Tékozló Homár

10 mbps helyett 8kbps Datanetnél

2010.06.11. 15:11 | jackyll | 151 komment

Gyuszi bácsi a nagy esőzések miatti láthatatlan földcsuszamlás áldozata lett, azóta ugyanis gyakorlatilag használhatatlan az internete. A Datanet szerint túl messze lakik a központtól, ami térképen ugyanannyi távolságra látszik, mint az elmúlt 5 évben, amikor jó volt a net:

Datanetes internet előfizetésem van, ami állítólag 10 Mbit/s-ot tud (de legalább 3 ebből garantált is). Ez már eleve röhej, mert ha a kenyeret így adnák, hogy 1 kg, de legalább 30 deka garantált, vélhetőleg elég nagy felzúdulást váltana ki. Mindenesetre az internet előfizetések esetében a szolgáltatók kis kartell árán ezt is kínálhatják. Ezzel szemben az én előfizetésem 3 hete nem működik és se a Datanet, se a T-Home (aki a szolgáltató), nem igazán foglalkozik a problémával.

Olvasson tovább!

Fantomtartozás a Teszvesznél

2010.06.11. 11:15 | jackyll | 103 komment

Máriának nem egészen kristálytisztán világos, miért küldözget neki egyre magasabb tartozásról levelet a Teszvesz. Ezek szerint nyomorult Creditexpressznek bármilyen fantomtartozást el lehet passzolni. A Teszvesz elérhetőségéről pedig a Vateránál biztos többet tudnak mondani:

Történt pár hónapja, hogy megkaptam első levelemet a Creditexpressről, melyben 2000 Ft-ot szeretnének tőlem behajtani. Elsőnek kicsit meglepődtem ezen, sőt még másodszorra is, mivel nekem semmi hitelem sincs, nem vettem fel se áruhitelt, se semmit. Tovább olvasva rájöttem, hogy a Teszvesz.hu megbízásából jött a levél, erről tudni kell soha nem használtam ilyen szolgáltatást, nem regisztráltam. Nem nagyon törődtem vele, rá két hétre kaptam még egy levelet a Creditexpresstől, melyben egy 4000 Ft-os csekk szerepelt. A következő levélben már 8000 Ft-os.

Olvasson tovább!

Eladók helyett smasszerek a boltokban?

2010.06.11. 07:30 | ge | 182 komment

Rovenna legfrisseb konfliktusán keresztül szeretné bemutatni az általa smasszer-típusúnak nevezett pénztárosokat, akikkel szerinte nagyrészt tele vannak a boltok. Most a C&A-ban gyűlt meg a baja az öntudatos eladóval, aki nem szeretett volna a gyerek után pakolni, miután az elkavart valahová egy labdát.

Elegem van a kioktató üzleti eladókból. Komolyan, élet és munkafájásukat kizárólag a vevőkön vezetik le, kiváncsi lennék mikor hazatér egy ilyen pénztáros, akkor vajon más ember lesz és fájdalmától megszabadulva békés módon civilizáltan éldegéli kis életét vagy ugyanolyan intenzitással kiosztogatja a közvetlen kis környezetét, de akkor viszont veszélyben vagyunk mert ezek őrültek.

Olvasson tovább!

Kamu volt a H1N1-hiszti

2010.06.10. 20:30 | jackyll | 107 komment

Végre az Index is megírta, úgyhogy nekünk nem kell részletesen, hogy a jelek szerint teljesen alaptalan volt a világjárvánnyal riogatás. Illetve annyiban nem, hogy a gyógyszergyárak elsózhatták még a múltkori kamu madárinfluenzajárvány alatt felhalmozott készleteiket, és az új vakcinát is jelentősebb tömegeken tesztelhették. Meg az az extra 10 milliárd dollár sem jöhetett rosszul a válságban. Általában elmondható, hogy a H1N1 miatt nagyjából 20-adannyian halnak meg, mint a mezei influenzától. Hogy mégis világjárvány lett belőle, segíthette, hogy a WHO irányelveit korábban a gyógyszergyáraknak dolgozó szakemberek alakították.

Az OBI szabálytalan rakodása miatt szívott az autós

2010.06.10. 15:20 | ge | 140 komment

Károlyt csak az állapotos neje tudta visszafogni attól, hogy nekiessen az idióta kamionsofőrnek és az OBI biztonsági őreinek, akik miatt fél órát kellett várnia, mivel a rakodás miatt csak úgy simán lezártak egy utat. A rendőrséget is hiába hívta ki, úgyhogy úgy érzi, egyetlen eszköze a nyilvánosság. Rajtunk ne múljon.

Tisztelt OBI Magyarország Vezetősség!

Ezúton panasszal élek a tatabányai áruházuk vezetősége és biztonsági szolgálatával szemben, melynek részleteit lejjebb találják.Egyúttal jelzem, hogy levelem eljuttatom a Tékozló Homár nevű weboldalra, az általam elérhető közösségi oldalak üzenőfalára, továbbá minden olyan ismerősömnek, akiknek ismerem személyes e-mail címét.
Olvasson tovább!

Egy kiemelten hátrányos helyzetű ügyfél

2010.06.10. 08:00 | ge | 96 komment

Vizion kiemelt, flottás ügyfél a Vodánál, de úgy tűnik ez inkább hendikep, ha elromlik a telefonja. Míg a nem kiemelt ügyfél azonnali cserével megúszhatja a problémát, neki futárra és szervizre kell várnia, ráadásul a beígért cseretelefon sem bír megérkezni.

Szerencsétlen én, flottás vagyok a vodafonnál. A flotta előnye a pár forintal kedvezőbb percdíj, és a flottán belüli ingyenes telefonálás, ez tény. További előnye -a cég szerint- a kedvező készülék ajánlatok... Erről annyit, h a független telefonok árából engednek pár ezrest, és aláírsz két évet. A flottás árak egyébként megegyeznek a honlapon lévő árakkal, kivéve a kifutó termékeket, ott valóban van kedvezmény, kell a hely a polcon...

Olvasson tovább!

Pincében kopasztották meg a nézőket a Dob + Basszus felvételén (updatelve)

2010.06.10. 01:18 | szily | 184 komment

Két dolog jutott eszembe, miután végigolvastam Ildi hosszú, de a maga módján igen szórakoztató levelét. Az egyik az volt, hogy "ügyes", a másik, hogy egész hihetetlen, mit meg lehet csinálni emberekkel. Ildi a Dob+Basszus színházi verziójára vett jegyet a Bárkába. A normál, 6500 forintos belépők mellett 1500-ért is lehetett jegyet kapni, a színház mellett felállított sátorba, ahol kivetítőn lehetett követni a színpadi eseményeket. Legalábbis ezt mondták a jegyirodán, mert a valóság ezzel szemben az volt, hogy az ezerötösöket leterelték egy pincébe, ahol a kivetítőn valami segédkamera képét mutatták, például kábeleket, a közönség hátát, és egy bajszos embert, aki nem szereplő volt. Hősünk meghökkentően hosszú ideig bírta a gyűrődést, aztán elmenekült.

Erről a Dob + Basszus Live előadásról van szó, Kovács Ákossal.

Fantasztikus, egyenesen szürrealista lehúzás és bénázás alant.

Olvasson tovább!

Olaszországban nem kell a gázért fizetni

2010.06.09. 13:17 | jackyll | 83 komment

A kamatos kamatokon edződött Tucano kétségbeesett küzdelmet folytatott egy délolasz gázszolgáltatóval, hogy végre fizethessen, pedig lehet, hogy észre sem vették volna:

A történet tavaly augusztusban kezdődött, amikor egyik dél-olasz kisvárosból átköltöztünk családostul egy másikba, névszerint Brindisibe. Kibéreltünk egy kis lakást, ahol fel kellett szerelni a gázórát, ezzel persze a nevemre is venni a számlát. Szóval kijöttek az Enel szolgáltató kedves emberei, mindössze két nap késéssel a megbeszélthez képest, de nyár volt, így annyira nem fáztunk, sőt.  A meleg víz azért jó lett volna a gyerekek miatt, de nem kukacoskodtam. Ez volt augusztus elsején. Közben kiderült, hogy a lakásnak vannak komoly problémái, így október 16.-án átköltöztünk egy másikba. Közben megjött a lezáró villanyszámla (szintén Enel), amit rögtön kifizettem, de a gáz nem. Mivel ugye fűteni nem kellett, nem is érdekelt a dolog, bár a gázóra felszerelés állítólag 150 euró, ettől egy kicsit féltem, de gondoltam majd lebrusztulom a lakás tulajával, a fenének nem volt fent az óra.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása