Tékozló Homár

A tréfás webmester pinapörköltje

2008.08.15. 13:22 | jackyll | 56 komment

Susi printscreenelte ezt a gusztustalanságot a George's Food honlapján, azóta nyilván leszedték.

Az irodaházban lévő étterem mai ajánlata a csatolt mellékletben (főétel csak férfiaknak ill. leszbi hölgyeknek :) )

Használt búvárszemüveget nem cserél a Hervis

2008.08.15. 11:30 | ge | 62 komment

Mi csak annyit szeretnénk megkérdezni a Hervistől, hogy egy búvárszemüveget hogy lehet kipróbálni víz nélkül?

Egy Hervis üzletben vettem egy búvárszemüveget, ami szárazon illeszkedni látszott a  fejemre, de a tengerben befolyt  a víz a szigetelő gumi mellett, így nem tudtam használni. Egy kipróbálási kísérlet után visszakerült a dobozába, majd hazatérésünket követően visszavittem az üzletbe, naivan azt feltételezvén, hogy visszaveszik, és más terméket vehetek helyette.

Olvasson tovább!

Visszajárót lejmolt a BKV pénztárosa

2008.08.15. 09:06 | ge | 75 komment

Levélírónk megtalálta a város legpofátlanabb BKV-s alkalmazottját. A pénztáros az apróhiányra hivatkozva gépi kávéra gyűjt a visszajáróból, mert saját bevallása szerint csóró és pont jól jön az a 60 Ft. Az ügyfélszolgálatnak írt reklamáció következik.

Tisztelt BKV!

Mai napon 1/2 12-kor a Mézeskalács téri végállomáson akartam venni 2 db jegyet. A jegy vásárlása simán ment (volna), ha a kedves úr a 840 Ft-os végösszegből rendesen tudott volna visszadni. 1000 Ft-os bankjeggyel fizettem, épp indulni készült a 62 villamos, és én meg késésben is voltam.

Olvasson tovább!

Hosszúra nyúlt ebédszünet a szervizben

2008.08.14. 15:30 | ge | 48 komment

Zoli kamera nélkül ment nyaralni, mert a szerviz a megbeszélt időpontban zárva volt. Hosszúra nyúlt ebédidő? De legalább a kameráról utólag kiderült, hogy nincs is semmi baja.

Elromlott kamerám szervízelését szeretném elmesélni. Igyekeztem a gépezet megjavíttatását nem az utolsó pillanatra hagyni, ezért két héttel a nyaralás előtt elvittem szervízbe. A Hertelendy utcában lévő Kameradoktor nevű vállalkozást választottam ki, mivel nagyon közel lakom hozzá. A boltban az úriember elmondta, hogy 2000 forint a bevizsgálási díj még akkor is, ha nem javítanak meg rajta semmit, csak szétszedik és összerakják, mert ugye munkadíj, de ezzel még semmi bajom nem volt.

Olvasson tovább!

Re: Parkolóterror Rogánfalván

2008.08.14. 13:40 | jackyll | 67 komment

Példás gyorsasággal válaszolt Marci tegnapi parkolásos problémájára a
Belváros-Lipótváros Közterület-felügyelet vezetője. Szerinte a KRESZ alapján egyértelmű, hogy nem szabad a járdára parkolni, viszont ahol az úttesten állnak az autók, ott is lehet azért közlekedni:

A blog rendszeres olvasója lévén, érdeklődéssel olvastam a "Parkolóterror Rogánfalván" című posztot és annak kommentjeit. Úgy gondolom, mint a kifogásolt bírságolást végrehajtó Belváros-Lipótváros Közterület-felügyeletének vezetője, talán a mi álláspontunk is megérdemel egy kis figyelmet, melyet elöljáróban is megköszönök.

Olvasson tovább!

A UPC nem ereszti a láncra vert előfizetőket

2008.08.14. 11:06 | jackyll | 62 komment

Úgy látszik, soha nem fog véget érni a UPC nevetséges szappanoperája a papíralapú számlák büntetődíja körül. Júniusban álltak át elektronikus számlázásra, ami ÁSZF-módosítással járt, ami pedig kiskaput biztosít a láncra vert fogyasztóknak, hogy idő előtt lemondhatják előfizetésüket. A cég már ekkor elkezdett ködösíteni, hogy mégsem lehet lemondani, nem sokkal ezután pedig törölték a számladíjat, ami megintcsak ÁSZF-módosítás, még ha visszafelé módosítanak is. A UPC szerint viszont nem az:

mint kezdő fogyasztó érdeklődök nálad, háha te jobban eligazodsz a ZRT-k szerződéses ügyeiben, a blogodon olvastam még, hogy a júliusi számlával ASZF módosítás történt a UPC-nél, namármost ezt akkor sajnos későn tudtam meg, mert a 15napos határidőt már túlléptük ezért nem tudtunk gyorsan megszbadulni a hűségnyilatkozattól és a kedvezőbb csomagra módosítani, mert ugye a UPC-nél csak felfele lehet módosítani. Ellenben amikor olvastam, hogy arra készülnek, hogy visszavonják a elektronikus számlázást akkor megörültem, mert reméltem, hogy akkor megint ASZF módosítás, megint lehet váltani, ellenben úgy tűnik, hogy ez hiú ábránd volt mert amikor felhívtam az ügyfélszolgot, ott felvilágodítottam, hogy az előző hónapban lehetett volna, de most mivel visszavonátk így már nem lehet.

Olvasson tovább!

Biztonsági őrök kezei között tűnt el a pénz?

2008.08.14. 10:40 | ge | 78 komment

Péter hibázott, de szerencséje volt. Egy padon felejtette a barátnője táskáját, amit a biztonsági őrök megtaláltak és visszadtak. Igaz, húszezerrel könnyebben. A biztonsági kamera pedig nem mutatott mást, mint az ott dolgozókat. Tehát hol tűnt el a pénz? És mikor?

A mai napon (2008.08.13)-án a kora délelőtti órákban egy kis vásárlásra indultunk a biatorbágyi Premier Outlet Centerbe. Semmi probléma nem történt mindaddig, amíg nem hibáztam. Azért hibáztam mert véletlen a Calzedonia üzlet előtti padon felejtettem a barátnőm táskáját. Mikor észrevettük, hogy elhagytam a táskát, akkor az üzlet egyik eladója tájékoztatott, hogy az egyik biztonsági őrnek szólt a táska miatt és az őr magával vitte a biztonsági szobába.

Olvasson tovább!

Parkolóterror Rogánfalván

2008.08.13. 15:52 | jackyll | 140 komment

Az V. kerületben nem kell a parkolótársaságnak trükköznie. Ahol rosszul van felfestve a parkolósáv, sem az úttal párhuzamosan, sem keresztbe állva nem lehet szabályosan parkolni. Marci meg is fotózta a helyet. Ráadásként nem csak a Fővárosi Közterületi Parkolási Társulás büntet a környéken, hanem Rogán közteres kommandója is kontráz:

2007 végén az V. kerület polgármestere úgy döntött, hogy elég volt a kerületben található hajléktalanok, kutyaszar, és szabálytalanul parkolók tömegéből, ezért 2008 januárjától megemeli a helyi rendőrség létszámát, illetve külön kerületi, a fővárostól független közterület felügyeletet hoz létre. A kommandó és a megemelt és jobban behajtott büntetések ötletét a kerületi lakosok többsége, köztük én is, üdvözöltük. Ámde nem történt semmi. Legalábbis a Lipótvárosban nem. Gondoltuk, időt kell nekik adni, majd csak belejönnek, és nem fogjuk úgy érezni, hogy a Bronx közepén lakunk. Hogyan lett mindez a mai nappal aprópénzre lefordítva? Reggel 9 órakor éppen az utcán, kerületi parkolási engedéllyel álló kocsimba pakolásztam, amikor is feltűnt az 1972-es sorszámú közterületes hölgy, két szekuritis úrral „karonfogva”. Majd a legnagyobb meglepetésemre, aminek ott azonnal hangot is adtam, elkezdte az utca bal oldalán halszálkában álló autókat bírságolni, ezt fentről meg is örökítettem.

Olvasson tovább!

A letiltás ellenére utalt a Budapest Bank

2008.08.13. 13:00 | ge | 75 komment

GinGin bankszámlája egy technikai hiba miatt lenullázódott: hiába szüntette meg a csoportos beszedési megbízást, az mégis teljesült. A Budapest Bank tanácsa az esetet követően: amíg az osztályok egymást közt levelezgetnek, fusson ő maga a pénze után. 

Az alábbi levelet az imént küldtem el a Pszaf ügyfélszolgálatára, mert enyhén pipa vagyok (finoman fejeztem ki magam) a Budapest Bankra. Gondoltam megosztom veletek, milyen naiv voltam, mert hittem a banki ügyintézés pontosságában. Mások okulására, nem elég ha biztosra mész, még biztosabbra kell menni és talán akkor rendben mennek a dolgok. Talán... Köszönjük Emese!
Olvasson tovább!

Bünteti a kisgyerekeseket a BKV

2008.08.13. 10:21 | jackyll | 110 komment

Kriszti nem egészen érti, miért csak budapesti lakcímmel lehet majd kisgyerekes bérletet venni:

Ma olvastam, hogy e hó 26.-tól meg lehet venni a kisgyerekes bérletet. Négy fiam van és Érden lakom, de iskolába, munkába Budapestre járunk. A határon lakunk. Nagyon megörültem neki, örömöm egészen addig tartott amíg elolvastam a feltételeket. Budapesti lakcím. Ekkor egy kicsit elgondolkoztam, hogy aki nem Budapesten lakik az csak nyugodtan fizesse ki a teljes árú bérletet, az nem számít, hiszen a gyet összege egy budapestinek is ugyanannyi, mint egy érdinek vagy diósdinak. Nincs autónk, mert nem bírnánk fenntartani. Tömegközlekedéssel a bérlet közel 9000ft. Hol itt az igazság?

süti beállítások módosítása