Tékozló Homár

A MÁV és a táguló világegyetem / Frissült olvasónk kiegészítésével

2015.12.18. 16:45 | Homár Hilda | 76 komment

mav_logo.jpg

Olvasónk az Univerzum keletkezésének (lehet, hogy már meghaladott) elméletéből vezeti le a problémáját, ami talán kicsit erős, de tényleg fura a jelenség, főleg, ha nem egyszer fordult elő, mert az Elvirán a Ferihegy-Kőbánya alsó táv továbbra is 10 km és 250 ft. 

T. Homár!

Viszonylag rendszeresen utazom vasúton a Kőbánya-alsó - Ferihegy vonalon. Mivel nem rendelkezem BKV bérlettel ezért ilyenkor inkább jegyet veszek. A minap feltűnt, hogy a szokásos 250 Ft. helyett 370 Ft-ot kellett fizetni. Meg is lepődtem, hogy milyen drasztikus mértékben emelt jegyárat a MÁV annak ellenére, hogy erről a médiában egy szó sem esett. Egy régebbi jegyet összehasonlítva azonban észrevettem, hogy míg a régi jegyen a távolság 10 km, addig az újon 19km. Persze tágul a világegyetem, de ha ilyen mértékben, akkor már senkinek sincs sok ideje hátra.

Olvasson tovább!

Nem bírja a karácsonyi rohamot az Edigital / Frissült a fejleményekkel

2015.12.18. 12:23 | Homár Hilda | 33 komment

extreme_digital_1.jpg

Szép próbálkozás volt, kár, hogy nem jött be. 

Tisztelt Homár!

Ha nem bánjátok, elmesélném, hogyan nem működik az Edigital rendszere. Tudom, nem az első elégedetlen vevőjük vagyok és vélhetően nem is az utolsó, de ez az én karácsonyi történetem, ami megszínesíti a napjaimat manapság.

Próbáltam időben rendelni, mert "a megnövekedett rendelésszám miatt hosszabb lehet a szállítási idő", de.... na, ne szaladjunk ennyire előre.

Olvasson tovább!

A UPC-t egyáltalán nem hatja át a karácsony szelleme / Frissült a fejleményekkel

2015.12.17. 15:15 | Homár Hilda | 54 komment

upc-logo-1200x800.jpg

A kék virágos kábelszolgáltató ismeri a szegény embert még az ág is húzza mondást, és egyszerűen nem akar a magyar néplélek évszázadok alatt leszűrt és kikristályosított tapasztalatával szembemenni - más magyarázatot nehéz találni a rendőrségi papírral alátámasztott méltányossági kérelem elutasítására.

Kedves Tékozló Homár szerkesztőség!

Elutaztunk egy pár napra pihenni, azonban 2015.11.17-én arra érkeztünk haza, hogy betörtek hozzánk, kiraboltak minket. Elvittek két tévét, pár apróbb dolgot és az említett két tévével együtt 2 db UPC-s médiakártyát, melyek a tv-kben voltak.

Olvasson tovább!

Jófogás helyett rossz kézbesítés

2015.12.17. 10:43 | Homár Hilda | 40 komment

gls.jpg

Most épp a GLS-en a sor, de tudjuk, hogy nem csak az ő specialitásuk a kiszámíthatatlan időpontban érkező futár. Az egyébként továbbra is teljes rejtély, hogy miért nem kommunikálnak rendesen a cégek az ügyfelekkel, hiszen a saját dolgukat könnyítenék meg. 

Rendeltem egy biciklit a jófogás.hu-n ingyenes házhozszállítással. A megrendelésnél ki kell tölteni a címet, telefonszámot, és lehet megjegyzést fűzni hozzá; szóval odaírtam hogy 17 órától vagyok otthon.
Kaptam egy emailt, hogy szerdán, 12.09-én hozzák a csomagot 15és 18 óra között.

Szerda reggel felhívott a futár, hogy mikor vagyok otthon, mert ő hozná a csomagot. Mondtam, hogy 5 után érek haza; neki az már túl késő, de megbeszéltük, hogy másnap, azaz csütörtökön 5-re hozza.
Majd kaptam egy emailt, egy 13:59-kor történt sikertelen kézbesítésről.

Olvasson tovább!

Szándékos átverés a Telenornál?

2015.12.16. 15:35 | Homár Hilda | 79 komment

telenor_logo_1.png

Elég kemény állítás József állítása, de a helyzete is kemény. Reméljük a Telenor megnyilvánul az ügyben.

Sziasztok,

Az alábbi eset történik éppen velem:

A fejlemények fényében véleményem szerint a Telenor szándékos átveréses megoldást használ új kisvállalati ügyfelek gyűjtésére, mindezt nagyon vastag bőrrel az arcukon.

A nagyon kedvező 10 forintos percdíj volt a mézesmadzag (zártkörű ajánlat), mindez kétéves tarifamegtartás és hűségidő ígéretével. A szerződést májusban kötöttük meg. Fél év után azonban a Telenor tarifacsomag megszűnésre hivatkozva egyoldalú szerződésmódosítást hajtott végre (erról idén november 13-án vettem át a levelet). Ennek keretében a percdíjakat a legmagasabb vállalati percdíjra módosították kapcsolási díj bevezetésével együtt, és a havi előfizetési díjat is a legkisebb nyilvános csomag duplájában határozták meg (konkrétan 10 Ft netto helyett 27,5 netto, illetve havi 1000 Ft helyett havi 2000 Ft).

Olvasson tovább!

Vékony a mezsgye a rátukmálás és a felajánlás között/Frissült a fogyasztóvédők válaszával/Friss-ült a sztori végével

2015.12.16. 10:00 | Homár Hilda | 140 komment

super-mario-igra-voprosiki.jpg

Rekordhosszú levelezés, amiben gyönyörűen lehet követni a problémát árnyaló tények finom adagolását mindkét részről. Külön szeretnénk kiemelni még a szinte hihetetlenül kulturált hangnemet, amiben a szóváltás zajlott, pedig a megoldásig el sem jutottak a felek. A fogyasztóvédők véleményét várjuk, de a poszt végén addig is megmondhatja, hogy ön szerint kinek van igaza.

Tisztelt "Tékozló Homár"!

Csatoltan küldök Önöknek egy levélfolyamot, amelyben az elégedetlen vásárló szerepét voltam kénytelen játszani. Kérem objektív segítségüket, hogy kinek a készülékében van a hiba, mert én úgy gondolom, hogy nem kaptam kellő tájékoztatást az ügyemben, és jogtalanul jártak el velem szemben. Várom segítő válaszukat.

Üdv.:

L.

Olvasson tovább!

A Digi már informálni sem tud, nemhogy bekötni

2015.12.15. 15:24 | Homár Hilda | 96 komment

264.jpg

A Diginél régóta kapacitásproblémák vannak, legalább is a hozzánk érkező levelek alapján a szerződéskötés után jellemzően alaposan lelassulnak az események. Ezen pedig leginkább csak mérgelődni lehet, tekintve, hogy Magyarországon általános, hogy egy területen csak egy szolgáltató érhető el. Igazán lehetne a Digi újévi fogadalma, hogy javít a szaki- és ellátmányozás részleg működésén. Eleve milyen röhejes már a 30 napos vállalási határidő is, aztán azt sem bírják tartani.

Kedves Homár!

Több éve nyomon követem a blogot, gondoltam, megírom az esetet, hátha...

A DIGI-vel akasztottam össze a bajszom, szerződést kötöttünk velük, kifizettük a kért összeget- aztán leállt az ügy. Több munkahelyen dolgozunk, gyereket nevelünk, sajnos égető szükségünk lenne otthon a netre, de a DIGI-nél még arra sem képesek, hogy időpontot egyeztessenek velünk. Felháborítónak tartom, hogy begyűjtik a pénzt, aztán panasz esetén telefonon keresztül egyetlen illetékes elvtárssal sem lehet kapcsolatba lépni. Az ügyfélszolgálat rendszeresen leráz- szóval a hócipőm tele van velük.
Az alábbiakban küldöm a nekik írt emailt, a személyes adatok kihagyásával.

Üdv és további jókat:

Kareljoe

Olvasson tovább!

A bónuszt az autó vagy a vezető kapja?

2015.12.15. 09:29 | Homár Hilda | 72 komment

123790_kgfb.jpg

Kötelezőmizéri új szemszögből. A bonus-malus rendszer elvileg az üzembentartó személyéhez kötődik, és nem a gépjárműhöz, viszont csak azonos kategóriák között  vihető át másik járműre. Ez a problémája olvasónknak, aki így elég sokat bukik a kocsicserén.

Helló Homár!

Egy rafinált kis KGFB-s biztosítási trükk. 

Kb. 6 éve voltam egy típusú jármű tulajdonosa. Az autó 2 személyes és teherautóra vizsgáztatva. Ez idáig tökéletes volt, de most lecseréltem egy Skoda Octaviára. Ő jelen esetben személyautó. Ha valaki nem ismerné a két típust, a kis Opel Corsával, szinte be tudok parkolni az Octaviába, ha nagyon akarom. Szerencsére nem ez a helyzet. 

Olvasson tovább!

Miért nem lehet koncertjegyet visszaváltani?

2015.12.14. 09:25 | Homár Hilda | 112 komment

ticketexpress.jpg

A Ticket Expressz egyáltalán nincs egyedül azzal a gyakrolattal, hogy a megvásárolt jegyeket csak a meghirdetett esemény elmaradása esetén hajlandó visszaváltani. De vajon miért van ez így? 

Helló Homár, 

Még nem volt időm utánajárni, de majd egyszer! 

2 db koncertjegyek vásároltam ajándékba a TEX-től összesen 17 ezer forint értékben 2015 Okt 17 körül egy 2015 Dec 5-i előadásra. Amint kiderült, hogy az ajándékozottak nem tudnak ebben az időpontban a koncerten részt venni, jeleztem az irodának, gondolván (naivan), két hónappal az esemény előtt még vissza lehet váltani a jegyeket. De hát ááá, nem megy az könnyen faluhelyen, ugye.  A levelezésünket továbbítottam, benne van minden.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása