Tékozló Homár

12 bunkó rendőr akarta lecsukni a szabályosan parkoló mozgássérültet

2007.07.07. 11:32 | Tbg | 247 komment
Mihez kezd egy parkolni próbálkozó mozgássérült, ha 12 rendőr támadja le, hogy fogdába zárják, ha nem áll el a rendőrőrs elől, ahol egyébként szabályosan parkolhat? Tényleg lehet nem engedelmeskedni a rendőri utasításnak, ha az egyértelműen szabályellenes? Hol tehet az ember panaszt, ha a 107 lecsapja a telefont?  Ér-e valamit a bunkóság ellen a törvények ismerete? Oláh Péter Balázs osztotta meg velünk egy pesti éjszakai kalandját.
Olvasson tovább!

Visszavágott a MOL az OMV-nek - Dagadt, csöcsös tiroliak helyett 2 oldal okoskodás

2007.07.06. 18:26 | szily | 36 komment

Mi persze azt vártuk, hogy tiroli nadrágos dagadékok kergessenek nagycsöcsű dirndlis csajokat a Mol válaszreklámjában, de hogy, hogy nem, nem így történt. Tudják, arról beszélünk, hogy az osztrák OMV, miután megszerezte a MOL részvényeinek jelentős szeletét, magyarheccelő hirdetéseken ünnepelte a tranzakciót. Elsőként, sőt talán egyetlenként írtuk meg, hogy a MOL gyors reklámügyi válaszcsapás mellett döntött. "De jó lenne egy kis telivér osztrákozás" - fohászkodott a Homár, de hiába.

Olvasson tovább!

Az iStyle Macbolt és a makacs szoftverhiba

2007.07.06. 14:29 | jackyll | 80 komment

Hallottunk már cifra történeteket Apple-vásárlóktól, úgyhogy annyira nem lepődtünk meg, hogy az itt vázolt helyzetben hepiend sem várható. Naiv ügyfél konstatálja, hogy az Apple-helyzet Magyarországon még olyanabb, mint eddig volt, és perre megy a folyamatosan meghibásodó gépe miatt, amit a szerviz nem hajlandó javítani, mert szerintük "csak szoftverhiba":

Csak Egy Jó Gépet A. Kartam vagyok, múlt évben vásároltam az Andrássy úton az iStyle Apple Center Kft (premium reseller!!!) kereskedőnél egy Macintosh-t. Gondoltam ezek megbízható gépek, kiemelt viszonteladó, nem lesz vele baj, és direkt nem az alapszériás legolcsóbb gépet kértem. A gép 8 munkanapon belül KÉTSZER is elromlott, de sem javítani, sem cserélni nem voltak hajlandók. Mivel a programok fagytak és az ablakok is "elmázolódtak", gondoltam, veszek bele új memóriát, hátha az okozza (más alkatrészt nem is tudtam volna cserélni benne, ezt meg egyébként is bővíteni szerettem volna). Sajnos a hibák nem szűntek meg. Többször is visszavittem, mindig az volt a válasz, hogy szoftveres a hiba, ezért folyton feltettem a legújabb frissítéseket, de persze nem használt. Gondoltam, ha ennyire szoftverhibás ez a Mac OS X, akkor nézzük meg a gépet másik operációs rendszerrel is, így hát feltettem rá mást, persze mondanom sem kell, a hibák ugyanúgy előjöttek (ekkorra már memória és szoftver is cserélve lett). Szervíz válasza: szoftverhiba.
Olvasson tovább!

Ki a Sárkányt nem becsüli...

2007.07.06. 13:05 | jackyll | 23 komment
Dani félrészegen indult neki a tábla melletti kocsmának, de sem Ászokat, sem Kőbányait nem talált...
A lényeg a képen szembeötlő és igen mulatságos, főként egy enyhén ittas embernek. Megláttam a táblát és gondoltam iszok egy ászokot, de akárhogy is kerestem, a bolt nem forgalmazza... Gondoltam brahiból veszek egy kőbányait, és lefényképeztetem magam a tábla mellett, de csodák csodájára az sem volt... Azt mondták: "elfogyott, de igyá inkább egy sárkány sört, az is ugyanolyan jó!"... Hát köszönöm... Kivettem egy Millert és méltóságteljesen távoztam.

1 év akciós hűség a UPC-nél 15 hónap is lehet

2007.07.06. 11:20 | jackyll | 53 komment
Egy klasszikus közhiedelmet/félreértést oszlat el airotkiv, akinek nemrégiben esett le, hogy az "1 év hűség" a UPC-nél már jó ideje nem 1 év hűség, merthogy aki akciósan fizetett elő, annak az akció végétől számított egy évig tart a szerződése. Magyarul, aki tavaly júliusban fizetett elő, az idén augusztus 30-ig fizetheti a havidíjat:
Chello minimum csomagunk volt, van is - ez utóbbi a baj. Megjegyzem, egy év alatt egyetlenegyszer volt vele probléma, szóval amúgy sirály-sirály. Akcióban, egyéves hűségnyilatkozattal szereztük, tavaly július 5-én költözött be. Boldogan éltünk együtt, de eljött az idő, hogy úgy éreztük, ideje váltani. Új munka, új élet, új lakás - olyan helyen, ahol a csellót csak hangszerként ismerik. Telefon, ügyfélszolgálat, udvarias hölgyek. Az első fennakadás akkor következett, amikor roppant kedvesen bár, de azt kérdezték, hogy tisztában vagyok-e vele, hogy augusztus 31-ig hűségeskü köt hozzájuk. Azt feleltem, tévedés, július elején szabadultunk, vágtuk a centit. Erre a hölgy (és itt ugrott a vércukrom az egekbe) a következő mondatot mondta ki a szájával: igen, ez a hűségnyilatkozat durván egy évre szól... Mire én tökéletes naivügyfél módján: de hát izé, hogy is, mint is, miért is beszél velem ilyen durván?? Mire ő: ha akció keretében kötünk szerződést, a hűségnyilatkozat nem a szerződéskötés időpontjától, hanem az akció zárásától ketyeg...
Olvasson tovább!

Rohamrendőrösödnek a BKV-ellenőrök

2007.07.06. 09:46 | szily | 94 komment
Amennyiben ők sem hajlandók bemutatni az azonosító számukat. Lajos hibát követett el, mert nem írta rá tollal a havi bérletére a sorszámát, cserébe az ellenőr megragadta a bérletét (mostanában több olyan sztorit kaptunk, hogy a szakemberek imádnak nyúlkálni-fogdosni), aztán meg eldugta előle a számát és csak 9-dik kísérletre volt hajlandó megvillantani. És hogy az érzelmi hőfok ne lenyhuljon, alatta egy sztori az ellenőrről, aki előbb parasztkodik egy árvával, mint gondolkodna egy kicsit.
Olvasson tovább!

Soha a büdös életbe

2007.07.06. 09:29 | szily | 12 komment

nem hordtunk kitűzőt, na jó Hungáriásat két hétig ötödikben, de ahogy megláttuk ezt a csodaoldalt, sűrűbben csöpögött a nyálunk, mint egy reformstratégának, és olyan fájdalmas nosztalgiát éreztünk, amit csak olyan dolgok után tud érezni az ember (rák), amikben nem is volt része. Köszönet a tippért Bertalannak Londonból. Pótkérdésünk Bertalanhoz: lehet-e még legálisan varázsgombát kapni a Notting Hillen?

Idegenellenesség a Tvnetnél?

2007.07.06. 09:16 | szily | 32 komment

Más is tapasztalt olyant, hogy a Tvnet trükkösen úgy osztja meg a sávszélességet, hogy a magyar oldalak pikk-pakk lejönnek, a külföldiek, a gyanús, más szagú, furcsa bőrű külföldiek viszont olyan lassan vánszorognak, mint egyszeri alpolgármester a börtönsétán? Merthogy M.-nél ez a helyzet, sőt a szolgáltató még cinikusan is válaszolgatott neki. Részletek alant.

Olvasson tovább!

A hónap genitális szlogenje - A számítógép mint rafinált nemi szerv

2007.07.05. 14:48 | szily | 31 komment

Nem tudom, jó helyre küldöm-e, de mindenképpen említésre érdemes. Az okos here hiánypótló termék, csak azt sajnálom, hogy nem mi találtuk ki. Megtalálható a www.dell.hu -n.

Respect:
Karesz

Drága Karesz,

itt nyilván arra gondoltak a marketingesek, hogy az emberek általán abszolúte bizalmas viszonyban vannak a heréjükkel és nagyon vigyáznak rá. Bár az is igaz, hogy ritkán dugnak bele USB-csatlakozót. Vagy induljon ki abból, hogy általában azokat az embertársainkat szoktuk indulatból leherézni, akik sokra képesek, csak éppen nem csinálnak semmit. Vagy mégis a vakargatásra gondoltak az illetékesek? A modern reklámok néha kifürkészhetetlenek. Aki sejti a megoldást, írja meg nekünk!

Turistaszopató rendőr Szlovéniában

2007.07.05. 13:25 | jackyll | 89 komment
Pierre-t egy szlovén faluban tájolás közben kapcsoltak le "gyorshajtásért", amit a rendőr egy kézi sebességmérővel igazolt. A Homárt tavaly Horvátországban szopatták szénné hasonló módszerrel, bár ott feljettebbek voltak és videóra vették a gyorshatjást, ahol a felvételen néha 160-ról 210-re, azaz az autó végsebességét meghaladó értékre ugrott fel a mérés, de ez őket cseppet sem zavarta, mint ahogy az sem, hogy nyaralás végén nem volt nálunk pénz. Nade vissza a friss ügyfélhez, akit ugyan csak 20 euróra húztak le, de tökéletes mintája a külföldi rendőrszopatásoknak:
Egy hét felhőtlen kikapcsolódásra vágytunk a horvát tengerparton. Utunk Szlovénián keresztül vezetett, júni 24-én. Mint minden tökös turista, mi is eltévedtünk, benéztünk egy rossz lehajtót. Vánszorogva gurultunk egy hangulatos kis faluban, amikor hirtelen elénktorpant egy rendőr. Az "egy" ebben a vonatkozásban nem csak határozatlan névelő, hanem konkrét számnév is. Hihetetlen módon megörültem neki, hiszen lesz, aki útbaigazít. Kaszáló mozdulattal téptem ki a feleségem kezéből az ostyává hajotgatott térképet. Már szállítam volna ki, de a tag megelőzött és bamba, kíváncsi tehén módjára betolta a fejét a leeresztett szélvédőmön.
Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása