Tékozló Homár

Csalás vagy tágulási tartály áll az extratankolás mögött?

2014.10.10. 14:51 | Homár Hilda | 163 komment

unnamed (17).jpg

Arnold autója úgy benyelt egy csomó benzint, mint a sicc, gazdája pedig azonnal csalást és NAV-ot kiáltott eléggé  házmesterkedő hangvételű levelében. Én a focihoz természetesen értek, az autókhoz viszont nem, ezért elolvastam az Arnold által is említett korábbi Homár-poszt kommentjeit. Ebből tudom, hogy bizonyos autókon van egy varázspöcök, meg, hogy a kutakon már nem olyan egyszerű csalni, mint 20 éve, ezért azt gondolom, hogy Arnoldnak nem feltétlenül van igaza, de ki tudja. Másnak mik a tapasztalatai a helyen?

Kedves Homár!

A mai napon tankoltam az AVIA kútnál, a Gvadányi út 67. sz. alatt. Csak kezelő töltheti a tankot, ami kicsit fura a mai világban. Az ár viszont jó volt, 400,-Ft/liter, szóval tele kértem a tankot.

Tudtam, hogy a nálam lévő 22 ezer forint bőven elég lesz. Mivel még volt a tankban, kb. 50 literre saccoltam, mire megtelik. 55 liternél szóltam a kutasnak, hogy álljon le, mert az már 22 ezer Forint.
Kifizettem, s mikor eljöttem, láttam, hogy a benzinmutatóm alig több, mint háromnegyedig van. Ismerem a kocsimat, tudom, ha a benzinjelző kigyulladása után még 20 km-t megyek, akkor kb. 50 litert lehet rátankoni. Engem tehát minimum 5 literrel, azaz kétezer forinttal vágtak át. De valószínűleg többel, hiszen még így sem lett tele a tank!!!  

Olvasson tovább!

Egy hónapja átállási szakaszban a T és persze az ügyfél FRISSÍTVE

2014.10.10. 09:22 | Homár Hilda | 75 komment

sad-tv.jpg

Lajos valószínűleg a Homáron már többször megénekelt T-rendszerátállás áldozata, de ilyen szuggesztív formában még senki nem tárta elénk a baját e témában. A könnyebb érthetőség kedvéért ugyan elkezdtem betördelni a levlet, de aztán egyrészt képtelen voltam értelmes helyeken megszakítani az őrült tempóban áradó gondolat- és mondatfolyamot, másrészt rájöttem, hogy kiherélném ezt a csudálatos beletörődés és kétségbeessés közt örlődő segélykiáltást, annyit meg nem ér pár enter.

Tisztelt Homár!

Olyan szerencsétlenül jártam. A T-Home sakk-mattot adott.. A történet ott kezdődik, hogy volt egy meglévő hűségidős előfizetésünk náluk, amit a lejártakor természetesen meghosszabbítottam, lévén, hogy sajnos a mi társasházunkban nincs más lehetőség az internetre, csak a T-Home, ugyanis sajna nincs bevezetve a kábeltévé. Mindenesetre eddig nem is volt ezzel gond, nagy gond, hisz a szolgáltatás úgy ahogy jött.. igaz az internetes tévét nem igazán tudtuk használni, amin nem is csodálkozok, hisz egy olyan szerelő srác jött aki nagyon kedves volt, csak sajnos ordenáré módon hiányosan félig beszerelve hagyott ott minket a tévével, és az internettel ami néha ment néha nem..bár többször megreklamáltunk, de nagyon nem tudtak segíteni sose, de díjaztuk, hogy azért kijöttek és kicserélték a wifit meg a boxot. Ugyan is az is rettentően lassú volt, ha megnyomtál egy csatornát kb 4-5 másodperces késéssel váltott, és szinte majd le fagyott a rendszer, többször találkoztam azzal is hogy a Barátok közt kegyetlenül beszaggatott.. Szóval így ehhez hasonló problémákkal telt el a két évünk aminek végén még is hosszabbítottunk, lévén nincs más lehetőség ha internet kell, és ráadásul még megígértek egy olcsó iphone-t is kedvező finanszírozással.. Belecsaptam! Bele a lecsóba ugyan is az iphone nem jött, az internet viszont elment, majd pár napra rá a tévé is :) ... ;( egyszerűen semmi, semmi, semmi.. és telefonáltunk az ügyfélszolgálatra, ja persze mobilon mert vezetékes telefon se volt ugye, a mobil meg vodafone-os, tehát pénzbe került kemény percdíjba, és igazából az ügyintéző se tudott nagyon biztatni a későbbiekben. Teltek a napok, a hetek és most már egy hónapja nincs se telefonom, se TV-m, se internetem és lehetőségem se hogy máshová menjek, mert az internet csak a t-homeon keresztűl tud jönni.. Így hát sakk matt. A legszörnyűbb, hogy nem tudnak mondani semmit se, nem is ígérnek (és ez nagyon furcsa óvatosak, mint ha valamit titkolnának az ügyintézők ha a hiba okát kérdezem), azt állítják, hogy egy új rendszerre akarnak áttenni, aminek a lefutási ideje állítólag 1 nap lett volna. Egy nap! De én már sajnos egy hónapja vagyok átállítási szakaszban. Kérdem én hány ügyfél van hasonló helyzetben. Mi lehet a baj? Nagy baj van a T-home-nál? Valami napkitörés tönkre tette a rendszerüket? Vagy csak egyszerűen úgy gondolták túl jó áron kapom a szolgáltatást és inkább nem érdemlem meg? Kedves Homár kérlek lehetőség szerint közöld le levelem és kíváncsian várom, hogy mások jártak e már, vagy vannak e hasonló cipőben mint én.

Köszönöm


Üdvözlettel, Lajos!

UPDATE 10.10. 11:13

A Telekom az alábbi levelet küldi Lajosnak:

„Tisztelt Ügyfelünk, 
Kérjük, küldje meg elérhetőségét a segitunk@telekom.hu címre, hogy mielőbb egyeztetni tudjunk Önnel a probléma kivizsgálása és rendezése érdekében.

Az okozott kellemetlenségért ezúton is elnézést kérünk, és köszönjük megértését.

Üdvözlettel: Telekom”

 

Olcsóbb tévés csomagot akart, lakcímváltoztatási lavina lett belőle

2014.10.09. 14:13 | Homár Hilda | 127 komment

image_10029593_16-9.jpeg

Egyszer régen, egy ködös vagy egy derűs, de mindenképp múltba vesző napon valaki, valahol elírt egy számot. Ez a kis malőr 2014-ben ellehetetlenítette, hogy olvasónk T-ről Digire váltson, és ez még a legkisebb baj. Elképesztő sztori, ami után pár napig kicsit nehezebb lesz azon vernyogni, hogy sokat kell várni az ügyfélszolgálaton vagy bunkó a hentes. Lélekben veled vagyunk X.

Vidéki kistelepülésen történt eset, ahol mindössze két kábeltévé+internet+telefonszolgáltató érhető el. Hosszú évekig a T-Home-nál vettem igénybe a hármas szolgáltatást, időközben viszont megváltoztak a preferenciáim, így a hűségidőm leteltével felhívtam a Digit, hogy az ő - számomra jelenleg kedvezőbb ár/érték arányú – szolgáltatásukra váltsak. Az adategyeztetés során az ügyfélszolgálatos hölgy közölte, hogy sajnálja, nem tud velem szerződést kötni, mert a lakcímemre már van előfizetőjük.

Olvasson tovább!

PlazaMarketes cuccokra nem él a garancia? FRISSÜLT

2014.10.09. 09:24 | Homár Hilda | 44 komment

07-904x396.jpg

Tamás elképesztően higgadt pasi lehet a való életben,  különben nem hiszem, hogy ilyen megbocsátó hangvételű levelet tudott volna összeütni a 4 hónap alatt 2x meghibásodó vadiúj hűtőjéről. Pláne, hogy a sztoriban olyan wtf mondatok is szerepelnek mint a sajnos nem tudnak küldeni szerelőt, mert felmondott meg a "Ja, hogy a PlazaMarketnél vásároltak? Arra NEM él a gyári garancia! ". Amihez képest pl. a honlap boldolva hirdeti, hogy "Valamennyi termékünkre Dupla Garanciát adunk!"

Tisztelt Homár!

Júniusban vásároltunk egy Samsung side by side hűtőgépet a PlazaMarket webáruháznál. Az online bolt összehasonlító weboldalak mindegyike ajánlott-ként szerepeltette, valamint a vételár is itt volt a legkedvezőbb. A termék rendben megérkezett, rendben is volt vele minden bő egy hónapig, amikor is elromlott. Azonnal felvettük a kapcsolatot a céggel, ígérték rögtön küldik is a szerelőt. 

Olvasson tovább!

Bubival a 70-es évekbe FRISSÜLT

2014.10.08. 13:39 | Homár Hilda | 62 komment

6225990_7ae3eafb8cefcd717268712feff4b2be_wm.jpg

Hogyan lett a lelkes Bubi-barátból kicsit csalódott autós két hét alatt.

Bubival kapcsolatos sajnos negatív élményemet szeretném leírni Neked:

A MOL Bubi elindulását már nagyon vártam, és a tesztelők után az elsők között voltam, akik regisztráltak a MOL Bubi használatára. Szeptember 19-én úgy nézett ki, hogy kicsikét becsődölt a rendszer (nem először és nem utoljára). Déli pályaudvarnál három bringa volt a dokkolóban (amiből kettőt épp kibéreltek, én voltam a harmadik), amit már akkor furcsálltam, mert azt hangoztatták, hogy a Bubi-sok folyamatosan járják a várost, ahol sok bringa van, onnan elviszik, ahol kevés, oda lerakják.

Olvasson tovább!

Autó eladás az AAA Autónál FRISSÍTVE

2014.10.08. 09:37 | Homár Hilda | 103 komment

aaa.jpg

Az AAA Autó az egyik legnagyobb használtautó-kereskedés Közép-Európában, mely láthatóan a Monty Pythontól kapta a nevét,  de Sándor nem ezért nem bizniszel velük többet. Viszont irgalmatlan hosszú levélben fortyogta ki magából a bánatát. Figyelem, 14 bekezdéses betűhalmaz! És ez a húzott verzió.

Autófelvásárlás AAA Autó módra - avagy a pofátlanság és a szemétség vegytiszta egyvelege

A minap eldöntöttem, hogy megválok szeretett kisbuszomtól. Még el sem küldtem a hirdetést, máris jött a megkeresés az AAA Autótól. Pár kérdés után mondta a hölgy, hogy a műszakis kollégával történt egyeztetés eredményeképpen 850.000,- Ft-ot tudnak érte fizetni. Én 880.000,- Ft-ért tettem ki az autót, így eléggé megörültem a dolognak, de azért háromszor is visszakérdeztem, hogy tutira kifizetik-e az általuk kínált összeget, elvégre majd 300 km-t utazom a dolog miatt. A kedves hangú Ügyfélszolgálatos Hölgy biztosított arról, hogy ha a műszaki felülvizsgálat rendben van, akkor igen, készpénzben és azonnal kifizetik az összeget. Belementem, hogy felviszem az autót a fóti telepükre.

Olvasson tovább!

Magyarosch vendéglátás a Borkatakombában

2014.10.07. 13:57 | Homár Hilda | 77 komment

budapest-xxii-kerulet-borkatakomba-etterem-borozo-_7.jpg

P. elment a budafoki Borkatakomba magyaros estjére, majd érezhető malíciával beszámolt élményeiről (gondolom az árral együtt izmosodó elvárásokkal összefüggésben).  Írása egy ponton a vendéglátóegység kritikájából összmagyar nemzetostorozásba csap át, aztán hirtelen puff, vége. Kár, mert ígéretesen indul ez a rész is kajak-kenu vb-vel meg Kaisers-szalámival. De mi lehet a "gagyi néger bohóc történelmi paródia film"? Akinek sikerül megfejtenie, írja már meg legyen szíves! 

Borkatakomba – a magyaros vendéglátás temetése

Francia vendégeink akartak valami magyaroscht, így hazai barátom döntése alapján elvittük őket a budafoki Borkatakombába. 

A katakombának nevezett intézmény nevével ellentétben egy, a budafoki hegybe mélyen benyúló pince vendéglátásra átalakítva. A valamikori borpince voltot a helység elülső részében felállított nagy, üres hordók szimbolizálják. Ezek nagy részét giccses, beülős bokszokká alakították, míg némely másikuk nem túl eredetien mindenféle palackozott borok kirakata. A belső pincerészben hosszú asztalok várják az előre megszervezett külföldi csoportokat, akik az előre megrendelt menüt kapják, pl. betyárlevest (?). Eközben a cigánybanda nemzetközi slágereket húz.

Olvasson tovább!

Nincs kp, de nem működik a kártyaleolvasó?

2014.10.07. 09:12 | Homár Hilda | 82 komment

countertop_02.jpg

Mi van, ha nem működik a kártyás fizetés a benzinkúton, de nincs kp az embernél? Ráadásul a benzin ugye nem egy kiló kenyér, amit visszateszek a polcra. Remélem a clientcoach majd megfejti. Én annyit szeretnék leszögezni, hogy
1. izompóló hordása nem bűn
2. a benzinkutasok érthetően óvatosak, tuti órákig tudnának sztorizni ügyeskedő vevőkről
3. a benzinkutasok érthetetlenül óvatosak, az 5000 forintnyi benzin nem tűnik az év fogásának, talán beleférhetett volna egy telefonotthagyós letét.

Tisztelt OMV Hungária Ásványolaj Kft!

2014.10.02-án 17: 20 körül a Budapest XV, Alkotmány út 14-20 alatt működő benzinkútjukhoz tértem be három éves kisfiammal a hátsó ülésen egy gyorsnak tervezett tankolásra. A tankolás befejeztével bankkártyával szerettem volna kifizetni az üzemanyag árát, de a fizetés során a terminál minden próbálkozásnál a pin kód beírása után azonnal (láthatóan minden kommunikáció nélkül) elutasítva hibakóddal megszakította a tranzakciót. A bankkártyán volt elég fedezet, aznap többször használtam is. A kollégájuk semmilyen erőfeszítést nem tett, hogy ellenőrizze, hogy esetleg a saját rendszerükben van-e  hiba.

Olvasson tovább!

Kiskorúval módosított szerződést a Telenor

2014.10.06. 14:34 | Homár Hilda | 41 komment

Telenor_logo.jpg

Amilyen rég volt Telenoros sztorink, olyan durva az alábbi becsapdázás. Előfizető és előfizetői kód nélkül, kiskorúval a vonal végén csomagot módosítani? Ezt vajon hogy gondolta az ügyintéző?

Kedves Homár,

A Telenor mobilszolgáltatónál van az előfizetéses telefonszámom, a saját nevemen. Egy éve a kiskorú fiam feltöltőkártyás előfizetését bevettem a csomagba, így az is havidíjas lett, egyben fizetem a két kártya költségeit.

Olvasson tovább!

Akció Don Pepe módra FRISSÍTVE

2014.10.06. 12:28 | Homár Hilda | 22 komment

pepe_special_nagy.jpg

Inkább cső, mint akció, de persze lehet, hogy csak rosszindulatúak vagyunk, és nem értékeljük eléggé, hogy okt. 1-9-ig  lehet 10-et venni 16 helyett. (És nem, a vidékiek se nyernek rajta, mert ott az alapár eleve alacsonyabb, 2590 ft, ami darabra osztva 161 ft az akciós 169 ft helyett.)

Szia Homár!

Ma láttam a Don Pepe akciós kínálatát, 10 db-os csirkeszárny 1790 Ft-ért. Az étlapon a nem akciós 16db-os 2790 Ft. Csak egy egyszerű visszaosztás és kiderül, hogy az akciós csirkeszárny darabja 179 Ft, a nem akciósé viszont csak 174.

Üdv:

J.

UPDATE 10.06. 20:06

Bár reggel csekkoltam a honlapot, nem tűnt fel a 10 darabos csirkeszárny a kínálatban, ami most az első helyen virít. Úgy tűnik, hülyeség a poszt.

süti beállítások módosítása