Tékozló Homár

CIB vs Macintosh

2012.05.25. 13:42 | jackyll | 636 komment

Péter sérelmezi, hogy a CIB nevetséges javás onlinebanki termináljában 10 év alatt nem sikerült megoldani, hogy OSX alatt is lehessen nyomtatni:

CIB szolgáltatással kapcsolatban küldök észrevételel. A banknak sok éve vagyok ügyfele. Három éve váltottam Macintoshra és szerettem volna az internet bankot ezen a platformon használni. Három évvel ezelőtt jelezték, hogy sajnos még a Safari (Mac saját böngésző) nem támogatott. Azóta is gond a nyomtatás ezen a platformon. Utánanéztem egy kicsit, hogy miként alakult a fejlesztés a CIB háza táján. Ezt az információt találtam:

Olvasson tovább!

K&H SZÉP-kártya - dugd ahova akarod!

2012.05.25. 12:16 | jackyll | 161 komment

szepkartya.jpgA lélektani türelmi idő után elmondható, hogy iszonyatos nyomort hozott a SZÉP-kártyák bevezetése. SZÉP-kártyán belül is vannak azért hátrányosabb helyzetűek, például a K&H-sok, akik kizárólag gyorsétteremben tudnak vásárolni vele:

Sajnálatos módon nem vagyok egyedül a problémámmal. A cég ahol dolgozom központilag a K&H SZÉP kártyáját választotta (és még ki tudja mennyi cég tett ugyanígy) a 3 lehetséges közül. Sajnos...  Május vége van, kezünkben a SZÉP kártya feltöltött összegekkel ... és ennyi! Használni szinte sehol sem lehet! Ha OTPs, vagy MKBs lenne már régen mulathatnánk, de nekünk nem ez a sors jutott. Jelenleg 2 helyről tudok ahol elfogadják, az egyik a Burgerking, a másik a McDonalds (ez utóbbi is csak hétvége óta). Az kijelenthető hogy a napi étkezésre sem pénzügyileg, sem egészségügyileg nem kimondottan alkalmasak.

Olvasson tovább!

Az Astra Biztosító emailben várja a panaszokat

2012.05.25. 11:40 | jackyll | 24 komment

Az Astra Biztosító arra szeretné kérni a T. panaszosokat, hogy legközelebb nekik is küldjék el a levelet, akkor talán fognak tudni segíteni. Nem, mintha tőlünk nem tudták volna elkérni naiv ügyfél emailcímét, de sebaj:

A konkrét kárügy részleteinek ismerete hiányában természetesen nincs lehetőség arra, hogy az ügyet részletesen kivizsgáljuk. Annyi megállapítható ugyanakkor, hogy a kérdéses esetben un. szívesség kárfelvétel történt, hiszen a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás ilyen esetekben nem nyújt fedezetet, a kötelező biztosítás arra szolgál, hogy az ügyfél által harmadik személynek okozott károkat megtérítse. Másként megfogalmazva Társaságunk jelen esetben saját költségére, szívességből végeztette el a kárszemlét, majd továbbította a MABISZ felé a káranyagot. Szeretnénk megjegyezni, hogy a kárszemle díja nagyjából megfelel egy kötelező biztosítás átlagos díjának, és nem minden társaság követi a mi gyakorlatunkat, akad, aki bizony megkéri az árát ennek a szívességi szolgáltatásnak.

Olvasson tovább!

Kártyával fizetés a Ryanairnél

2012.05.25. 10:39 | jackyll | 150 komment

Azt már tudjuk, hogy gyalog jobban járunk, mintha Ryanairrel mennénk, de azért még van hova tovább szinezni az összképet. Naiv ügyfél korábban megfelelő poggyászméretű csomagja ezúttal túl nagynak bizonyult. A pótdíjat telefonon bediktált kártyaadatokkal sikerült csak kiegyenlíteni, amiről sajtpapírt sem kapott.

A hét elején az említett légitársaság gépével utaztam a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről. A beszállás előtti utolsó ellenőrzéskor a kézipoggyászom túl nagynak bizonyult, nem fért be az ellenőrző fém kalodába. Ezzel nincs mit tenni, ismert a maximális méret, tehát kénytelen voltam utólag feladni poggyászként. (BTW a bőrönd hivatalos kabinméret és egyszer már sikerült a Ryanairnél is kabinban utaztatnom). Az utólagos poggyászfeladás díja is adott, nem vitathatom, az más kérdés, hogy az a 17.000 Ft – hivatalosan 50 EUR – mennyire súlyos összeg a szolgáltatásért, illetve, hogy milyen árfolyamon számolták át. Ami viszont cselekvésre sarkallt és ami miatt most nektek is írok, az a fizetés módja.

Olvasson tovább!

Az építőiparban nincs válság

2012.05.24. 21:05 | jackyll | 134 komment

Gábor nem érti, miért sír mindenki, hogy elpusztult az építőipar, miközben másoknak annyi a munkájuk, hogy visszahívni nem tudják, hogy nem érnek rá a piszlicsáré ablakcseréjével foglalkozni:

Egy érdekes történetet szeretnék megosztani a nagyérdeművel. Történt, hogy panel lakást vettem pár éve. Ezeknek ugye legendásan rossz a hőszigetelése, így mivel pénzem nem sok van, nekiálltam egyesével cseréltetni a nyílászárókat. Ősszel megvolt az egyik dupla ablak, gondoltam tavasszal megcsináltatom az erkélyfalat is. Az őszi ablakcserét az Arthytherm Kft. csinálta, meg is voltam elégedve velük. Nem a legolcsóbb cég, de szép és alapos munkát végeztek. Így gondoltam, hogy a tavaszi cserét is velük csináltatom. Fel is hívtam őket, megbeszéltünk mindent az üzletkötővel - napokon belül hívni fog a kollégája a helyszini szemle miatt. Nem hívtak, 1 hét után újra telefonáltam, újra ígéret, nem hívtak. Újabb hét, újabb ígéret, újra nem hívtak. Végül a harmadik telefonálás után sikerült visszahívni a szemlézős kollégának, meg is beszéltünk egy időpontot. Természetesen az kolléga nem jött el.

Olvasson tovább!

Trükkös akció a Telenornál

2012.05.24. 16:58 | jackyll | 109 komment

telenornormal.jpg

Érdekes kedvezménnyel spammolta meg Klarkot a Telenor. Május 25.-én egy csomó készüléket féláron lehet megvenni. Igen ám, de a telefon, amit kinézett, akció nélkül olcsóbb:

Szeretnék figyelmedbe ajánlani egy ügyes marketing húzást, amivel a szeretett szolgáltatóm, a Telenor próbálja palira venni az előfizetőit. 2012. május 21-én SMS-ben értesítettek arról, hogy május 25-én hihetetlen akciók lesznek, egyes készülékek akár 50%-os kedvezménnyel is megvásárolhatók majd mindössze egy napig. Tekintve, hogy már tavaly ősszel lejárt a 2 éves hűségem arra gondoltam, hogy ez a lehetőség épp kapóra fog jönni, gyorsan kicserélem a telefonom és megint aláírok 2 évre. Nagyon vártam az új árlistát ami ma meg is jött. Ajánlom figyelmedbe, szerintem másokat is érdekelni fog, de leginkább azt szeretném ha a Fogyasztóvédőket érdekelné a dolog. Szóval, amit kinéztem magamnak: Samsung Galaxy Ace (tudom, nem egy új modell, de nekem megtenné) Okostarifa 90-el ma, azaz akció nélkül 21.754.- HUF (lásd. 1es képernyőmentést). Megnéztem mit kínálnak az akciós napon. Minden paraméter ugyanez 22.900.- HUF akár vadi új előfizetőnek, akár meglévőnek újraszerződés esetén. (lásd.  második képernyőmentés egyik sor a meglévő, másik az új előfizetők ajánlatából kimentve).

Olvasson tovább!

Minden nyertesnek szállít az Auchan

2012.05.24. 12:10 | jackyll | 95 komment

Tegnapi panaszosunknak küldött megnyugtató választ az Auchan: mindenki minden nyereményt meg fog kapni, a tévéket is.

Tisztelt Tékozló Homár! Engedje meg, hogy az Auchan álláspontjáról tájékoztassuk a blog olvasóit. 14. születésnapunk alkalmából indítottuk a levélíró által is említett „Gazdáljokdj okAuchan”elnevezésű nyereményjátékot, amelyen örömünkre szolgál, hogy több tízezren vesznek részt. A váratlan népszerűségre való tekintettel emeltük is a megnyerhető termékek számát, így például az eredeti játékszabályban meghatározott 10 televízió helyett már biztosan házhoz szállítunk 200 db televíziót – ennyien gépelték be a nyertesek közül helyesen az első, TV kiszállítás előtti, hitelesítésre kiküldött levélre a kódokat. A televíziók kiszállításával kapcsolatban csak azoknak küldtünk másodszor is levelet hitelesítés céljából, akiknek a kódját vélhetően az alábbi okok valamelyike miatt nem fogadta el a rendszer.

Olvasson tovább!

2 év hűség határozatlan idejű Vodafone-szerződéshez

2012.05.24. 11:46 | jackyll | 54 komment

Naiv ügyfél fél évig keringett a Vodafone Kredit csomagja körül, míg végre sokadik egyeztetés után aláírta a határozatlan idejű szerződést. Amiről természetesen kiderült, hogy 2 év tarifahűségget írt alá:

2012.05.20-án a pécsi Árkád Vodafone márkaképviseletében mégis rászántam magam, hogy szerződést kössek. Hogy miért? Íme az előzmény: 2011. decemberében 3 postpaid (előfizetéses) szerződésemet az új ÁSzF változásai miatt kénytelen voltam bontani és egy kedvezőbb havidíjas csomag után keresni. Meg is találtam a Vodafone Kredit tarifacsomagot amit kifejezetten fiataloknak (26 év alatt tanulói/hallgatói jogviszonnyal rendelkezőknek) találtak ki. Mivel rendelkezem készülékkel ezért csak SIM-only módban szerettem volna rá előfizetni miután megtörtént a szerződések bontása. Szokás szerint utánajártam a dolgoknak, érdeklődtem, hogy elérhető-e SIM-only módban - hűség és tarifahűség vállalása nélkül - határozatlan idejű szerződéssel, amire sajnos azt a választ kaptam, hogy nem. 2 év tarifahűséget nem szerettem volna bevállalni, egyrészt mert készüléket sem vettem, és azért sem, mert az előző három szerződést is nagyon nehezen akarták bontani. Így hát maradtam (egyelőre) feltöltőkártyás. Ez volt januárban.

Olvasson tovább!

Elsőbbségi beszállás a Wizz Airnél

2012.05.23. 15:43 | jackyll | 139 komment

Egy igazi értéknövelt szolgáltatást fedezett fel M. Ő ugyan kihagyta ezt a lehetőséget, de még így is ugyanúgy véletlenszerűen szálhatott fel a Wizz Air gépére, mint az elsőbbségi beszállást megvásárló utasok:

Múlt héten utaztam haza Varsóból a Wizz Air járatával. Áldom az eszem, hogy nem vettem elsőbbségi beszállást. Természetesen beszállásnál azok az utasok, akik megvásárolták ezt a szolgáltatást, a kapun legelőször léphettek be, ezután a folyosón le kellett menni a lépcsőn több emeletet, ahol egy ajtónál vártuk a buszt majdnem 20 percen keresztül. Azok az utasok is velünk együtt vártak, akik elsőbbségi beszállást vásároltak. Kicsit sajnáltam is őket, hogy mekkora átverés áldozatai lettek. Majd, mikor a busz nagy nehezen megérkezett, az utasok beözönlöttek, az elsőbbségi beszállást megvásárló utasok elkeveredtek a rengetegben, és persze esélyük sem volt, hogy a gép fedélzetére elsőként léphessenek be.

Jó tanács: csak abban az esetben vásároljuk meg ezt a szolgáltatást, ha biztosak vagyunk abban, hogy a folysóról szállunk be a gépbe, mert egy buszos beszállásnál ez az egész értelmét veszti.

Elhunyt a T-Home iPhone-os távirányítója

2012.05.23. 14:14 | jackyll | 138 komment

Gondolom milliók anyáznak, hogy nem tudják iPhone-ról vezérelni az IPTV-jüket, de minthogy ez a prémium szolgáltatás része a T-Home-nál, ami 2 hónapja nem működik, itt a helye:

Egy közel két hónapja nem működő szolgáltatással kapcsolatban írok Önöknek, kérem jelentessék meg a blog-on a levelemet, hátha ezzel némi nyomást lehet gyakorolni a kérdéses cég döntéshozóira. Amikor tavaly a T-Home a környékünkön is lehetővé tette az IPTV szolgáltatást nagyon örültem. Főként azért, mert iOS-t futtató eszközökön (iPhone és iPad) neten keresztül bárhonnan szabályozni lehet, hogy mely TV műsorokat rögzítsen az otthoni készülékünk. Mivel keveset vagyunk otthon, ezért kifejezetten emiatt rendeltük meg az IPTV-t, és a korábbi otthoni HDD-s megoldást már nem kellett alkalmaznunk.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása