Tékozló Homár

Márkaszerviz helyett...

2007.03.02. 13:58 | jackyll | 1 komment

Aki úgy gondolja, hogy Magyarországon akkor megy tutira, ha nagy és drága márkákat vásárol, az olvassa végig az olympuszos fényképezõ javítására érkezett reakciókat.

Mi ebben az esetben a meglepõ? Semmi. Az Olympus régesrég ugyanazt az átalánydíjas pszeudoszerviz technikát alkalmazza, mint a HP, és gondolom más olyan gyártók is, amik ezzel a forradalmi rendszerrel palástolják azt, hogy valójában nincs is idehaza javítószervizük. Hibás gépeket beküldik a központi szervizbe, ahonnan visszakap a kuncsaft egy másik ugyanolyan, vagy hasonló, új, vagy használt masinát, valamennyi garanciával megfejelve.
Olvasson tovább!

Hétvégi disztroj: bútorrep, gekkódráma és fogazás

2007.03.02. 13:29 | jackyll | 1 komment
Péntekenként valahogy mindig elszabadul a butaság és ez ellen a Homár sem tehet semmit. Muszáj beáldozni néhány agysejtet, amire most néhány fájdalmas reklám megtekintésevel kerítünk sort. Az elsõ felvétel rögtön a közönség játékos fizikai megsemmisítését tûzte ki célul. Egyébként egy bútorbolt hirdetése, ami nem hangzik túl vadul, de a gyermekek biztonsága érdekében azért egy kattintásnyira rejtettük el:
Olvasson tovább!

Jogosítványpótlás külföldön

2007.03.02. 11:28 | jackyll | 1 komment

Hogy Önöknek ne kelljen, Miklós kipróbálta, milyen, amikor ellopják az ember jogosítványát külföldön és a követséghez kell fordulni segítségért. Röviden? Szar. Bõvebben:

Jelenleg külföldön tartózkodom, és mert szükség van rá, kihoztam a kocsimat is. Történt azonban, hogy a minap ellopták a pénztárcámat, benne a jogosítványommal. Természetesen annak rendje és módja szerint a rendõrségen bejelentettem az esetet, és kaptam is errõl egy jegyzõkönyvet, az itteni hivatalos nyelven íródottat. A tájékoztatásuk alapján az általuk kiadott jegyzõkönyv nem helyettesíti a jogosítványt. Felhívtam a magyar nagykövetséget is, hogy segítséget kérjek. Még is, milyen segítséget várok tõlük, kérdezték. Hát, hogy valamilyen hivatalos papírt adnak, hogy nekem igenis van érvényes jogosítványom, amit most ezzel a papírral átmeneti ideig helyettesíthetek. Nem, sajnos õk nem tudnak segíteni. Menjek haza, és kérjek otthon újat. Kérdésemre, hogy nem túl kockázatos-e négy országban jogosítvány nélkül vezetni, azt a választ kaptam, hogy menjek repülõvel. Köszönöm, viszonthallásra!

Szétfoszlik az okoskártya

2007.03.02. 11:12 | jackyll | 1 komment

A Homár születésétõl fogva követi az okoskártya életciklusait, azt viszont álmában sem gondolta volna, hogy ilyen hamar értesül a kártya pusztulásáról, azaz a plasztiklapkák fizikai amortizációjáról. Smici jelenti 2 hónap tartós használat után:

5 év OTP után úgy döntöttem, hogy átmegyek a Raiffeisenhez, mert olcsóbb a netbanking, és tetszik az okoskártya. Kiraktam nekik a mastercardomat és a blue hitelkártyámat, és azt mondtam: „Ilyen szolgáltatást szeretnék.” Nagyon kedves volt az ügyintézõ, 1 óra alatt minden megvolt, vártam a kártyákat. Megjött a csodaszép okoskártyám, (asszem 4 ezer volt talán a kártya az extra képpel). Kicsit csalódottan szedtem ki a borítékból, mert gagyi technikával nyomták rá a számokat, dombornyomás semmi, de sebaj, OTP junioros éveimbõl megszoktam, és a visa electron nem kopott le, csak „ciki” volt már, hogy nincs egy tisztességes kártyám, de bírta 3 évig, amíg lecseréltem egy dombornyomottra.
Olvasson tovább!

Arthur király válaszol

2007.03.01. 14:33 | jackyll | 1 komment

Az étteremkritika egy szubjektív mûfaj, a Homár pedig csípi a perspektívák halmozását, még ha általában a fogyasztóknak ad is igazat, úgyhogy álljon alant az Arthur Király étterem üzletvezetõjének statisztikailag megalapozott (?) válasza az õket ért kritikára:

Tisztelt Olvasó! Sajnálattal vettük tudomásul Verus észrevételeit éttermünkkel kapcsolatban. Értékelésébõl azt a következtetést vontuk le, hogy az Õ véleménye szerint határozottan minden negatív amit tapasztalt.
Olvasson tovább!

250 giga a UPC-nél az új forgalmi korlát

2007.03.01. 12:45 | jackyll | 1 komment

Aki olvasta itt-ott a UPC sajtóközleményét, az tudja, hogy csak az új elõfizetõknek lesz mától 5/10/20 megás vonaluk, a többieknek nyár elõttre ígérték (update: de területfüggõen már van, aki begyorsult). Így aztán Detti panaszát be sem kopizzuk, sajnos ez van. Ami viszont nem jött le a sajtóközleményben az az, hogy a beharangozott korlátlan internet természetesen korlátos. Az eddigi nevetséges 30 gigás korlát ugyan megszûnt, de helyette lett egy napi 2 dvd letöltésével kilõhetõ 250 gigás. Ráadásul a sebességkorlátozást is csak egyszer lehet eljátszani, utána kivágják a felhasználót. Az ÁSZF idevonatkozó 10.1 pontja a szolgáltató hálózatának veszélyeztetése miatti korlátozás:

A szolgálató Internet szolgáltatása osztott erõforrásokra épül. Ezeknek az erõforrásoknak a túlzott (indokolatlan mértékû) igénybe vétele vagy ezekkel való visszaélés, akár egy elõfizetõ részérõl is, minden más felhasználó számára negatív hatást válthat ki. A hálózati erõforrásokkal való visszaélések leronthatják a hálózat teljesítményét. A fentiek figyelembe vételével a Szolgáltató túlzott mértékû használatnak tekinti azt az esetet, amikor az Elõfizetõ adatforgalma egymást követõ három hónap átlagában a 250 Gigabyte forgalmi mennyiséget meghaladja (extrém használat).
Olvasson tovább!

Szökõévente (sem) lejáró szendvics

2007.03.01. 11:49 | jackyll | 1 komment

Újdonsült apuka futott bele ezekbe a speciálisan tartósított szendvicsekbe, elmondása szerint tegnap még semmit bajuk nem volt:

A fenti képeket a Baros u. és a Szentkirályi u. sarkán lévõ igazi szocreal közért szendvicseirõl készítettem, amelyeket egyébkén igen jó ízûen falatoztunk el feleségemmel az 1-es Nõi Klinika szemközti osztályán. Szavatossággal így is lehet csalni, csak ez eddig még egyedül csak ennek a furcsa nevû Kft-nek jutott eszébe.
Olvasson tovább!

Antisör a cseheknél is

2007.03.01. 10:55 | jackyll | 1 komment

Nemzetközi versengés indult a térségben, miután mások is felfedezték a tátongó piaci rést az üvegbetétnél olcsóbb sörök szegmensében. Az ezeréves sörfõzési tapasztalattal bíró csehek kifejlesztettek egy saját formulát a társadalom leszakadt rétegeinek megbüntetésére. Péter jelenti Prágából:

Történt, hogy összeszedve a bandát egy kis sörözésre kiugrottunk Prágába. Egész hét végén ittuk a jobbnál jobb söröket. Induláskor úgy gondoltuk, hogy az itthon rekedt haveroknak is hozunk valami kis ízelítõt a cseh nedûkbõl. Prága központjában található Tesco-ba mentünk bevásárolni. Itt a sörök között válogatva akadt meg egyik haverom szeme egy igazi cseh különlegességen, amibõl egybõl a Homár egyik akciója - ki tud, olyan sört keresni, amelyik olcsóbb az üvegbetétnél - jutott eszembe. Ezt a gyöngyszemet sikerült lencsevégre kapni. Hoztunk belõle, de én még nem mertem megkóstolni.
Olvasson tovább!

Re: Parkolni egy nemlétezõ sávban

2007.03.01. 10:29 | jackyll | 1 komment

Olvasóink végre nem a szegény multikat bántják, hanem az autósokat, akik besírnak, ha megbüntetik õket az úttesten parkolásért. Az anyázásból válogattunk néhány darabot véletlenszerûen, elsõként Armitage beszólását, aki bennszülött a Móriczon:

Ott lakom. Arra járok naponta 2-3x. Aki beleparkol abba a sávba, az ne jártassa a száját, hanem szép csöndebn sunnyogjon el melegebb éghajlatra. A használaton kívüli sáv sem parkolóhely. Nem azért van ott, hogy az ilyen köcsögök szépen odaparkoljanak. Elszállítani. Mindet. Aztán lehet menni a Szerencs utca környékére szépen, kifizetni az elszállítás és az õrzés díját. Aztán laposan hallgatni, nem kiírni a homlokomra, hogy én bizony odaparkoltam, és megbüntettek a gonoszok. Tilosban parkolni nem alkotmányos jog. Sõt.
Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása