Tékozló Homár

T-Home? Inkább jöjjenek a drónok!

2014.04.25. 14:20 | jackyll | 1132 komment

 

robocop_drone.pngSzerencséjük lesz az újságoknak, mert már Melinda is ott tart, hogy inkább fogja a tegnapi híreket magában puffogva olvasni, mintsem duplán fizessen a T-Home-nak a minőségi névtelen kommentezésért. Szerencsére már csak négyezret kell aludni, és a Google a Facebookkal versenyezve fog az egész Földön napelemes örökmozgó drónokkal mindenki seggében kémkedni ingyen internetet biztosítani. Közel a megváltás!

Először is azt a gondolatomat szeretném megosztani, hogy inkább örökre lemondok a TV/NET –ről, mintsem még egyszer az életben a T-home-mal szerződést kössek. Az én T-home-s történetem (dióhéjban!):
 
2013. jún: késtem a befizetéssel, de ahelyett, hogy szimplán büntetést számláztak volna ki, elkezdtek havonta duplán számlázni, különböző befizető azonosítóval. Telefonos rendszerükben a 300 menüpont után sem elérhetőek. E-mailben jeleztem többször a problémát, válaszként egy automatikus e-mail jött, amiben a türelmemet kérik a válaszig. Ez 1 hónapnál korábban sosem történik meg. Türelmes vagyok én, de akkor ők miért nem azok? egyből dupla számlázás kezdődik?

Olvasson tovább!

Gyalázatos ajándék a Kisalföld-előfizetés mellé

2014.04.25. 13:05 | jackyll | 76 komment

Igazán szálkás képet kaphatunk, hogyan meg manapság a nyomtatott sajtó sora. A szebb napokat megért Kisalföld napilap előfizetésével például telefonon házalnak, és azzal adták el Rolandéknak, hogy jár mellé ajándék edénykészlet. Először nem akarták küldeni, aztán szétesve érkezett, végül pedig ki is számlázták neki:

Történt egyszer egy szép pacsirtahangos reggelen, hogy felvettem egy rejtett számú hívát (ami egyébként nem szokásom). A vonal tulsó végén egy női hang kezdte a mondókáját, meg sem várva, hogy visszaköszönjek. Korán reggel lévén, még félálomban annyit sikerült kimazsoláznom a sztoriból, hogy teljes erőbedobással egy napilap előfizetésére próbálnak rábírni.

Mivel elég kevés esélyt láttam arra, hogy megszakítsam egy-egy felesleges kérdéssel a kedves ügyintézőt, ezér csak hallgattam, és közben próbáltam magam a napi feladatokra hangolni. Aztán monoton mondandóból valami élesen felcsengett. -Egy pillanat,szóltam vissza. -Hogy mondta? -Melyik napilap, és milyen ajándék? (hiába, már csak ilyen a magyar, vannak varázsszavak amire felkapja a fejét) A monoton hang pedig válaszolt. - a Kisalföld című napilaptól keresem, és előfizetés esetén, ajándékba adunk egy konyhai edényszettet.

Olvasson tovább!

A társszámlások megszívták az OTP-nél

2014.04.25. 11:53 | jackyll | 71 komment

Lalekowsknak sikerült nagyjából rekonstruálnia az ingyenes készpénzfelvételen fennakadt naiv ügyfél történetét az OTP-vel. Ő édesnyja számlájára csatlakozott be, és ezért nem vehet most egyikőjük sem kedvezményesen pénzt. Ahelyett, hogy bitcoinra váltottak volna, és nem foglalkoznának már sem a köcsög bankokkal, sem a regisztrációhoz kötött alamizsnával, amivel az amúgy is porrá adóztatott fizetések hozzáférésének tovább adóztatását ellensúlyozták látszólag. A sötét középkorban nem húzták le ennyire az embereket, pedig akkor még tulajdonjog sem nagyon volt, és a mai adók töredéke ellen függetlenségi harcok robbantak ki. Ennyire félünk?

Bármennyire is elképzelhetetlennek tűnt a számomra, hogy valaki még rajtam kívül, ugyanabban a cipőben járjon ebben a kis országban!? A........... Persze tudom hogy nem így van! Az én szitum egy és ugyanaz majdnem, mint a tied, egy számla, két tulaj. Az anyukám a számla tulajdonosa, nyugdíja utalása miatt nyitottam a számlát számára, hogy ne kelljen mindig a postásra várnia, még annak idején jó pár évvel ezelőtt.

Tavaly társultam a számlához (sose lehet tudni bármi történhet alapon), aztán még az év végén meg is ragadtam az alkalmat és regisztráltam a díjmentes készpénzfelvételre, az én mint társtulajdonos netbankján keresztül. Többször átnyálaztam a dolgot, hogy kell-e regisztráljam a mamát is? Akárhogy is értelmeztem a felső határ maximálva lett `150000 forintban akárhány tulajdonosa is van a számlának, maga a kedvezmény a számlához kapcsolódik, nem személyekhez, de azért biztos ami biztos regisztrálom az anyukámat is. Hát próbáltam, de nem tudtam, már a rendszer tájékoztatott, hogy a számlához tartozik egy felvételi kedvezmény regisztráció. Na akkor minden ok, gondoltam én.

Olvasson tovább!

Az enyhén sérült/bemutató darab ipari hulladék mosógép (frissült)

2014.04.25. 09:39 | jackyll | 115 komment

Gyakorlatilag az üzembe helyezés pillanatától hibás mosógéppel lepte meg gazdaságosan karácsonyozó ügyfél feleségét a Háztartási Gép Outletből. Az első instant javítás után három hónapig húzta a cucc, de most hogy végleg elpusztult, a szerelők vissza sem hívják és ki sem mennek:

Óva intek mindenkit, hogy féláron “enyhén sérült”, vagy “áruházi bemutató darab” háztartási eszközt ill. bármit vegyen a XI. Eszék u.3-ban található Háztartási Gép Outletben (Valmart Kft). Jómagam 2013 karácsonyán leptem meg feleségem egy Indesit mosógéppel, mely már az első üzembehelyezés ellen is erősen tiltakozott, de ekkor még 1 hét folyamatos telefonálgatás, adatszolgáltatások (kódok, gyári számok…), újabb és újabb időpont egyeztetések után kijött valaki a cégtől és meghúzott néhány csavart. Ezután a gép 3 hónapon keresztül egyre hangosabban, de végezte a dolgát.

Olvasson tovább!

Honnan lehet tudni, meddig fizetős a parkolás?

2014.04.24. 14:07 | jackyll | 441 komment

Naiv autóst lemikulásozták a hatkerben, mert az automatára nem volt ráírva, hogy 8-ig kell fizetni.

Történt ma, hogy 19:15kor parkoltam a Zichy u.-ban. Tudom, hogy sok helyen 20h-ig van a parkolási üzemidő, ezért odamentem az automatához és megnéztem, hogy meddig kell fizetni. A tapasztalat szerint, ha 20h-ig kell, akkor ez fel van tüntetve rajta. Na ezen nem volt semmi, a fotó is megvan természetesen. Tehát nem volt rá írva semmi, így nem fizettem parkolódíjat. 19:18kor megbüntettek 6600 Ft-ra.

A kérdés, hogy honnan kellene tudnom, hogy meddig parkolhatok, ha se a parkoló táblára nincs kiírva, sem pedig az automatára? Feltételezhettem, hogy 18h-ig kell fizetni, mivel ez az általánosabb. Mivel nem járok a város ezen a részén autóval szinte soha, így honnan tudhatnám, hogy itt éppen 20h-ig kell, mikor senki sem hívta fel a figyelmem erre?

Sms-özön a Telenortól

2014.04.24. 12:50 | jackyll | 39 komment

Misi telefonjának minden internetes csatlakozás alkalmával kis híján betelik az 1 GB havi forgalma, aztán mégse, de a figyelmeztetést smsben már több mint 70x megkapta. Állítólag ez így normális, mert a telefon "előre lefoglal egy bizonyos adatmennyiséget".

Engedd meg, hogy levelemmel zavarjalak, hátha mosolyt tud csalni az arcodra, ha látod, hogy a SZOLGÁLTATÓ mennyire lesz**ja a kisembert :) Kezdeném ott, hogy telenoros lettem, mert az nekem jó. Végzetes hibámra előfizettem mobilinternetre, mert nekem az is jó. Itt kezdődnek a bonyodalmak.

A havi keretem 1 GB, ami általában elég szokott lenni. A kedves telenor, amikor a forgalmam eléri a keret 80%-át, küld egy kedves SMS-t, pontosan idézek:

Adatforgalmi keretedből kevesebb, mint 20% maradt. A keret elfogyása után a sebességet lassítjuk, de belföldön túlhasználati díjat nem számlázunk. Telenor

Ugye milyen kedvesek? A gond csak az, hogy 04.18. és 04. 23. (15:52) közötti 6 nap alatt 67!!! alkalommal küldték el ezt az SMS-t. (jelzem, most 19:07 van és 73-nál járok).

Olvasson tovább!

Hagyma helyett tarját kapott a vegetáriánus

2014.04.24. 11:43 | jackyll | 68 komment

Zs. ingyen kapott egy új húsmentes pizzát a Betyár pizzériából, miután benézték a rendelése feltéteit:

Netpincér.hu-n szoktunk időnként rendelni ételt, ha véletlenül nincs kedvem/időm/energiám főzni, ahol lehetőség van rögtön kártyával ki is fizetni a rendelt tételeket. Még SZÉP kártyások is tudnak fizetni, ez külön jó pont az oldalnál. Az is jó, hogy itt is lehet mixelni, értsd, plusz feltéteket kérni, az oldal automatikusan fel is kínálja a lehetőségeket. Eddig soha nem volt problémánk, ám az utóbbi időben történt egy furcsaság... A Betyár pizzéria az egyik kedvenc helyünk, szeretjük a pizzáikat. Azon az ominózus estén is leültem, klikkeltem magunknak egy négysajtos pizzát extra gombával és hagymával, kifizettem, és vártam, ahogy már megszoktuk fene nagy kényelmünkben.

Meg is jött a pizza, futár kiadta a liftből, (ilyenkor soha nem kérnek borravalót, odaadják, rápillantunk a blokkra, hogy megvan minden, és mennek is, kb 0,7 nanoszekundum elteltével már sehol nincsenek) leültünk... és jött a hideg zuhany. Jómagam lakto-vegetáriánus vagyok egészségügyi okokból, (igen, tudom, a posztoló a hülye meg az orvosa), ezért érzékenyen érint, ha hús van a kajában, amit húsmentesként kértem... a hagyma helyett pedig tarja került a pizzámra.

Olvasson tovább!

Lehet egyedi időpontot kérni a kéményseprőktől

2014.04.24. 10:39 | jackyll | 30 komment

Mindenre van megoldás, ha naiv füstölgő nem biztosította az ingatlanba bejutást, nekik találták ki az egyedi megrendelést:

Ha az első kéményellenőrzéskor nem voltál otthon (pl. külföldön tartózkodtál, már a kiértesítést sem láttad), kijelölnek egy újabb időpontot. Hazaérve kiderül, hogy az az időpont sem alkalmas (pl. fogorvoshoz van előjegyzésed - valós példák). Felhívod őket, hogy kultúremberekhez méltóan közösen keressetek egy megfelelőbb alkalmat.

Kiderül, hogy erre nincs mód, mert a gránitszilárdságú 2012. évi XC tv.-ben meg van mondva, a kijelölt időpontoktól eltérni nem lehet. HIÁBA SZÓLSZ MÁR MOST, HOGY NEM LESZEL OTTHON, MEG FOGJÁK KÍSÉRELNI A BEJUTÁST!

Olvasson tovább!

Túszejtés Hajdúszoboszlón az Absolut Wellness Apartmanban

2014.04.24. 09:38 | jackyll | 57 komment

Bizonyára nem hallott még róla T. vendáglátós, de börtönnel sújtható fizetésig fogva tartani a vendégeket. Naiv ügyfelet és párját 4000 forint kizsarolásáig tartották sakkban az Absolut Wellness Apartmanban, mivel nem akartak extrát fizetni a nem működő wellness létesítmények után:

Tavaly Karácsonyra kaptunk a párommal ajándékba egy kupont, amely 2 éj, 3 nap letöltésére szól Hajdúszoboszlón az Absolut Wellness Apartmanba, korlátlan wellness használattal. A kupon korlátlan wellness használatot ígér (szauna, fitness sarok, jakuzzi). Ehelyett a szolgáltatásoknak csak a felét tudtuk igénybe venni. Egyedül a szauna működött rendesen.

A szobabicikli és az elliptikus tréner sem volt állítható, a kijelzője sem működött, a jakuzzi pedig egyszer sem működött a 2 nap alatt amíg ott voltunk. Első nap egy házaspár mesélte, hogy már előző nap sem működött a jakuzzi, teljesen hideg volt a vize, amit jeleztek is. Másnapra már meleg volt a víz, csak semmi pezsgés nem volt. Következő napon meg már egyszerűen nem lehetett benne maradni 5 percnél tovább, olyan meleg volt. Persze megint nem pezsgett. Holott a jakuzzi melletti tábla azt hirdeti, hogy a víz 30-32 fokos, óránként bekapcsol a pezsgés. Nos, ebből semmi sem volt valós. Egyik nap 20 fokos víz, másik nap kb. 40.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása