Tékozló Homár

Ráncfelvarrás, cicaharc II.: Itt a Homár Offoló

2014.09.20. 11:22 | Homár Hilda | komment

Indul az új élet, ez a Homár Közösségi Izéje, az Offoló esetleg Dühöngő. Kéretik ezentúl itt megbeszélni a vacsora és az élet nagy kérdéseit, hogy a posztok alatt a híres releváns tartalmak maradjanak a mindenkori sorstársakat, ötleteket, megoldásokat kereső vagy csak megnyugvásra vágyó Homárok hasznára. Szikárabb verzióban ugyanez: ezentúl ez alatta poszt alatt lehet offolni. Kikerült egy oldalboxba, hogy mindig elérhető legyen, a posztok alatti offolást viszont a jövőben irtani fogom. A virágozzék száz virág jegyében köszönöm az együttműködést.

Napi fúj+napi kérdés: Ön mit tesz, ha penészes kaját talál a boltban?

2014.09.19. 13:52 | Homár Hilda | komment

Tomi nem az első és nem is az utolsó, aki valami gyártási vagy tárolási anomália miatt idő előtt megfáradt, kizöldült, beszürkült, vígan burjánzó terméket talál egy élelmiszerosztály polcán. Az igazi kérdés az, hogy mi a helyes fogyasztói magatartás ebben az esetben. Én általában igyekszem jelezni a bolt személyzetének a dolgot, de nem állítom, hogy mindig osztatlan sikerem van az akcióval. Ön mit tesz? 
Mit csinál, ha észreveszi a boltban, hogy penészes a buci?
Semmit
Semmit, de többet nem megyek abba a boltba/nem veszem azt a fajta bucit
Félhangosan méltatlankodok magamban/ egy másik vevonek
Szólok egy eladónak /odaviszem egy eladóhoz
Lefényképezem és beküldöm a Homárnak/kiteszem a FB-omra
Beírok a pnaszkönyvbe
Poll Maker

Sziasztok!

Ma a Váci úti Tescoban, a kenyeres pultnál a következőkkel találkoztunk. 
Ha a képekről nem világos, a Ceres cég bio egészséges rozsos zsömléit láthatjuk.
A termékek nem lejárt szavatosságúak.
Nem mazsolásak, és nem színezettek és nem gyárilag szőrösek. 
A látható elszíneződést a természet (penész) produkálta.

Jó étvágyat.
Üdv. Tomi

 

Adjon neked kedvezményt a UPC!

2014.09.19. 09:34 | Homár Hilda | komment

UPCD_1.jpg

A fenti csudálatos értesítést a UPC műholdas, nem hűségidős ügyfelei kapták, és minden kétséget kizáróan egy aranykoszorús kommunikációs megoldással állunk szemben. Akinek nem lenne világos: akik eddig 2890-ért nézték az Édes életet/Discoveryt, azok október 5-től 2990-ért tehetik ugyanezt, de ez nem áremelés ám!  Hanem egy végre kiérdemelt kedvezmény az 5200 forintos listaárhoz képest! Na ugye, hogy ők az élet császárai!

Kedves Homár,
egyik kedvenc szolgáltatónk ötletes módját találta ki annak, hogy ügyfeleivel közölje a közelgő árváltozást. Mint a mellékelt képen látható, az előfizető ez év október 5-től kedvezményben részesül, ha bizonyos feltételnek eleget tesz. Hogy a feltételnek mindenki automatikusan eleget tesz, aki ügyfél, az mellékes, ne keressünk a kákán is csomót.
Kis üröm az örömben, hogy ha figyelmesen olvasunk, rájövünk, hogy az előfizetés a jövőben a hálásan fogadott új kedvezménnyel együtt is többe kerül, mint a kedvezménytelen jelenlegi, ami a nép egyszerű gyermeke számára akkor is áremelésnek tűnik, ha a szolgáltató ilyen kifejezéssel sem a számlán, sem levélben, sem honlapján nem borzolja előfizetői idegeit.

A titok nyitja a jelzett dátumtól módosuló ÁSZF, illetve az abban közölt megemelt listaárak. Erről a tényről azonban a szolgáltató mintha elfelejtette volna szerződő partnereit annak a jogszabálynak megfelelően értesíteni, amely előírja, mit kell tartalmaznia az általános szerződési feltételek egyoldalú módosításával kapcsolatos értesítésnek. Feltételezhetően arra számít, hogy az emelés összege a "kedvezmény" miatt nemigen éri el a fájdalomküszöböt, így az ügyfelek elenyésző számban fognak reklamálni.  Az összeg miatt valószínű. A módszer miatt.. meglátjuk.

Akasztják a hóhért: posztol az eladó

2014.09.18. 14:14 | Homár Hilda | komment

otti_shopkeeper.jpg

Ismét egy eladó mesél arról, hogy milyen a kassza vagy épp a pult mögött állni. Ha nincs is mindenben igaza, - hiszen arról aztán egyáltalán nem a vevő tehet, ha őt az első napján lehetetlen küldetésként beteszik kasszázni -, de elég szemléletes képet fest a néha varacskos disznó- vagy büszke páva-szerű vásárlófajtáról.

Üdv!

Régóta óta hűséges olvasója vagyok az oldalatoknak, és körültekintőbben járok el azokkal a helyekkel kapcsolatban, amit a pórul járt "fogyasztók" tesznek közzé. Az akasztják a hóhért című megmozduláson felbátorodva gondoltam megosztom az én "sztorimat" is.

A kereskedelemben dolgoztam öt évig, végigjártam a szamárlétrát. Kezdeném a diákélményeimmel. Főleg a legelsővel, mikor mindenfajta alapképzés nélkül 10 perc "szomszédkasszamelléállásésnézés" után saját kasszába lettem állítva. Mondanom sem kell mennyi empátiával szembesültem rögtön.

Olvasson tovább!

Ugyismegveszel -ugysemkapodmeg FRISSÜLT

2014.09.18. 09:16 | Homár Hilda | komment

logo.gif

László leveléből az indulat jobban átjön, mint az eset részletei, különösen igaz ez az eléggé elnagyolt "ígéretek jöttek" részre, de nálunk is volt már panasz a bicskanyitogató nevű Ugyismegveszel.hu-ra, ráadásul itt meg spamelőként írnak róluk, úgyhogy talán jobb vigyázni velük. 

 T. Homár!

Kérem, adjon nyilvánosságot panaszomnak.

Az u.n. „Ugyismegveszel” internetes bolt nagy reklámmal dolgozik. Bedőltem nekik, megrendeltem és kifizettem előre (!!én marha!!) július 30-n. Ígéretek jöttek, az áru (4 db OralB elektr.fogkefe-fej) nem. A levelet aláírta Szabó Dávid egy nem létező cég nevében (Jupiter Trade Center). Alább másolatban a megrendelés visszaigazolása honlapjukról.

Visszakértem a pénzt.

László 

UPDATE: 09.21:15:32

Az alábbi levelet kaptuk az Ugyismegveszel.hu-tól:

Tisztelt Homár!

A megjelent cikkel kapcsolatban szeretnénk a vásárló email címét elkérni, mivel sajnálatos módon a cikkből nem derül ki, hogy pontosan mely vásárlórólvan szó.

Szeretnénk kivizsgálni az esetet, és ha mi hibáztunk - már pedig, ha július óta nem kapta meg a terméket, akkor igen is mi hibáztunk valahol - szeretnénk elnézést kérni a vásárlótól, és kárpótlásképp felajánlani neki a megrendelt és visszafizetett terméket díjmentesen a számára.

Továbbá szeretnénk az esetnek mindenképpen utánajárni, hogy hasonló eset a jövőben ne fordulhasson elő.

Üdvözlettel:

Ugyismegveszel.hu csapata

A két hét alatt elkopott Tommy Hilfiger pacsker esete

2014.09.17. 14:39 | Homár Hilda | komment

office shoes logo.jpg

Balázs szeptember 12-én írta az alábbi levelet a Fogyasztóvédelemnek. Szépen összeszedett, szabatos iromány paragrafusokkal, adatokkal és csatolmányokkal (utóbbiakat a galériában megtalálja, aki a dokumentumok elkötelezett híve). Az esetet nyilván kivizsgálják és születik majd valami döntés, de addig is gyönyörködjünk a szépen kidolgozott részletekben. Az egyetlen szépséghiba, hogy nem látom, hogy hogyan akarja bizonyítani a tájékoztatás hiányát illetve azt, hogy valójában nem javítást kért, pedig ez elég fontos eleme az ügynek, de remélem megírja majd nekünk. És akárhogy is, az Office Shoes-t dícséret dicséret illeti a levelezés hangneme miatt.

Tisztelt Pest Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőség!

2014. 06. 12-én vásároltam a Shoebox Kft. budaörsi Auchan áruházban található "Office Shoes" elnevezésű üzletében egy papucsot.

Cikkszám: 14S-6910-403-42
Eladási ár: 10.990,00HUF
Márka: TOMMY Hilfiger
Megnevezés: BAY 12D, 42

Mivel a papucson már rövid használat után is hibák jelentkeztek (részletek az erről készült jegyzőkönyvben), a terméket visszavittem az üzletbe, ahol arról tájékoztattak, hogy a panaszom érvényesítésének csak egy módja van: egy jegyzőkönyv kitöltését követően saját szakemberük bevizsgálja, és eldönti, hogy jogos-e a panaszom.

A kellékszavatossági igényemet több szempontból is a vonatkozó jogszabályok figyelmen kívül hagyásával intézték.

Olvasson tovább!

Mit jelent vajon a "további" kedvezmény az Alexandránál?

2014.09.17. 09:17 | Homár Hilda | komment

55275400_1359201745.jpg

Matyi Dezsőnek mostanában nagyobb baja is van, mint, hogy István végül hány százalék kedvezménnyel tudja megvenni a szamárfüles könyvet, de azért amennyire korrektnek tűnik az ügyintézés az ügyfélszolgálatos levelezésig, annyira béna az utána következő rész.

Tisztelt Ügyfélszolgálat!

A tegnapi napon leadott rendeléssel összefüggésben kaptam Önöktől ezt a nagyon korrekt levelet:

---------- Továbbított levél ----------
Tisztelt B. István!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy az Ön által megrendelt kiadványból már csak az utolsó darabok egyikével rendelkezünk, melynek minősége kissé kifogásolható. 

- a könyv borítója észrevehetően kopott, karcos, sarka sérült

Olvasson tovább!

"Beforgatta" a Vodafone a szervizbe leadott készülékeket

2014.09.16. 14:46 | Homár Hilda | komment

Argh+thanks+for+reminding+me+_f2441ba3d7b387e58ee0b3a8debaa6d6.jpg

Hogy mi az a beforgatás? Ha jól veszem ki a lenyúlás, elzabrálás, elcsaklizás, elkommunizálás, einstand hivatalos megfogalmazása. Mindez azért, mert az ügyfél hónapokig nem vette át, de nem lustaságból, hanem az elhúzódó fogyasztóvédelmi eljárás miatt.

Kedves Homár!

2014. januárjában hűségidőnk vége felé vásároltunk két új telefont, és a két még garanciális régit (mivel gond volt velük) leadtuk szervizelni a szokott módon. Komplett telefon (aksival) és töltő. Mikor az ügyintéző hívószámom alapján hívott én oda fáradtam és leültem vele szembe. A hölgy ekkor elkezdett "hisztizni" a kollégájának, hogy miért az övé az összes szerviz. Ezt mind előttem. Ezek után végre átvette a telefonokat. Átnyújtotta a jegyzőkönyvet,hogy írjam alá. Én az adataimat ellenőriztem, majd aláírtam.

Olvasson tovább!

Abcúg szerda, dupla vasárnap - ez a BKK titkos vágya

2014.09.16. 13:35 | Homár Hilda | komment

2014-09-16 09.17.15.jpg

Érdekes BKK fícsörbe futott Péter ma reggel az egyik automatánál. Sajnos az nem derül ki, hogy általános vagy egyedi megoldás, de mindenképp figyelemre méltó. 

Helló!

Ma reggel előre akartam megvenni a BKV bérletemet, és emiatt elmerészkedtem az új BKK automaták napválasztó menüjébe.

Programozó létemre kicsit furcsállom, hogy hogy fordulhat ilyen elő, hogy lehet kihagyni egy napot a hétből? Ráadásul pont szegény szerdát? És miért vasárnapból lett kettő? Én szombatból szeretnék. Mégiscsak jobb a hétvége első napját megduplázni, mint az utolsót. A középre igazítás hiányát és az ad-hoc pontozást (V és V.) az ember még szinte észre se venné. De hogy egy naptárat így összecsapni 2014-ben... kicsit félve dugtam be a bankkártyámat. Ezen oldal szerint amúgy egy ilyen automatát mindössze nettó 19 milló forintért gyártott le 5 év támogatással a T-Systems.

A fotót ma reggel 9:17-kor az Árpád-hídi aluljáróban a budai oldal felé eső bal szélső automatánál lőttem.

Péter

A Nap már szolgáltat, az Elmű még nem enged

2014.09.16. 08:42 | Homár Hilda | komment

napelemes-aramtermelo-rendszer.jpg

Nemcsak a mobilpiacon nehézkes a szolgáltatóváltás, Uncle Tom az Elműtől próbált a Naphoz hordozni. Hónapokba telt. Levelének a fotovoltaikus kifejezést mellett a döcögő napelemes átállás kapcsán levont - néhol talán túlzó - tanulságokat köszönhetjük. (A napelemes megoldás rajzát a koz-tervill.hu-tól kölcösnöztük.)

Az Elmű rezsinövelési trükkjei

Napelemes rendszert telepítettem a háztetőre, amihez a villanyórámat le kellett cserélni egy ad-vesz mérőre. Április elején felvettem a kapcsolatot az Elművel óracsere céljából, ahol tájékoztattak, hogy munkatársuk hamarosan megkeres engem. Teltek-múltak a hetek, de a munkatárs nem jelentkezett.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása