Tékozló Homár

Elvárható egy futártól, hogy feltúrázzon a 8.-ra?

2015.11.06. 16:09 | Homár Hilda | 372 komment

dynamic_parcel_distribution_logo_svg.png

Én sosem laktam magasházban. A 4. emeletre bármikor felmegyek gyalog, de gondolom az 5-diknél magasabban lakók kétszer is megfontolják, mielőtt elhagyják a lakást, ha rossz a lift. De mit csináljon szerencsétlen futár, akinek épp a karbantartás idején kéne kézbesítenie a csomagot? Ön szerint elvárható, hogy felcaplasson? És változtat a dolgon, ha egyébként egy kismamának kell ugyanezt az utat megtennie egy 9 hónapossal a karján? Szavazzon! 

Hogy a DPD-nél mi a szabály erre, azt megkérdezzük.

Tisztelt Tékozló Homár!

Amit küldtem most önöknek, az ugyanaz az email, amit elküldtem a DPD-nek is.

Tisztelt DPD!

A kovetkezo panasszal fordulnek Onokhoz: Csomagszam: 1640 7370 3244 53

2015.11.03.-an 12:20 es 12-kor a futarjuk  csomagot hozott. Miutan bejutott a lepcsohazba telefonon felhivta a felesegemet, hogy nem mukodik a lift es ezert nem tudja kezbesiteni a csomagot. Felajanlotta egybol, hogy akkor holnap visszahozza, de mivel a lepcsohazban hivatalosan pentekig liftfelujitast vegeznek, holnap sem lesz jo a lift.

Olvasson tovább!

"​A szervízzel sok kapcsolata sajnos nincs a cégneknek"

2015.11.06. 09:10 | Homár Hilda | 157 komment

lenovolockup_pos_color.jpg

Az említett szervíz a TMX, a cég pedig a Lenovo. A Homár archívuma alapján jót tenne a megítélésének, ha több kapcsolata lenne a Telemaxszal.

Sziasztok!
Változtatás nélkül, nevem nélkül közölhető, ha Ti is úgy érzitek, hogy egy egészen kicsit csiszolhattak volna még a válaszon! :)
Ezt írtam nekik:

Kedves Helpdesk!

Szeretnék kritikával élni, a szervizük (TMX) a legborzalmasabb, embertelenebb, amit én valaha is láttam. Az egyébként teljesen jó véleményem a márkáról egy csapásra lerombolódott, magam soha többé nem veszek Lenovo laptopot! Sőt, mindenkit erre fogok biztatni a környezetemben - mindezt a szerviz hozzáállása miatt.

Olvasson tovább!

Igen, használt autót KIZÁRÓLAG szerelővel átnézetve vegyünk/ Frissült a fogyasztóvédők tanácsával

2015.11.05. 15:25 | Homár Hilda | 102 komment

8553941_5db43c8d5ceccf9d99bb4d7c922ec698_m.jpg

Vannak dolgok, amiket nem lehet elégszer elmondani, például azt, hogy mielőtt megvennénk egy használt autót, nézessük át egy szakemberrel, akiben megbízunk. Nem egy Nobel-díjas felismerés, de azért köszönjük Lászlónak, hogy reméljük mások helyett újra levonta ezt a tanulságot. (A nagyon tapasztalt és mindig előrelátó kommentelők kicsit forduljanak el, ez a poszt nyilvánvávalóan nem nekik szól.)  

fotó:fortepan

Tisztelt Homár!

Ezúton szeretném megosztani "élményemet", ami a Tuti Duó Car Kft.-től való vásárlásom alkalmával történt. Tudom, a használt autó vásárlás, mint olyan, egy külön sportág, és mint minden rendes sportolónak, nekem is komplett háttércsapattal kellett volna készülnöm, de mint azt látni fogják, erre esélyem sem volt. A történet tehát alant:

Olvasson tovább!

Azolcsosag.hu-nak is híg a leve/ Frissült olvasónk kiegészítésével

2015.11.05. 09:12 | Homár Hilda | 137 komment

screenshot_2015-10-31_09_39_28.png

Azolcsosag.hu. Elsőre azt hittem egy ez vicc, de nem. És bár a honlapról kiderült, hogy nem AZ olcsóságról, hanem A-Z-ig tartó olcsóságról van szó, azért lássuk be, ez  sem sokkal megnyugtatóbb, sőt. A Homáron sokszor leírtuk (mi kicsit cizelláltabban, kommentelőink nyersebben), hogy az ár mellett a megbízhatóság legalább annyira fontos szempont kell, hogy legyen egy vásárlásnál. Erre újabb példa Pappné levele. Neki és mindenkinek küldjük szeretettel egy régebbi posztunkat, ahol Napalm szépen elmagyarázta, hogy mire érdemes figyelni telefonvásárláskor.

UPDATE:  Mint utólag kiderült, már a poszt megjelenése előtt rendeződött az ügy, ráadásul az A-Z webáruház teljes együttműködésével. 

Október 14-én adtam le rendelésemet az "a-z olcsosag.hu" internetes oldalán, mely során egy MEIZU M2 NOTE típusú (kínai gyártmány) készüléket vásároltam. Az eladó honlapján úgy szerepelt a termék, hogy magyar nyelv van rajta. A készülék a beszállítójuktól Angliából érkezett, a DHL szállította címemre. Kibontást és kártyabehelyezést követően a készülék valóban tudta a magyar nyelvet.

Olvasson tovább!

Amikor a húsos cég megszakérti a tönkrement cipőt

2015.11.04. 13:39 | Homár Hilda | 98 komment

image_2.png

Lajos csak tanácsot szeretett volna kérni egy homáros örökzöld, a felháborítóan gyorsan gajra ment cipők témában, erre nem belefutottunk egy sportos nevű, de rejtélyes módon inkább az élelmiszeripari kiskereskedelemben jeleskedő szakértői véleménybe? A poszt alatt ajánlunk azért olyan cégeket is, amik tényleg elsősorban minőségellenőrzéssel foglalkoznak, inkább hozzájuk forduljunk, ha szükség van rá. 

Kedves Homár!

Sógornőm javaslatára írok Nektek, bár láttam nem régen volt egy hasonló dolog egy Converse cipővel. Mi Adidas cipőt vásároltunk a (az adidascenter.com oldalon) kisfiamnak május 15-én. 10 ezer forintba került, sokat hordta, szerette. Fél év garancia volt rá. Augusztus közepén mutatja a kisfiam, hogy mindkét cipő szétment az első részénél. Visszavittük a boltba, ahol felvették a jegyzőkönyvet, mondták, hogy 15 munkanap a bevizsgálás.

Olvasson tovább!

Az OTP nem bír számolni

2015.11.04. 10:18 | Homár Hilda | 93 komment

5965416_edcdc369ea4ce65fe5dce164981b3cad_m.jpg

Egy sok szempontból érthetetlen sztori, aminek kívülállóként a legérdekesebb mozzanata az, amikor a lelkes ügyintéző saját zsebből kifizeti az ügyfél hátralékát. Lehet, hogy ő kavart félre valamit vagy mi lehet a dolog mögött? 

Kedves Homár!

Először sírni majd nevetni támadt igen nagy kedvem. 

A történet a következő: Édesapám 2014 szeptemberben meghalt. A magyar jog és köz-rendszernek hála sikerült 2015 augusztus végére a hagyatéki eljárásnak a végére érnünk. A hagyatéknak része volt egy OTP bankszámlán némi pénz. Édesapám épp halála előtt ez igen jól-sikerült befektetésre tett pontot, és eladta az OTP Alapkezelője által kibocsátott befektetési jegyet. (Tegyük hozzá bukott az üzleten, de hát van ez így.) Viszont az értékpapír számlája is megmaradt így.

Olvasson tovább!

Nem nagyon ment a pénzvisszautalás az Extreme Digitalnak

2015.11.03. 15:19 | Homár Hilda | 62 komment

extreme_digital_1_1.jpg

Nem volt elég, hogy Zoltánék nem azt kapták, amit rendeltek, de aztán még 3 hónapig küzdhettek a véletlenül kifizetett összeg visszautalásáért. Azért a kitartás meghozta az eredményét.

Tisztelt szerkesztőség!

Cégünk több terméket is vásárolt eddig az Extrém Digitáltól, így mikor a csomagküldő szolgálattól érkezett egy csomag 07.24-én , gond nélkül átvettük. A csomagot kibontottuk, benne más címére kiállított számla és egy általunk nem rendelt termék szerepelt. Gondoltuk semmi baj, visszavittük a Pécsi üzletbe (07.27), hogy majd beveszik és visszaadják a tévesen kifizetett összeget (35.070 Ft). Azt mondta az eladó, természetesen, felvesz jegyzőkönyvet és majd utalják… mondtuk rendben.

Olvasson tovább!

Az én bankkártyámmal ugyan nem intézel te semmit!

2015.11.03. 09:22 | Homár Hilda | 189 komment

3506820_61750c3390d8d4fb263ced9c21e9f5fe_m.jpg

"A telefonban lévő hölgy több alkalommal is ajánlotta, hogy adjam meg neki a kártya adatokat, és majd ő lerendezi a fizetést." Hát nem tudom, én biztos nem adnám meg a bankkártyám adatait csak úgy, és azt hiszem az a becsszó típusú dolog sem tudna erre rávenni, hogy azt mondja:  "Az Ön bankkártya-adatainak védelmében a telefonos hangrögzítést a befizetés időtartamára kikapcsoljuk." 

Kedves Homár !

Lehet, hogy az általam felvetett téma jogilag teljesen rendben van, de én azért nem értem. A csapból is az folyik, hogy soha senkinek ne adjuk meg a bankkártyánk adatait, a jelen esetben pedig egy biztosító társaság, egy online biztosítás kötésnél ezt kérte tőlem telefonon.

Olvasson tovább!

15 éve nem érti az E-on

2015.11.02. 16:19 | Homár Hilda | 63 komment

eon-se-logo_2621_20100813_2.jpg

Hagyatéki ügyekkel sok macera van, de előbb-utóbb azért elrendeződnek. Kivéve, amelyik nem, mert mondjuk a 15 év talán az utóbb kategórián is túl van már.

Elkeseredésemben írok erre az oldalra, hátha végre az E-on a fejéhez kap és bocsánatot kér az eddigi zaklatásért, kegyeletsértésért és végre az óra leszerelésével lezárják ezt az ügyet.

A történet 2000-ig nyúlik vissza, amikor apám meghalt. Mivel szüleim elváltak és nem tartottam a kapcsolatot vele, nagynéném intézte a temetéssel kapcsolatos ügyeket, annyi kérése volt, hogy a közüzemi számlákkal kapcsolatos ügyeket rendezzem el. Annak rendje szerint telefonon érdeklődtem a teendőkről és az ott kapott információk alapján levélben tájékoztattam az E-on akkori területi illetőségi irodáját apám haláláról, az utolsó óraállás leadásával és a halotti anyakönyvi bizonylat másolatának postázásával. Kértem, hogy zárják le a számlát, mivel a házban ezután senki nem lakik. Ezzel azt hittem, hogy vége a dolognak, mivel közben megtörtént a hagyatéki tárgyalás és mivel nem került a szóban forgó ház apám nevére, így nem szerepelt az én hagyatékomban sem. Akiktől valamikor vette, azok is rég halottak.

Olvasson tovább!

Így néz ki egy medence egy resort spaban? / Frissült a poszt a hotel levelével

2015.11.02. 09:35 | Homár Hilda | 153 komment

20151027_174319.jpg

A fenti képen nem egy jobb napokat látott játszóház kicsit hervasztó csúszdája szerepel, hanem egy medence egy négycsillagos, a nevében a resort és a spa szavakat is büszkén viselő hotelből. Wellness víz nélkül. Jó vicc. A hosszú sztori legjobb része egyébként ez: "nekik van medencéjük (csak nincs benne víz)". 

Hello Homárblog,

lent egy történet, ami a héten esett meg velünk. A foglalásunkat, és a vásárlók könyve bejegyzést a személyes adatok miatt Nektek nem küldöm, de a történet többi részét, ha gondoljátok, hozzátok le. A hivatalos, és egyéb szervek felé (Fogyasztóvédelem, Szállodák, és Éttermek szövetsége, Dombóvár város jegyzője) valódi nevekkel ment a panasz, itt most kivettem Őket, hogy ebből ne legyen probléma.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása