Tékozló Homár

Emma Thompson, a szexrabszolga

2007.11.09. 12:32 | jackyll | komment
Egy brutális reklám anélkül is a fotelbe szegezi az embert, hogy mindent meg kellene mutatnia. Emma Thompson kettéhasadt szexrabszolga karaktere még így is plasztikusabb, mint ami feltétlenül szükséges lenne, de a drámai hatást végig kitartják. A 21. századi emberkereskedelem ellen kiálló szpotot a Helen Bamber Alapítvány rendelte a londoni Trafalgar-téren tartott nagyszabású akciójához.

A Genertel bünteti a kármentes ügyfeleket?

2007.11.09. 10:48 | jackyll | komment
Gyapának hála, új szereplővel bővült az anyázható biztosítók piaca. A kérdés, mint mindig, hogy ez most akkor bug vagy fícsör?
Már már örültem, hogy végre egy biztosító, aki költséghatékonyan, telefonon és interneten tartja ügyfeleivel a kapcsolatot, s kommunikációja szerint olcsóbb lesz, mint társai, akik az ügynökeiket is a díjbevételből finanszírozzák. De megint tévedtem. A genertel bünteti a kármentes ügyfeleket. Bónusz kettes kategóriával magasabb éves díjat kaptam, mint az A00 alap ügyfél. S nem kicsit, nagyon. 100.000 helyett 170 ezret. (egy 1600cm3-es autóra) csatolom a képet és a kérögzítés linkjét és dátumát.

Se lakás, se pénz

2007.11.08. 15:45 | jackyll | komment
Péter nem tartja magát az építőiparról jót vagy semmit iratlan törvényhez, sőt azt tanácsolja új lakást vásárlóknak, óvakodjanak a GB Európa Ingatlantól. Neki például nem óhajtják visszafizetni a pénzét, annak ellenére, hogy lassan fél éve csúszik lakása átadása, az építkezés minősége viszont eközben folyamatosan romlik:
Tavaly nyáron kötöttem szerződést egy új lakásra, a műszaki átadás-átvétel időpontja idén május 31-ben volt rögzítve. Ez még előszerződés volt, a végleges decemberben lett aláírva. A kettő között a fővállalkozójuk helyett a beruházó cég maga vette át a kivitelezést, de több levélben is megnyugtattak, hogy ez sem a határidőt, sem a minőséget nem fogja érinteni. Persze, a végleges szerződés megkötése és a nem kevés előleg befizetése után egyből módosítottak a határidőn, egyelőre csak egy hónappal…
Olvasson tovább!

Sólet helyett sóder

2007.11.08. 14:55 | jackyll | komment
Már megint egy fogyasztó, aki lázadozik, amiért ősi magyar szokás szerint kavics volt babjában. Ne akadékoskodjon annyit, feltartja a sort, félkiló vagy nem félkiló?
Januárban írtam Nektek utoljára, amikor a Praktikerben nem fogadták el a saját maguk által kibocsátott vásárlási utalványokat. Most azért ragadok billentyűzetet, mert bár a múlt héten nem barkácsboltban vásároltam, mégis építkezési alapanyaggal - konkrétan kőzúzalékkal - akarták kiszúrni a szememet fehérbab helyett. Korábban hallottam arról, hogy a kocsmákban vizezik az alkoholt. Meg arról is, hogy a benzinkutakon vizezik a benzint. De bakker, az étkezési babot mióta "kövezik"?
Olvasson tovább!

A BSA nem válaszol

2007.11.08. 12:31 | jackyll | komment
A Homár még nem jött rá, mivel lehetne megfékezni a BSA fenyegetőző spamjeit, mert ugye az adatvédelmi biztos csak magánszemélyekkel foglalkozik (a cégek adatai nyilvánosan hozzáférhetők), másrészt a levelek nem elektronikusan érkeztek, így a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség sem mondhatja, hogy csúnya spammer. Esetleg egy nagyobb rakomány hideg patkánypörköltet lehetne továbbítani nekik (hova is, Ámerikába?). Akárhogyis, Arrogáns Antal múltkori levelére meglepő módon nem reagáltak, így küldött nekik egy újabbat:
Tisztelt BSA Sportegyesület!

Korábbi elektronikus levelünkre NEM KAPTUNK választ Önöktől, pedig az abban szabott határidő réges-régen lejárt. Mindezek tükrében az alábbiakat szeretnénk közölni Önökkel:
Olvasson tovább!

Használt telefonok a Saturnban?

2007.11.08. 10:17 | jackyll | komment
Érdekes felfedezést tett olvasónk, amikor hazavitte a Saturnban vásárolt vadiúj telefonját:
Hétvégén vásároltam a Mammut Saturn üzletében egy mobiltelefont. Hazamentem, beletettem a SIM kártyámat. Üdvözlőüzenet fogad, miszerint: „Szia Nyuszika”. (Az üdvözlés telefon beállítás, nem a kártyához kötődik.) Uhh, ez érdekes, használták volna már a telefont? Igen, találok kimenő üzenetet is. Na jó, ezt tényleg nem hiszem el. Pedig jobban teszem, ha elhiszem, mert kérdezősködök az ismeretségi körben, és kiderül: a Saturn dolgozói használhatják a készülékeket, egyikük például nyaraláshoz elvihette az egyik fényképezőgépet a boltból. Ok, ennyi nekem elég is, irány a bolt!
Olvasson tovább!

Kártyaigénylés Angliában és Ausztriában (frissítve)

2007.11.07. 18:13 | jackyll | komment
Bár a Monty Python idején még Angliában is rongyosra kellett koptatnia a száját az embernek, hogy bármit elérjen, azóta változott a helyzet. A nemrég vázolt Erste-féle kártyaigénylési módszer például a szigetországban így néz ki:
Anglia, 2007 szeptember 27, delutan negyed egy: a Lloyds TSB helyi (Gyor meretu varos) egyik fiokjaba mentem be megbeszelni, milyen szamlat tudnak nekem ajanlani. Fel ora alatt megegyeztunk, van ingyenes utasbiztositasom, mobiltelefon es szemelyes felelosseg, valamint ID lopas elleni biztositasom a szamlahoz, dombor VISA debit kartyaval, szamlavezetesi dij nelkul, es itt a kp felvet ingyenes, nem csak sajat automatabol. Rendben. Anglia, 2007 szeptember 29, szombat reggel: a postas bedobta az uj bankkartyam a postaladamba.
Olvasson tovább!

Benne lenni az Erste rendszerében

2007.11.07. 14:05 | jackyll | komment
Csak erős idegzetűeknek! Ilyen, amikor a 21. században már nem kell papírokkal tenni-venni egy nyomorult hitelbankkártyaigényléshez az Erste banknál:
Szeptemberi külföldi utazásomra készülődvén előrelátóan júniusban bankkártyát igényeltem a számlámat vezető Erste bank Duna Plázai fiókjában. A bankoktól nem megszokott rugalmasságot tapasztalva személyi igazolványom bemutatásával 10 percen belül boldog bankkártya igénylő lettem anélkül, hogy erről bármi papírt kaptam volna igazolásképen. Kétkedő kérdésemre, hogy akkor igénylésemről esetleg valami papírt kaphatnék-e, a fiókvezető úr főlényesen kedves mosollyal megnyugtatott, hogy bizony a 21. században az elektronikus ügyintézés dívik semmi szükség holmi papírra, hiszen benne vagyok a RENDSZERBEN, két hét múlva mehetek a bankkártyámért.
Olvasson tovább!

A K&H fiókigazgatója megtagadta a számlanyitást

2007.11.07. 11:51 | jackyll | komment
Az őszinte embert hamarabb utolérik, hiszen megmondja szemtől szemben, hogy akkor ő most kijátszaná azt a kiskaput ott, majd meglepődik, hogy a másik fél nem annyira szívesen asszisztál ehhez, még ha nincs is erre különösebb alapja. A soha véget nem érő "mennyire naiv Ön" versenyünk titkos favoritja Jónás Géza László a K&H-nál akart kiemelt ügyfeles számlát nyitni betétbe fektetett pénzének, hogy azt utána díjmentesen fel is vehesse azonnal:
Engedve a csábító ajánlatnak, 2007 augusztusának végén pénzem egy részét a K&H akciós, 2 hónapra 10,5%-os kamattal kecsegtető betétjébe fektettem. Október 29-én járt le a 2 hónap, be is sétáltam a bankba, hogy majd szépen felveszem a pénzt a jól megérdemelt kamatokkal együtt. Előtte azonban tájékozódtam, és bank honlapjáról kinyomtatott lappal mentem be azzal, hogy szeretnék nyitni egy kiemelt ügyfeles számlát (8. oldal a pdf-ben), mert annak 1500 Ft ugyan a havi díja, viszont a készpénzfelvétel díjmentes. A számlanyitásnak egyetlen feltétele van: minimum 1 000 000 (igen, így kell tagolni, nem úgy, ahogy általában a banki tájékoztatókban szerepel) Ft kell a nyitáshoz. Ez nálam többszörösen is fennállt, tehát jogi akadálya - elvileg - nem lett volna a nyitásnak. Viszont, mivel őszinte ember vagyok, mondtam, hogy a pénz felvétele után mindjárt szeretném is megszüntetni a számlát. Mint kiderült, ezt nem kellett volna.
Olvasson tovább!

Igazi krimi a Homáron - 'Hogy nézel ki, te nagypicsájú, büdös, pesti kurva?' - Vendéget vert a fideszes vendéglős

2007.11.07. 01:11 | szily | komment

Azt se tudom, hol kezdjem, akkorára hízott a májam: kiderült, hogy egy idén augusztus végén nagy port kavart homáros sztori főszereplőjét, a vendégeivel ordítozásba keveredő szentbékkálai fogadóst idén tavasszal jogerősen elítélték egy olyan esetért, amikor trágár szóváltásba, majd - a bírósági jegyzőkönyvek szerint - verekedésbe kevedett saját vendégeivel, akik közül egy nőt például tálcával leütött. A fogadós a VeszprémHír című, a jelek szerint a megye jobbos vezetésének froclizásával foglakozó közéleti lap szerint Lasztovicza Jenőnek, a megyei önkormányzat fideszes elnökének, parlamenti képviselőnek a tanácsadója. További részletek alant.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása