ellenállni egy 128 ezres gyerekjátéknak, amin a "baleset- és életveszély" felirat virít?
Te bizonyára nem sérülsz meg, ha kemény páncélodra esel, ámde egy kedvenc terepünkön, a törökbálinti Corában bizony vásárolhat az ember (a fiának/lányának) 127990 kemény, magyar, adózott forintjából olyan gyermekjátszóházat, melyre már az áruházban kiragasztják az 'életveszélyes ' feliratot... A lényeg a géppel nyomtatott fehér lapon van, a kép telefonnal készült, sorry a minőségért, azért el lehet olvasni.
Olvasson tovább!

Szánalmas parkolásbehajtási próbálkozás x+n

2007.06.07. 15:21 | jackyll | 1 komment
Shine a hagyományos Centrum kft-nek fantomtartozásos sztoriba csöppent bele, egy apró csavarral. Ugye 60 napon túl már nem mennek semmire a kintmaradt vélt vagy valós parkolási bírságokkal, erre kitalálták azt, hogy az Intrum visszadátumozva veszi meg a tartozást és azt próbálja behajtani:
Úgy tűnik, ezek soha nem fogynak ki az ötletekből. Most (2007.06.05.) kaptam kézhez egy ajánlott levelet, mely szerint az Intrum Justitia Zrt. 2006.07.27-én megvásárolta a Centrum Parkoló Rendszer Kft. kintlévőségeit. Ebben az állományban állítólag szerepel az én korábbi céges autóm egy parkolási díjhátraléka. Eddig még megszokott a dolog, de most jön a lényeg. Az állítólagos dátum 2000.11.14!
Olvasson tovább!

Re: Kommunikáljon az Elművel villanyoszlopon!

2007.06.07. 12:50 | jackyll | Szólj hozzá!
Marci szerint kötbérezni lehetne az Elműt, ha nem jelenti be normálisan az áramkimaradást:
Az áramszolgáltatókra vonatkozó törvényben (alább szemezgettem belőle) se egy hétről, se villanyoszlopról nincs szó, feltéve persze, hogy az ügyfél nem egy gólya, akit értelemszerűen a fészkéhez legközelebb eső helyen kell értesíteni. Talán megér egy kötbéreztetést, ha ilyen szépen bevallják, hogy nem szarakodnak értesítőkkel.
Olvasson tovább!

Kétségbeesve keresem a "titkárnőm"

2007.06.07. 11:57 | jackyll | 2 komment
A hét vicceskedő pöcsfeje vagy a hét legkétségbeesettebb menedzsere, aki még az interneten sem talál magának ingyen nőt. Negyedóra alatt háromszor rakta fel különböző szöveggel, ahogy Gábor kiszúrta:
Gondoltam érdekelne pár homárt olvasó, frissen végzett diáklányt ez az expresszen látott hírdetés. Soha nem lehet tudni. Talán még jóképű is az a cégtulaj, úgy megérné a barátnőjének lenni. Remélem hogy csak poén az egész, de van olyan érzésem hogy tényleg lesz aki elküldi szép, fényképes önéletrajzát.
Olvasson tovább!

Ábrándos naivügyfél és a morális válság

2007.06.07. 10:54 | jackyll | 1 komment
Nagy örömünkre szolgál, hogy posztjaink között köszönthetjük a hét Petőfi-díjas naivügyfelének kalandját. A szebb világról álmodó fifuszfc ellopott biciklije ügyében járt a rendőrségen, ahol megdöbbentő morális állapotokat tapasztalt:
Egy piti ügy következik, piti rendőrökkel. A tavasz közeledtével eszembe jutott, hogy érdemes lenne az albérlet és a Közgáz közötti távolságot a félévből hátralévő időben biciklivel megtenni, mert úgy gyorsabb, mint gyalog (a tömegközlekedés az esetemben nem jelent jó megoldást, mert több ideig tart a gyaloglásnál), kényelmesebb is, meg az ember erasmusos diákként Nyugaton rászokott erre. Így is lett. Egészen máig, amikor is 10 éves, ámde jó állapotú (többször felújított) bringámat ellopták az egyetem elől. Ez van. Gondoltam, teszek feljelentést, mert bár keresni úgysem fogják, de legalább rontom a statisztikát (hátha vki felfigyel rá), meg hát ugye azért fizetjük az áfát meg az szja-t (mert az ember néha dolgozik is egyetem mellett), hogy abból majd az állam közjavakat (pl.közbiztonságot) tudjon előállítani. Igen, felháborító, de ezt így tanítják az egyetemen (persze lehet, hogy az élet másról szól).
Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása