Tékozló Homár

A Budapest Bank és az OTP is spammol

2007.04.27. 14:31 | jackyll | komment

Úgy tûnik nem csak a Citibank ügyfélszolgálata terrorizálja ügyfeleit felesleges információkkal. Andi a Budapest Bankot hagyta ott 10 év után hasonló okokból:

Hasonlóképpen jártam a "volt" bankomnál, akiknek ezzel a fantasztikus ötletükkel egy 10 éve náluk számlát vezetõ kedves ügyfelet sikerült elveszteni. A szitu ugyanaz: 06-40...Budapest Bank egyenleglekérdezõ vonal. Hivom a szokott módon, várom a jól ismert utasításokat, pötyögöm a számokat, mire kapcsolnak a kezelõhöz. Na mondom már megint jól mellépötyögtem, teszek egy ujabb próbát. De ezután is csak az ügyintézõs verzió jött be, most már megvártam, miért is kell nekem beszélgetnem ha épp csak pötyögni szerettem volna. Na ekkor jöttek a hitelajánlatukkal, amit mellesleg minden hónapban ki is postáznak, kitöltött hiteligénylés formájában.
Olvasson tovább!

Fõhajtás az amerikai cenzúra elõtt

2007.04.27. 13:10 | jackyll | komment

Rendhagyó kitérõvel emlékezik meg a Homár Jack Valenti, az amerikai filmszövetség mindenható urának haláláról. Készült ugyanis egy dokumentumfilm az általa létrehozott "önszabályozó testületrõl", ami gyakorlatilag a cenzúrát gyakorolja Amerikában. A filmszövetség egy névtelenségbe burkolózó csoportja (értsd: fellebbezésnek helye nincs, mert nincs kinél beadni) hasraütéssel osztja a filmekre a korhatárt (ami a filmek piaci sikerét durván behatárolja) és vágatja ki a filmesekkel "önként" a neccesnek ítélt jeleneteket (pl: nõk elleni erõszak mehet, káromkodás és erotika feketepont). Nézze meg a jópofa dokumentumfilmet 5 darabba vágva: 1. rész, 2. rész, 3. rész, 4. rész, 5. rész vagy vegye meg dvd-n!

A Citibanknál a hívó fizeti a direktmarketinget

2007.04.27. 11:58 | jackyll | komment

A mai nap hivatalosan is a DM-é, minthogy immár a harmadik olvasónk levelét lõjük az örökkévalóságba a témakörben. Gebra a telefonos és levélben történõ sorozatos zaklatás után eljutott a Citibanknál a harmadik fokozatig. Most már akkor is reklámot tolnak az arcába, ha õ hívja fel a bank ügyfélszolgálatát - akár egy egyszerû egyenlegkérdezés miatt:

a folyószámlámat a citibanknál vezetem, erre utalják a fizetésemet is. elégedett vagyok velük, mert ha ügyintézni támad kedvem, vagy ne adj isten pénzt átutalni, kényelmesen, gyorsan meg tudom tenni, akár telefonon, akár interneten keresztül. és ez nekem elég. korábban volt egy személyi kölcsönöm náluk, ezt visszafizettem, le lett zárva, minden rendben vele. ám mostanában többször a havi egyenlegértesítõ mellé, vagy csak anélkül is levélben felhívták a figyelmemet egy különleges ajánlatra. most akár külön dokumentáció benyújtása nélkül ajánlják fel nekem ismét a korábban már jóváhagyott citibank személyi kölcsön összeget, amelyet most elég akár személyi igazolványommal és lakcímkártyámmal igényelnem. új citibank személyi kölcsönöm összege 310.000 ft. kb ezzel a szöveggel találkoztam mindegyik levélben. minderre telefonon is felhívták a figyelmem. mikor közöltem, hogy szerencsére nincs rá szükségem, akkor ajánlották, hogy fektessek be. kicsit idegesített a dolog, de úgy voltam vele, ha akarják, dobálják ki az ablakon a pénzüket.
Olvasson tovább!

Debrecenben kéne romantikus hétvégézni

2007.04.27. 11:03 | jackyll | komment

Van-e idegesítõbb a telefonos tukmálásoknál? Mondjuk, ha ugyanazok háromszor egymás után bepróbálkoznak. Balázst egy romantikus hétvégére próbálták rábeszélni a debreceni Aranybikában:

Úgy látszik örökzöld téma kezd lenni nálatok a „szállodaipar”. Áprilisban olvastam ezt a cikket a Homáron, és nem felejtettem el, mikor a mai nap folyamán 3-szor(!) hívtak fel fél óra különbséggel minket, a kedvezményes üdülési ajánlatunkról. Miután elsõ körben elküldtek engem, hogy tulajdonképpen (bár elmúltam 18 éves) nem mondhatnak részleteket (…?...), és igen erõszakosan ragaszkodtak, hogy adjam meg szüleim mobiltelefonszámát, amit miután nem tettem meg szép szavakkal letették a telefont (lám-lám milyen is a jó civis vendéglátás és ajánlat). Második hívásukkor már velem is hajlandó volt a hölgy beszélni (elõször elküldenek aztán újra hívnak és ajánlatot tesznek?), és mint megtudtam, hogy a hosszúhétvégére lenne egy „csábító” ajánlatuk (tizenvalahány ezer forintért akciós árú „romantikus hétvége”).
Olvasson tovább!

Inkább mégse jöjjön szállodánkba 2.

2007.04.26. 11:32 | jackyll | komment

A Homár azokat a szállodákat csípi, ahol a vendég ráfizetéssel ugyan, de izgalmas kalandtúrába keveredhet, a másik kedvenc meg az annyira exkluzív, hogy már vendégeket sem fogad. Darazsa az utóbbi fajtával találkozott, hiába foglalta le szobáikat 3 hónappal elõre, a panzió egyszercsak visszaszólt, hogy köszi, de inkább mégse:

Régóta olvasom a történeteidet, most nekem is van valami. Könnyed, gyors és egyszerû, és mégis jobb mint a miskolctapolcai Pallasz: Családi ünnepre foglaltunk szállást Zalakaroson, a Friskó panzióban februárban(!) a pünkösdi hosszú hétvégére. 1 hónappal a pünkösdi hétvége elõtt felhívtak bennünket, hogy mivel a hosszú hétvégére az egész panziót kiadták, ezért a szállásfoglalásunkat törölték. Csak így, törölték. Nem úgy hogy tetszenének egy héttel elõbb vagy utóbb jönni, vagy megbeszéltem, a szomszéd panzióval, hogy menjünk oda ugyanannyiért, és kérik értsük meg, az egész panzió kiadása az mégis több mint 8 vendégéjszaka.
Olvasson tovább!

Bizonytalan árcsökkentés a Tescóban

2007.04.26. 10:21 | jackyll | komment

Hiperaktív olvasónk, Darwin Dij már megint talált egy kihagyhatatlan akciót a Tescóban, de ezúttal mintha kissé remegett volna az árazó keze, mi is volt a régi ára, biztos ennyi az új, ésígytovább:

A minap turkaltam egy kicsit a Tesco egyik sargacimkes ossze-vissza dobalt arukat tartalmazo ladajaban (a jo oreg atavisztikus guberalo hajlam, ugyebar). Felfigyeltem egy pofas kis ujrairhato CD-re. Nosza kezembe vettem, es maris elaleltam. Sajnos a mellekelt foton nem latszik minden tokeletesen (mobil makro...), de felidezem:

Regi egysegar: 379 Ft -> Uj egysegar: 379 Ft -> Regi ar: 379 Ft -> Uj ar: 379 Ft

... en huje meg otthagytam ez a remek akciot :(

Pozitív naivügyfél a bútordiszkontban

2007.04.26. 08:02 | jackyll | komment

Néha direkt jó egy-egy hepiendes történetet kirakni, amire aztán mondhatnák az olvasók - ha lenne kommentezés -, hogy hirdetés meg h megvettek kilóra (már tényleg hiányzik az ilyen). Nademindegy. Következzen PP tévéállvány-vásárlási története, ahol igazán minimális küzdelemmel egymás után kétszer is sikerült pozitívan kijönnie a sztoriból. Ritka pillanatok a magyar ember életében:

Olyan esett meg velem, egymás után kétszer is, ami mármár hihetetlen, sõt, ha más mondja, akkor megkérdezem tõle, hogy mit szívott, és miért nem adott nekem is belõle... Szóval az történt, hogy égetõ szükség lett egy TV állványra - mert miért is ne lenne égetõ szükség egy ilyenre? Tehát keresgéltünk, és sok-sok drága, és/vagy ocsmány alternatíva után megtaláltuk A Tökéletes És Felettébb Kedvezõ Árú TV Állványt - igaz, hifi-állvány volt a cetlin, de ez már tényleg csak kukac... Mármint Homároskodás. Amit itt leírok, mindaz a Science Fiction-be illõ történet nem kitaláció, hanem a 13. kerületi Sconto bútoráruházban zajlik.
Olvasson tovább!

Õsszel jön Magyarországra TMX Elmo

2007.04.26. 00:01 | jackyll | komment

Jólértesült családok ezrei dõlhettek kardjukba tavaly karácsonykor, amikor az év slágerének számító csikizõs Elmo-baba Amerikában is hiánycikk volt. Azóta persze kint már javult a helyzet, de azoknak sem kell már néhány hónapnál többet várniuk, akik nem bíznak az ebayes rendelésekben/magyar postában, mint Zsolt:

Két hónapja bújom az internetet TMX Elmo után kutatva! Végsõ elkeseredésemben írtam magyar játékboltoknak is. Egy végre válaszolt: "Az Ön álltal keresett TMX Elmo nevû termék csak a Mattel õszi kínálatában fog megjelenni. Most még nem elérhetõ." VAN REMÉNY! Õszre itt a fetrengõs, röhögõs Elmo! A Matteltõl, mint Barbie :) Kérdés mennyi lesz?
süti beállítások módosítása