Tékozló Homár

Nem sokat lacafacázott az ÉMÁSZ

2017.08.04. 08:59 | Homár Hilda | komment

dscn6334_1.JPG

A képek alapján eléggé jogosnak tűnik, ami történt, de nehéz elfogadni, hogy mindezt bármiféle előzetes felszólítás vagy értesítés nélkül lehetett megcsinálni, ráadásul ennyire brutál módon kivitelezve. Mindenki vonja le a tanulságokat, és hasonló helyzetben ragadja meg a fűrészt saját maga. Jobban jár.  

Volt egyszer egy ezüstfenyőnk (1984-2017)

A tegnapi napon Pestre kellett utaznom, Eszter benn volt az irodánkban - mindeközben emberek jöttek a családi házunkhoz, galádul megcsonkolták a tulajdonunkat, s mindezt úgy, hogy nem írtak levelet, nem szóltak, hogy tegyünk valamit, hanem elővették a láncfűrészt, majd kosaras kocsijukból ketté vágtak egy életet, egy olyan életet, ami 33 éve a családunk része volt.

1984-ben egy hatalmas kőrakás alól kibújt egy fenyőágacska, és annyira szeretett volna élni, hogy kibírta a több tonnás súlyt, várta, hogy elindulhasson az élete, majd szépen elkezdett terebélyesedni. Én kamasz voltam, mellettem Ő is kamasszá vált, végig ott figyelt bennünket, amikor az újszülött gyermekeinket hazahoztuk a kórházból, majd évről évre nagyobb és szebb lett. Árnyékot adott a kutyáinknak, több feketerigó család is otthonává választotta, s reggelenként az énekesmadarak is szívesen ébresztették innen az utcát. Kibírt rengeteg vihart, és amikor taxival jöttünk haza, akkor mindegyik taxis tudta, hogy a nagy fenyőfánál kell megállni...

Olvasson tovább!

Jön a csomag, megy a pénz

2017.08.03. 14:36 | Homár Hilda | komment

dhl.jpg

Joe lendületes stílusa alapján elég cifrák lehetettek azok a mondatok, amik előtörtek belőle, amikor kiderült, hogy a szállítási díjon túl is egy csomó mást is kell fizetnie a DHL-nek, mert "elveszik azt a pénzt, ami a NAV-nak jár PLUSZ kérnek még annál is többet, hogy garantálják, hogy a NAV megkapja a pénzemet!" .

Hali,

nem húzom sokáig fölöslegesen az időtöket, így röviden csak a nyers sztorit mesélem el.

A történet főbb elemei: 

vettem a GearBest-en egy cuccot, aminek az értéke 28 USD volt. Voltam olyan barom, hogy gyors kiszállítást kértem; ez a DHL(EXT). Nyilván pénzbe került, de összességében még így is 45 USD alatt volt az egész tótumfaktum (normál, ingyenes szállítással 30 nap a kiszállítás ideje, így 3-7 nap).

A cucc meg is érkezett az országba, majd a DHL értesített, hogy jó lenne nekik valamilyen papír, mert valamit kapni fogok. Tippre azt gondoltam, hogy ez a kínai kütyü lesz, így elküldtem nekik a PayPal számlát és a vásárlást igazoló egyéb papírokat. 

Olvasson tovább!

Ebből is látszik, hogy érdemes böngészni a feliratokat!

2017.08.03. 09:37 | Homár Hilda | komment

img_20170706_084917.jpg

Kedves olvasó, jól nézd meg a fenti képet! Látsz különbséget a dobozok között? Az éles helyzethez, mondjuk egy hipermarketes tejfalhoz, vagy egy félszuterénben működő kisbolt sötét hűtőjéhez képest most persze megvan az a helyzeti előny, hogy valami oka van, hogy idekerült ez a kép. De egyáltalán nem szembeötlő, szóval nem, nem a horpadást keressük. Na, megvan?

Tisztelt Homár!

Ez nem kifejezetten fogyasztóvédelmi probléma. Vagy talán mégis.  Nem kifejezetten arról van szó, hogy a bolt vagy a gyártó átverné a fogyasztót. Vagy talán mégis.  De mindenképpen olyan, amire fogyasztóként érdemes odafigyelni. Szóval.

Én egy-két naponta szoktam venni reggel munkába menet 1 liter tejet. Egy-két naponta ennyit, tejeskávé formájában, el szoktam fogyasztani. Hónapokon keresztül a JászTej 2,8% változatát vásároltam, mert ez csak 220 Ft-ba került és egyébként meg teljesen rendben volt. Mígnem pár héttel ezelőtt hirtelen 290 Ft-ot kértek érte. Azt nem mondom, hogy nem voltam meglepődve, de infláció van, ha ennyi, hát ennyi. Aztán szépen fizettem tovább egy-két naponta a 290 forintokat. Egészen a mai napig.

Olvasson tovább!

Létezik, hogy szabadul az Erste a rendben fizető hitelkártyásaitól?

2017.08.02. 09:50 | Homár Hilda | komment

funny-animal-wallpapers-picture-is-cool-wallpapers.jpg

Az Erste év elején a Joker hitelkártyáját az új, Max névre hallgató konstrukcióra cserélte. Ez a poszt, ennek a változásnak, és egy régi, rutinos jokeresnek köszönheti a születését. Már eleve a "áááááá, semmi nem fog változni, csak pénz helyett ezentúl Wizz Air pontokat kapsz"  próbálkozás is elég jó, a sztori második fele viszont  furcsa gyanút ültetett el Balázs fejében.  

Szabadul az Erste a rendben fizető hitelkártyásaitól!?

Sziasztok!

Egy nagyon fura dologgal találkoztam a minap. Kezdem azzal, hogy a hitelkártya használóknak azon szűkebb táborába tartozom, aki nem azért tart hitelkártyát, hogy tovább nyújtózkodjon, mint ameddig a takarója ér, illetve nem szoktam elfeledkezni az időben visszafizetésről is, így a bankok nem tudnak rajtam extrán nyerészkedni (késedelmi díjak, kamatok stb.) viszont nekem megéri, hogy az amúgy nem kevés pénzből amit a vásárlásaim után a kártyakibocsátóktól kapnak valamennyit visszacsepegtetnek nekem is...

Van hitelkártyám már 4-5 éve. Majd 2 éve, mikor az aktuális bankom csavart egyet a kedvezményeken (maximalizálták a negyedéves visszatérítést) én átmentem az Erstéhez, a Joker hitelkártyájuk szimpatikusnak tűnt. 2015 végén meg is igényeltem, azóta rendszeresen használom (havi 100-200 ezer Ft-nyi vásárlásom mindig volt vele), egyszer sem késtem a visszafizetéssel, így örültem annak a pár %-nak amit visszakaptam. 

Olvasson tovább!

Hopp, véletlenül itt az új telón kívül is lett egy apró változás!

2017.08.01. 15:41 | Homár Hilda | komment

3800878_1.jpg

Egy meghasonlott fogyasztó őszinte levele, aki úgy érzi, a szolgáltatója 22 év után húzta be a csőbe. Egy szép barátság vége.

Kedves Homár!

Ha jól emlékszem, talán alig 22 éve vagyok Pannon, majd Telenor előfizető. Volt, amikor 4 – 5 előfizetésem volt, de mivel időközben sajnos volt, aki meghalt, a gyerekek meg kiröpültek, így mára maradt két számlás, meg egy feltöltős.

Az egyik készülék kezdi magát megadni, ezért hát úgy gondoltam, veszek egyet a Telenortól. Irány az ügyfélszolgálati iroda. Ott aztán egy fiatalember elmondta, jobban járok, ha a neten rendelek, mert ott olcsóbb és vannak olyan lehetőségek is, amik az irodában nem. Vissza tehát a géphez. Készülékvásárlásra két menüpont kínálkozott. Az egyik szerint bónuszprogramban vásárolhatok – na ez az enyém. Kiválasztottam a megfelelő készüléket, két napra rá meg is hozta a posta.

Olvasson tovább!

Azt hiszed, egyik Tesco olyan, mint a másik? Közel sem!

2017.08.01. 09:39 | Homár Hilda | komment

tescos-social-media-crisis-2-e13136606323011_1.jpg

Szegény Zénó, úgy gondolta, gyorsan elintézi új, de működésképtelen laptopja ügyét. Hát, csak gondolta. Úgy néz ki, a Tescoban csak akkor tudsz garanciát érvényesíteni, ha az üzlet egyetlen, kompetens kollégája benn tartózkodik, ami egyáltalán nem fedi egymást a nyitvatartási idővel. Reméljük nem szabadságra ment, mert akkor nagy baj van!

Sziasztok,

Egy esetet szeretnék veletek megosztani, ami a Dunakeszi Tescokban (mind a kettőben) történt velem.

Szombat reggel 6 óra x perckor vettek nekem ajándékba egy laptopot, melyet örömmel vettem át késő délután Dunakeszin. Az örömöm akkor szállt el, amikor a bekapcsolás után is fekete képernyő fogadott. IT szakember vagyok, minden létező dolgot megpróbáltam a hiba elhárításának érdekében (persze, ami nem sért garanciát…), de semmi nem segített.

Olvasson tovább!

Mi van, ha szép az akciós gatya, nem is szakadt, de nem stimmel a mérete?

2017.07.31. 15:26 | Homár Hilda | komment

swim-shorts.png

Az akciók szuperek - főleg, hogy lassan az új kollekciók darabjait is simán meg tudjuk venni leárazva, ha elég hosszúra nyújtjuk az ebédet -, de ilyenkor sokszor találkozunk a cserére vonatkozó megkötésekkel. Nem árt képben lenni: mi jár ilyenkor a vásárlónak, és mi nem?

Tisztelt Homár Blog!

Feleségem vásárolt nekem egy nadrágot, ami kicsinek bizonyult. Végül idő híján anyósom vitte vissza kicserélni. Nagyobb nem volt belőle, így az árát szerette volna visszakérni. Nem adták, arra hivatkozva, hogy ez akciós termék, így csak ajándékkártyán adhatják vissza az árát.

Több kérdés is felmerült bennem:
1. Ha nem akciós, vajon visszakapja a KP-t?
2. Ha én nem szeretnék másik terméket, az üzlet kötelezhet arra, hogy a már elköltött pénzem náluk is maradjon, vagy mindenképp vissza kell adják az árát?

Olvasson tovább!

A Főgázzal nem lehet szerződést bontani?

2017.07.31. 09:25 | Homár Hilda | komment

gas.jpeg

A lakáseladási kötelező kűrök egyik legrémesebb része a szolgáltatók végiglátogatásának mizériája. Óraállások, szerződések, sorbanállások- Állati macerás az egész, ráadásul mindig felmerül, hogy hogy is kellene ezt jól csinálni. Töltsünk együtt több napot is kéz a kézben egy emberrel, akivel jó eséllyel egy helyrajzi szám lesz az egyetlen közös bennünk? Vagy csináljuk külön, felnőtt emberek módjára, feltételezve, hogy a másik is felelősségteljesen áll a kérdéshez? És mi van, ha nem?

Kedves Homár Blog!

Régen voltam annyira pipa, hogy rávágjam az ajtót egy ügyfélszolgálatosra, de a hangnem és a hölgy által hivatkozott állásfoglalás kiverte ma a biztosítékot. Levelemet alább olvashatjátok, ha kitennétek azt név és cím nélkül tegyétek! Köszönöm!

Tisztelt Főgáz Zrt!

Sajnálattal tapasztaltam a mai napon (2017.07.21), hogy Önöknél a szerződés egy életre szól, már ha nem Önök akarják felmondani. Történt ugyanis, hogy lakásomat eladva, a vevő szinte semmilyen formában nem volt hajlandó a közüzemi szolgáltatások átírására. 

Az adásvételi szerződést idézve: "A Vevő a birtokátruházás napjától kezdve élvezi az ingatlan hasznait, VISELI AZOK TERHEIT, valamint a kárveszélyt. A felek a mérőóra-állásokat a birtokba adáskor írásban rögzítik, továbbá gondoskodnak arról, hogy a fogyasztásmérők a vevő nevére átírásra kerüljenek. "

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása